Обама зове Мубарак да вземе "правилното решение"

Протестиращите няма да се разотидат, категорични са от Белия дом
Обновена: 5 фев 2011 21:35 | 5 фев 2011 00:38,
43
Обама зове Мубарак да вземе "правилното решение"
Обама не настоя Мубарак да се оттегли веднага. Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама призова египетския президент Хосни Мубарак да се вслуша в гласа на своя народ и да вземе "правилното решение" за бъдещето на страната, съобщиха световните агенции.

Обама не настоя Мубарак да се оттегли веднага, но каза, че в Египет "сега започва преходен период".

"Единственото нещо, което ще проработи, е съобразен с правила преходен процес, който започва точно сега", заяви американският президент след среща с канадския министър-председател Стивън Харпър в Белия дом.

Според Обама Мубарак би трябвало да си зададе ключовия въпрос как да остави след себе си наследство, което да помогне на Египет да премине успешно през този преход.

Още по темата

Белият дом призова тази вечер египетското правителство да предприеме "конкретни стъпки" към мирно предаване на властта и предупреди, че без такива мерки вълненията вероятно ще продължат.

Говорителят на Белия дом Робърт Гибс заяви, че масовите протести из цялата страна ще продължат, докато не бъде обявено, че ще има нови реформи и преход.

"Мисля, че хората, които виждаме по телевизията, няма да се разотидат", каза Гибс. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
до Никола от друг преди 13 години
Приятелю, това става с години през поколенията, не става с възрастни хора, които вече имат утвърден мироглед и вкусове. И резултата де е 50 % , пак нанася големи щети на Обществото. Никой не би могъл да отрече, как за 20 години се преобърна ценностната ни система и морал.
40
0
 
4
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
САЩ И ОБАМА СА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА.САЩ ЯВНО Е ЗА ЕВРЕИТЕ.ОБАМА ЯВНО Е ЗА МОХАМЕДАНИТЕ.:D
39
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do # 37-zashto si mu slojil minus be,gubre dolnoprobno?
38
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 13 години
Amerikanskite satanisti iskat voenna diktatura v Egipet,zashtoto snasat dosta pari4ki na voennite.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО КОГА ГАДНИТЕ, МАЗНИ И НАГЛИ СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ НАЧЕЛО С *** ОБАМА ЩЕ СЕ БЪРКАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННИ СТРАНИ И ЩЕ НАЛАГАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕН СЦЕНАРИИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ. ТО НЕ БЯХА ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ,ТО НЕ БЕ ЧУДО.
36
3
 
3
 
! Отговори
никола преди 13 години
до 26,аз съм този който ти сложи едно минусче, и не защото не е казано това нещо,а защото никой не може да те оглупи ако ти НЕ ИСКАШ,никой не може да да те накара да слушаш *** и цинични чалги ако ТИ НЕ ИСКАШ, никой не може да ти забрани да четеш световната класика АКО ТИ ИСКАШ, никой не може да ти забрани да се образоваш и учиш ако ТИ ИСКАШ,мога да ти изброявам още доста ,но си мисля че ти достатъчно грамотен и сам да се сетиш,ако ИСКАШ.
35
3
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 33 - Анонимен ----- Към Вашия коментар добавям, че преди няколко дни Хилари Клинтън и сие подчертаха следното - ще приложат всички усилия, включително и силови, но няма да допуснат затваряне на Суецкия канал ---- Голяма демокрация, то просто кънти от демокрация и загриженост
34
2
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
И накрая Горбачов ни подари безплатно.
33
1
 
2
 
! Отговори
narod преди 13 години
svetovnata politika ne se razviva,taka, kakto amerika iska.te prodiljavat da gubqt pozicii.zada4ata na amerika i na nqkoi drugi dirjavi kato izrael be6e po iskustven na4in da sizdavat naprajenie mejdu MUSLUMANI I HRISTIQNI,i te da se vizpolzvat ot tehnite zemni bogastva
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През Суецкият канал минава трафикът на петролни танкери за Европа и Щатите от Персийският залив.Контролира се от Египет.Огромни приходи-през 2007 са реализирано над 700 млн.евро печалба.Оттогава таксите за преминаване и броят кораби е нараснал и на година почти достига милиард.Панама е същото-огромни печалби,защо мислите американците си навряха гагата там и свалиха Нориега?
31
2
 
7
 
! Отговори
ввв преди 13 години
този и всички бивши и настоящи президенти на сащ са терористи номер 1
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 25Bravo!!! To4no taka - amerikantsite v t. 4. i Obama - da ne si pahat "gagite" navsyakade...
29
2
 
10
 
! Отговори
M. преди 13 години
OBAMA E BESEN , CHE NEWTATA NE SE RAZVIVAT PO NEGOVIA SZENARII ...
28
2
 
9
 
! Отговори
M. преди 13 години
OBAMA DA NE SE MESI . BESEN E ,CHE VCHERA DROGIRANITE ARABI NE IZLAZOHA MASOVO NA ULIZITE.
27
1
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
До 23"Египет е била една от най-развитите цивилизации в света, след това е дошъл исляма."А преди исляма е имало едно племе което е съсипало и след това избягало от Египет.
26
3
 
7
 
! Отговори
До-26 преди 13 години
Плодете се и множете,за да има повече Българчета,Християни,само така ще има успех!!!!!
25
2
 
11
 
! Отговори
отговор на No 17 преди 13 години
. В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ.През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СВЕТА ЗОВЕ Обама да вземе "правилното решение" И ДА СЕ ОТЕГЛИ . САЩ ВЕДНАГА ДА НАПУСНЕ ЕВРОПА ..
23
0
 
8
 
! Отговори
RedmoonZ преди 13 години
Американското правителство за пореден път доказа, че фурнаджийската лопата е предпочитан уред за действие. Досега 'земи тоя милиард и кусур всяка година', сега изведнъж 'махай се, не ставаш'. Остана ли вече някой да вярва на тия гущери...
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Египет е била една от най-развитите цивилизации в света, след това е дошъл исляма.