Приднестровието иска разполагане на руска ПРО

Москва готви светкавичен удар на американското намерение
16 фев 2010 07:11,
96
Приднестровието иска разполагане на руска ПРО
Снимка: БГНЕС

Приднестровието е готово да приеме на своя територия елементи от руската система за противоракетна отбрана /ПРО/, ако Руската Федерация помоли затова, заяви в Москва приднестровският лидер Игор Смирнов.

Още по темата
"Потвърждаваме... разполагането на това, което е необходимо", заяви Смирнов, цитиран от РИА „Новости“.

Тираспол вече се е обърнал към Москва с молба да се създаде в Приднестровието система за защита в отговор на възможното разгръщане в Румъния на елементи от американската ПРО.

"Отдавна сме заявили, ние сме готови, ние молим руското военно присъствие да остане завинаги... Не възразяваме против присъствието на руските въоръжени сили на наша територия с щатно и всякакво друго оръжие за защита на живота на гражданите на Приднестровието, Русия и Украйна", каза още Смирнов.

Коментирайки възможното разполагане на американска ПРО в Румъния, Смирнов отбеляза, че макар това решение да е "вътрешен въпрос на Румъния", разполагането на американски противоракети "няма да бъде стабилизиращ фактор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
34
 
! Отговори
GOGO преди 14 години
xorata koito iskat PRO v BG sa tyrci i evrei!!!!Ostavete gi da si me4taqt glypacite,i bez tova nikoi ne im obra6ta vnimanie
51
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
задунайская руская губерния...освободи ни запада с Берлинския договор,изкуфелници промити.
50
48
 
39
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Не сме видяли добро нали? А кой ни освободи от робство, ве келешче? САЩ ли? Много куха лейка си.
49
10
 
34
 
! Отговори
peterash преди 14 години
на американския суровинен щат -Русия такъв *** му се върти от към Китай,че само за *** мисли и ракети готви.Те само за бомби секс бомби мислят.Все шпиони и врагове ги морят вместо да си оправят мързеливото и криминално племе.Никога България не е видяла добро от мужиците.
48
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Задача:Дадено е две ПРО, като едната е в Румъния, а другата в Приднестровието.Пита се - ако тръгне Иранска ракета и двете ПРО- та задействат, къде ще я прихвата, къде ще я унищожат и къде тя ще падне ?ОТГОВОР .....в тъпата България.
47
2
 
37
 
! Отговори
Кой е баща му? преди 14 години
За това ПРО - нас ни НАБУТВАТ между шамарите!Не им е толкова за ракетите а да ни скарат със следващата държава - Русия, от която ние зависим и за газ и за петрол.Търговския ни дефицит спрямо Русия е над 1 милиард и те "добронамерено" искат да ни скарат, та да ни прекъснат газта и да ни направят голямата "услуга" с намалянето на дефицита.Същото като спирането на помощите на инвалидите от Факирчето Дянков - за подобряване бюджета!!!
46
0
 
34
 
! Отговори
Всевиждащият преди 14 години
Новенарчетата, ало-о! Събудете се! Чаша силно кафе, моля! Тази снимка със "Смерча" вече я пускахте и то съвсем неотдавана. И пак глупаво - по повод израелска въздушна атака срещу палестинците." Като нямате снимка, покажете например картата на Приднестровието. "...трябва и да се работи!", казваха Илф и Петров.
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой знае ли какво ще представляват въпросните елементи на ПРО. За Румъния май се изясни, че ще са ракети-прехващачи. По логика тук би трябвало да е радара (справка предишната конфигурация - радар в Чехия, ракети в Полша)
44
5
 
40
 
! Отговори
стаканофф преди 14 години
USA копа гробо, Булгурия че падне у него...
43
2
 
38
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Честито на печелившите!България не е вече приятелски настроена славянска страна, а потенциална мишена за Руските ракети!Да живее ЕС и НАТО!!!Аз пък подозирам,че те отдавна са тук, и всичкото това говорене е само за да се узакони присъствието им.35-ти е много прав.
42
0
 
33
 
! Отговори
текезесар преди 14 години
До: краварМи тя кравата ако не пасе и стои гладна в обора докато ти сърфираш в интернет по форумите откъде мляко бе? Тя кравата от интернет няма да се наяде!Нали уж кравар се водиш на тебе ли трябва да обяснявам откъде идва млякото?
41
0
 
43
 
! Отговори
д-р Франсоа Кене преди 14 години
Да ви кажа един класически лаф за зенитното прикритие, като стар кадър на ПВО (ПРО). То е "като космите на п..ката, прикрива, но не опазва". Няма опасност за бизнеса на производителите на самолети и нападателни ракети. Любимите ми зенитно-ракетни и зенитно-артилерийски комплекси са много хубави, ама .....
40
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Откога има държава Приднестровие? Това не е ли част от Молдавия, управлявана от диви камуняки?
39
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
През 1981 год. Рейгън се засили да гътва СССР... Виж 1989 год. =======================и кво стана, разпуснаха СОЦ- блока, сиреч такива като нас. Пак са 2 пъти по-големи и по силни.Много заблудени маладьоши имаме, обаче.
38
0
 
44
 
! Отговори
д-р Франсоа Кене преди 14 години
Ами поразходих се по руските новинарски сайтове и бая зор видях докато намеря въпросния материал. Оказва се, че е някакъв анализ на някакъв автор. Никъде темата я няма във водещите новини. Явно темата не вълнува руснаците колкото си мислим ние. Пък и не е приятно да знаеш, че никой не ни бръсне за слива. Има там малко нещо за Румъния, а нас ни няма никъде.
37
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоест имате намерение да нападате първи, така ли?
36
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
През 1981 год. Рейгън се засили да гътва СССР... Виж 1989 год.
35
3
 
44
 
! Отговори
историята... преди 14 години
Не четете историята като забавен роман, а поразсъдете малко. През 19-ти век Наполеон, амбициозен командващ многобройна армия, се засили да гътва Русия, но в крайна сметка отиде на о-в Света Елена доживотно. През 20-ти век Хитлер, командващ многобройна армия, се засили да гътва Русия, но в крайна сметка изгоря...През 21-ви век Обама се е засилил да влезе в историята. Чети по-горе!
34
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
PRODAJNITE BALGARSKI SEDESETA-ATLANTICI PRIBLIJAVAT RUSKITE RAKETI DO GUMENITE SI GLAVI !
33
0
 
39
 
! Отговори
kotarak преди 14 години
Русия може да си сложи ПРО в Приднестровието и ако изтърват някоя ракета, след дълбок запой с водка към България, просто ще се извинят на САЩ за станалата грешка и всичко ще си върви по старому. Бития бит .........Като оня виц който свършва така: В неделя има пак сватба, мен ми се ходи ама брат ми нещо се дърпа.