Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...

Резултатът - 41 000 тона въглероден диоксид
8 дек 2009 10:30,
130
Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Много се изговори за срещата на върха на ООН в Копенхаген, посветена на климатичните промени. На тази среща се залагат големи надежди за постигане на споразумение за намаляване на въглеродните емисии.

Излиза обаче, че самото събитие ще произведе толкова въглероден диоксид, колкото произвежда град с размерите на Мидълсбро, пише в днешния си брой британският The Telegraph.
 
Според Майкен Фрис Йоргенсен, управляващ директор на най-голямата компания за лимузини в Копенхаген, в обикновен ден по пътищата из Дания ще има едва 12 такива коли.

1200 лимузини, 140 самолета, 15 000 делегати, 5000 журналисти, 98 световни лидери...

По време на „срещата за спасяване на света“ обаче лимузините, поръчани на нейната фирма, ще са над 200.
 
„Смятахме, че няма да има много коли, като се има предвид, че е среща за климата“, логично разсъждава тя.

По думите на Йоргенсен, броят на поръчаните луксозни автомобили – от нейната компания и от конкурентни фирми, вече надхвърля 1200. Поръчката на Франция например е за 42 броя.

„Нямаме достатъчно лимузини в страната, за да изпълним поръчките. Ще трябва да докараме още от Германия и Швеция“, обяснява тя.
 
За сравнение поръчката за коли, които се движат на електричество или пък са хибридни, са само... пет.
 
Отделно от това летището в Копенхаген обяви, че очаква 140 частни самолета в най-натоварените дни от срещата. Това е толкова над капацитета на аерогарата, че след като доставят важните гости, самолетите ще трябва да бъдат оставяни на някои от регионалните летища или дори на аерогарите в Швеция.

Още по темата
На срещата на върха се очакват 15 000 делегати и официални лица, 5000 журналисти и 98 световни лидери.

Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо, Дарил Хана, Хелена Кристенсен, принц Чарлз...

Най-скъпите хотели в града се пръскат по шевовете, въпреки че нощувката там струва 650 лири на вечер.
 
За капак улиците на Копенхаген започват да се пълнят с протестиращи от цял свят. Датското правителство ще изхарчи около милион крони (120 000 лири), за да организира „паралелна конференция“ за демонстрантите.

KlimaForum ще бъде проведена в лъскав спортен център, където властта се надява протестиращите да изразходват енергията си в басейните и стените за катерене, вместо в безредици по улиците.
 
И понеже това е Скандинавия, дори проститутките дават своя принос за спасяването на планетата.

Разгневени от призива на кметството, което приканва делегатите на конференцията „да бъдат устойчиви и да не плащат за секс“, местният синдикат на проститутките (да, те си имат синдикат), обяви, че всичките 1400 членове на организацията ще бъдат на линия за безплатен секс с всеки, който има пропуск от Срещата на върха за промените в климата...
 
И както самите организатори на величественото събитие признават, истината е, че 11-дневната конференция ще произведе 41 000 тона въглероден диоксид... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз отдавна говоря че тази среща има толкова общо с науката и екологията, колкото Коранът с Християнството.
26
0
 
2
 
! Отговори
шумахер преди 14 години
като забранят всички състезания с мотори,коли,самолети,като спре и производството на безумно мощните автомобили -ще повярвам на този форум!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не обърнат внимание какви несъразмерно високи заплати ще получават българските евродепутати в сравнение с хала на българската държава и народ? Защо не орежат финансирането на многобройните паразитни партии в България, каквата стана и партия "Атака", а и нови се роят!?! Защо грешният данък ДДС за лекарствата е 20%, а за хазарта само 15%!?!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Безплатен секс?!? Да живее глобалното затопляне на отношенията между мъжете и жените!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наистина ли мислиш, че хората могат да влияят върху глобалната промяна на климата! Доказвано е, че на земята многократно е имало цикли, които са "ресетвали" един вид живота тук. По онова време какво ги е предизвиквало? На земята има цикличност и каквото и да правим не можем да я спрем. Можем само да заблуждаваме хората за да забогатяваме повече.
22
0
 
2
 
! Отговори
колежка преди 14 години
Организациите за промените в климата са НАЙ-големите перачници на пари. А хората, които им се вързват НЕ са от НАЙ-умните!
21
0
 
2
 
! Отговори
Шейх преди 14 години
А къде ще се дянат приходите от милиони, милиарди, билиони и... прочие количества долари и евро на арабите? Та нали ще има едни бързи атентати и...готово. Колкото и оживяха изобретенията с "горяща" вода......
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че много ясно! Те не са се събрали там загрижени за екологията, а за да обсъждат стратегии как най-добре могат да си пласират на максимално високи цени новите т.нар. "екологични технологии и продукти". Всички, които вярват в добрите намерения са просто едни балъци!!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Ася преди 14 години
Не знам, но имам чувството, че ще е по - малко отколкото ми се иска :( Май шансовете не са много на наша страна...
18
0
 
2
 
! Отговори
Пак 17 преди 14 години
Бях направил сметка преди няколко месеца, от онлайн магазини, за цената на примерно фолиото. Излезе, че стандартното фолио излиза по-евтино от екологичното, уж произведено от 99.99% рециклирани материали, фолио.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Срещата ще дискутира какви продукти да се пробутват на по-ниските слоеве на обществото с мотива, че "така е по-екологично", когато всъщност самите производители на екологичните продукти печелят яко, ако не и повече отколкото ако продаваха не-екологични продукти. Няма добри самаряни на този свят, има само пари.
16
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
как колко, 3 години, маите са го предсказали, мухахахаха :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-накрая dnes.bg да уцелят перфектно за темата зглавие.
14
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 14 години
Чудя се още колко ще ни изтърпи Земята да я съсипваме преди да ни смачка като мухи
13
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
какви тротинетки те гонят пък тебе, хората са пресушили запаса от лимузини на цяла държава. показват нагледно колко са наивни призивите за ограничение в консумацията до "необходимото". ако се ограничим до "необходимото", социалния ни статус ще падне, разхитителството е за престиж, не е просто от лошо планиране. или пък да вземем веригата "хепи" - порциите са оскъдни, но скъпи. дори когато не искаме да консумираме, пак трябва да имаме начин да разхищаваме, това ни дава хепи. наивници сте вие :)
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е това е. Подхожда ли на бандата дето се чуди как да стресира света, с цел още по голямо лапане да се движи с трамвай или метро не!!! Лимузини.
11
0
 
2
 
! Отговори
Lamb of God преди 14 години
Много ясно, че единственият резултат от тази среща ще бъде една куха политическа декларация и малко ала-бала.Но нищо де, блажени са вярващите!
10
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
нормално си е, коя религия може да се похвали с последователни вярващи? не се ли чукат вярващите християни преди да са сключили брак? това е религията, дълбоко в себе си всеки знае че е измислица затова не се следва твърде стриктно.
9
0
 
2
 
! Отговори
глобалист преди 14 години
Не ме гледай какво върша,слушай какво приказвам!:)))))))))))
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оха каква почивчица ще си направят в Дания. Че и безплатен секс... ауууу... защо не съм световен лидер :D