Обама зове Мубарак да вземе "правилното решение"

Протестиращите няма да се разотидат, категорични са от Белия дом
Обновена: 5 фев 2011 21:35 | 5 фев 2011 00:38,
43
Обама зове Мубарак да вземе "правилното решение"
Обама не настоя Мубарак да се оттегли веднага. Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама призова египетския президент Хосни Мубарак да се вслуша в гласа на своя народ и да вземе "правилното решение" за бъдещето на страната, съобщиха световните агенции.

Обама не настоя Мубарак да се оттегли веднага, но каза, че в Египет "сега започва преходен период".

"Единственото нещо, което ще проработи, е съобразен с правила преходен процес, който започва точно сега", заяви американският президент след среща с канадския министър-председател Стивън Харпър в Белия дом.

Според Обама Мубарак би трябвало да си зададе ключовия въпрос как да остави след себе си наследство, което да помогне на Египет да премине успешно през този преход.

Още по темата

Белият дом призова тази вечер египетското правителство да предприеме "конкретни стъпки" към мирно предаване на властта и предупреди, че без такива мерки вълненията вероятно ще продължат.

Говорителят на Белия дом Робърт Гибс заяви, че масовите протести из цялата страна ще продължат, докато не бъде обявено, че ще има нови реформи и преход.

"Мисля, че хората, които виждаме по телевизията, няма да се разотидат", каза Гибс. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
9
 
! Отговори
тт преди 13 години
Мда - "прави" са. На мястото на правителствата на Тунис, Египет, Йемен и т.н трябва да бъдат поставени ислямски режими за да могат *** от белия дом да продължат да се "борят" с тероризма но вече със средствата на демокрацията - бомби, обеднен уран, и т.н. Докато последния християнин не бъде унищожен. Кланета, разрушаване на църкви в Косово, Ирак, Судан. Да за човешките права е - за да продължат да бъдат ограничавани докато господарите тоя на снимката превърнат окончателно света в концлаге
20
1
 
12
 
! Отговори
KALT преди 13 години
До но комент.Коя америка бе, тая дето е викала но комент? Ал Капоне поне никога не е крил, че е бандит.
19
5
 
8
 
! Отговори
До пост № 17 и 18 преди 13 години
"Не оръжията,а идеите завладяват света."Американският глас на свободата беше приложен в Корея, Виетнам,Никарагуа,Иран, Ирак, Либия,Сърбия и др. Следват останалите арабски и не само арабски държави. Моралната подкрепа на САЩ им струва трилиони долари.Впрочем, харесвате ли поведението на посланик Уорлик в България ? Кой управлява България днес, той или инж. д-р, доц. ген. от пожарн.мутр. Борисов ?
18
1
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Нали на всички нормални хора им е ясно, че американските консуматорски интереси и мания за величие и разрастване на тяхното доминиране и "империя" са в основата на всички съвременни конфликти и в развръзката им! Мен друго много ме дразни - в миналото поне империите открито са воювали за територии и господство! Сега тези нещастници излизат с номера, че "помагат", че "носят и сеят демограция", че "другите са лоши, а те са добри и миролюбиви", "че всичко е с чисти и невинни помисли"! Плюя на тях!
17
18
 
1
 
! Отговори
но комент преди 13 години
И през Втората световна война , и през Студената война гласът на Америка беше гласът на свободата, надемокрацията и на защитата на човешките права.И така трябва да бъде!Не оръжията,а идеите завладяват света.
16
14
 
2
 
! Отговори
но комент преди 13 години
за първи път от много време САЩ са прави.Прави са като подкрепят защитата на човешките права и на свободата.Всичкиборци за свобода по света имат нужда от моралната подкрепа на Америка, както беше през Студената война.десетилетия наред САЩ бяха факела на свободата в света, и се радвам ,че отново са на позициите ,на които трабва да бъдат-в защита на свободата и човешките права.
15
2
 
7
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Правилното решение,е резерват.Но не при Индианци. Нали еврейско ***.
14
1
 
15
 
! Отговори
вили преди 13 години
Говорителят на Белия дом Робърт Гибс заяви, че масовите протести из цялата страна ще продължат, докато не бъде обявено, че ще има нови реформи и преход.............и на арабския свят спретнаха едно "джагара-джугара".А целия цивилизован свят търпи и безучастно гледа как един мега-агресор преследва своите имперски интереси с всички възможни средства. Като почнем от икономически манипулации и шантаж(ембарго, международни санкции и пр.) и стигнем до директни военни интервенции. Брутални, нагли янки.
13
0
 
25
 
! Отговори
До пост № 12 преди 13 години
Аз също гледах HISTORY. Каква мръсотия, нали ? За 10 г. САЩ са изхарчили 13 трилиона долара против руснаците в Афганистан. Сега започват с Тунис, Египет, Йордания, Сирия....Време е ЕС, Китай,Русия, Индия да спрат американските талибани.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ама кел файда - толкова невинни хора убиха!
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента гледам HISTORY за ЦРУ. Признават си за талибаните, че са тяхно творение. И че като се разтурил СССР , са останали без работа. И затова си създават нови врагове.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обама, България пък те зове.... Гледай те си вашата *** 3 буквена "държава" която няма история и за 1 тетрадка от 20 листа и не се месете за да не започнат на вас да ви се месят някой страни...
9
0
 
16
 
! Отговори
нефт преди 13 години
Може и без зов...тия винаги се месят там където не им е работа.
8
1
 
9
 
! Отговори
Колчо преди 13 години
И Луканов го зоваха, зоваха... и накрая помниме какво стана.После и Жан го зоваха, зоваха... на него най-лошото му се размина.Сега зоват Бойко. Де да видиме как ще свърши...А Мубарак... еми тоя зов е last call. Продължението ще е кърваво.
7
3
 
13
 
! Отговори
ХГХЙ преди 13 години
МАСОНСКОТО АКТЬОРЧЕ ДА НЕ СЕ ОБАЖДА ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ИГРАЕШЕ РОЛЯТА НА ОСАМА БИН ЛАДЕН,ОБАМА ИГРАЕШЕ БИН ЛАДЕН...
6
2
 
3
 
! Отговори
7777 преди 13 години
abe...samo da ne butnat mavzoleia che...
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
той мислел...направо си знае, нали неговите хора са организирали всичко
4
6
 
19
 
! Отговори
асс преди 13 години
Не е важно дали Мубарак ще вземе правилното решение, важно е газа и петрола да се дадът на павилните фирми... *** мериканци ще изцедят всичко
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако и на египтяните прехода им е като нашия жална им майка...
2
2
 
28
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Gleda naskoro filma. To mi be6e qsno che e taka. Sega Amerikancite shte podgotvqt "pravilniq" prezident na Egipet i vsi4ko shte e po staro mu!