Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи е ресорът на България
27 ное 2009 13:47,
201
Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС
Снимка: БГНЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи – това е ресорът на България в следващата Европейска комисия.

“Това е добър ресор в широката област на изграждане на общата европейска външна политика. Аз съм наистина много щастлива, че България и нейният кандидат, в случая действащият външен министър, ще допринесе за това”, обяви Желева, цитирана от БТА.

“След влизането в сила на Лисабонския договор, а това ще стане само след няколко дни, ЕС ще има обща европейска външна политика, тя ще се изгражда, външните отношения са много важни и аз се чувствам поласкана и имам съзнание за високата отговорност да участвам в изграждането й”, допълни тя.

Желева нямало да излиза в отпуск до изслушването й в Европейския парламент. Към момента не се обсъждал наследникът й на поста външен министър.

За търговията в новата комисия ще отговаря белгийският комисар Карел де Гухт, за енергетиката – германецът  Гюнтер Йотингер.

Румъния получава земеделие. Правосъдието е разпределено на комисаря от Люксембург Вивиан Рединг.

Досегашният ресор на България – защита на правата на потребителите, плюс здравеопазване, вече ще се държи от малтийския комисар.

За разширяването ще отговаря представителят на Чехия Щефан Фуле, а за вътрешните работи – Сесилия Малмстрьом от Швеция.

Всяка от 27-те страни-членки на съюза имат по един еврокомисар. Новата комисия ще започне работа от началото на следващата година, след като бъде утвърдена от Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само Бат Бойко дето незнае
141
0
 
0
 
! Отговори
sti преди 14 години
нема кво да се лъжеме...СМЕХ!!!!!!Кунева щеще да се радва на къде къде по-значим ресор!!!
140
0
 
0
 
! Отговори
Още лъжи на ГЕРБ преди 14 години
1. Дянков каза че 8млрд резерв са донесли 0.5% лихва. Истината - лихвата е 5% = 400млн за бюджета. Въпрос - как прави бюджет в момента, като не знае числата? 2. Борисов излъга че ще закрие БЕХ, щото не трябвало, и ще стане до 10 дена. Това беше август. Въпрос - мисли ли ББ като говори? 3. Скандала "Розови БМВ-та". Има социални дейности към МО, там има коли, и от тях имало 2 тъмно червени БМВ-та по 20хил. Тази глупост /разкритие!?/ се разнася цели седмици като топ новина в държавата!? Евала на ПР екипа на ББ! Респект! От нищо нещо направиха! Че и ги кръстиха розови за по шик. Че и Борисов като един истински европеец подхвърли , че сигурно е заряди сексуалната им ориентация. Няма ли кои да го осъди тоз премиер? 4. Правосъдната с "разкритието", че за новата сграда на съда не били "осигурени" пари!? То за 2010 няма бюджет, как да се "осигурят" пари за 3-4 годишен проект !? Неграмотност или клевета? 5. Борисов откри че софтуера се бил плащал. И че вече се работи на ПЦ-та, а не на пишещи машини.Приходите в хазната идват всеки месец и всеки месец се харчи. Това не е хамбар, който се пълни на 1.1 и след това през годината се гребе, както се изрази идола ти ББ. Какво значи празна хазна? Къде са приходите от август, септември , октомври 2009 година? ББ е на власт и държи финансите от края на юли. Открадна ли вече парите, че ги няма?
139
0
 
0
 
! Отговори
Лъжите на ГЕРБ преди 14 години
- Дянков излъга че са купени хеликоптери за разходки. Оказа се за Шенген. - Плевнелиев излъга за цената на сградата на мин. на рег. развитие - била 45 млн, по 2000е/м2. Оказа се че била 15млн. - Плевнелиев излъга, че неговото министерство е фалирало. След 1 месец тайно си дадоха 13 заплата, за пръв път било за всички служители. Р. Петков ги изпорти публично, иначе си беше минало метър. - Дянков излъга че не са свързани НАП и митници заради Румен Петков. Не го знаел кой е, ама така му били казали. И двете са структури на мин. на финансите. - Борисов излъга, че внася закона за амнистиите в КС. Какво стана, минаха 1-2 месеца - Цветанов излъга, че имало злоупотреби и при него - принтерите били по1300лева, било имало по 300!? *** - в големи организации, където много се печата се взимат скъпи принтери, за малък разход на копие и по-дълъг живот. Миков му го каза, никои не го чу.
138
0
 
0
 
! Отговори
Законотворци преди 14 години
Първи стъпки в законодателството на ГЕРБ: 1. Излъгаха че няма да имат ваканция /ама и нямало да заседават / 2. Цецка Цачева за председател. Бивша комунистка, бивша седесарка, настояща герберка. Съдила община Плевен, докато работи там. 3. Домакинката Цецка намери "злоупотреби" - лаптопи по 2-3 хиляди лева. Тя си бил имала у дома същите ама по 800, същите такива черни били. 4. Прославутите асансьори в НС. Били по не знам колко си пари, а пък имало и за по-малко. Ами сигурно и китайски имам за още по-малко. Ама за инвалиди стават ли? По тая логика Борисов е злоупотребил масово в София, като слага асансьори за инвалиди по подлезите. 5. 1-ви закон - за нотариусите. Решава проблема на 1 човек в държавата - Искра Фидосова и нейната кантора в Монтана. Оле. 6. Закон за антиките - за 10-20 човека в БГ. Също много полезен. 7. Закон за лова, за някакъв от Етрополе от ГЕРБ, дето имал ловно стопанство. Толкова за 4 месеца.
137
0
 
0
 
! Отговори
100 дни преди 14 години
Премиера - Първа копка,силно клати нашта лодка.Не престава да се жали,че десерта му изяли.Мисля, всички знайте вица,за нещастната вдовица,де окряка орталъка,че живота и е мъка.Само куха демагогия.Не управление-пародия !Веч пораждат се съмнения,в истинските му умения.Що за мъж си, не те зная.Засрами се най-накрая !Щом, мандата те товари,можеш да гасиш пожари !
136
0
 
0
 
! Отговори
Блеещото стадо преди 14 години
Ако Бойко Борисов застрашаваше по някакъв начин сигурността и комфорта на комунистите досега да са го отстреляли сто пъти. Всички знаем колко знакови фигури, при това къде-къде по-големи от Бойко се споминаха без извършителите им да бъдат разкрити. Но всички те по някакъв начин застрашава сигурността на БКП/БСП за разлика от плямпащата кукла на конци - Бойко.
135
0
 
0
 
! Отговори
За ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ преди 14 години
Излезе книгата на Григор Лилов "Тайният проект Бойко Борисов". Все повече хора я четат и разбират, че Борисов е точно продукт на БКП. Изтърка ви се номера с комунистите. Напротив, твърдя, че антикомунистите не харесват Борисов.
134
0
 
0
 
! Отговори
Коя е ЦВЕТЕЛИНА? преди 14 години
Цветелина Бориславова Карагьозова е българска бизнесдама, от 2001 г. основен акционер и председател на Надзорния съвет на Стопанска и инвестиционна банка АД (СИБанк). Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на Първо Главно Управление ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Изводите да си направи всеки сам, според количеството и нагъността на сивото си вещество. И не се питайте защо ГЕРБ върхушката празнува Рождените си дни в "Монтерей"
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Желева: Аз бих искала все пак да кажа, че дефицитът на справедливост, който изпитваме в българското общество, и слабостта на институциите, в много отношения свързана с правораздаването, е нещо, което трябва да се поправи. Все пак щеми позволите да не се съглася с вас, че не трябва да опитваме. Водещ: А, трябва, разбира се, въпросът е. . . Р. Желева: Най-малкото, защото. . . най-малкото защото. . . Водещ: . . . да не правим празни упражнения. Р. Желева: Ами какво предлагате друго да правим?
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И в Бургас хората знаят доста неща.
131
0
 
0
 
! Отговори
Кои са КОТАРАЦИТЕ? преди 14 години
Зад така наречения "кръг на Котараците" стоят пернишките бизнесмени Богомил Гьорев "Божко" и Иван Алексиев- "Котараците".Двамата са близки до хора от партия ГЕРБ в града, свързват ги с Премиера Бойко Борисов и по роднинска линия. Божко и Иван - "Котараците" се занимават със строителен бизнес. Популярни са сред перничани с високия стандарт на живот, който демонстрират. Не рядко луксозното Ферари и лъскаво Порше могат да бъдат забелязани пред хотел "Струма". Двамата заедно с Бойко Борисов са съсобственици в 7 фирми, повечето от които в сферата на строителството.
130
0
 
0
 
! Отговори
до 127 преди 14 години
по скоро към 24-25 хил.евро ще й бъде заплатата на Румката. Може да си позволи да хапва по-екологично сено
129
0
 
0
 
! Отговори
до 125 преди 14 години
Радвам ми окото само по Коледа, щото прилича на грухтящо прасе, иначе е адски противно и гнусно животно.
128
0
 
0
 
! Отговори
до 125 преди 14 години
то пък от тая Бъчва Фидосова голяма радост за окото ще падне, няма що - чудя се що не се вземат с оня Марковски и да си поръчат една тройно подсилена спалня
127
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 14 години
KAM 17OOO EVRA MAI MAI A
126
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 14 години
Федосова е по-страшна, остава в парламента.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Позитивното в случая е, че тази РЖ няма да плаши повече децата ни по ТВ.Остана едната Фидосова да ни радва окото :)))
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е какво лошо има да се интересува човек? Като са я избрали и като яде от нашите данъци, които всички ние плащаме имаме право да се интересуваме. Ако не я кефи-да бяга пак в конезавода.
123
0
 
0
 
! Отговори
до 116 преди 14 години
ами цяла Варна знаем това, но интересно защо никоя от услужливите медии не го споменава