Либийците ме обичат, убеден е Муамар Кадафи

Лидерът упрекна САЩ, че искат да окупират Джамахирията
Обновена: 1 мар 2011 08:50 | 28 фев 2011 21:04,
125
Либийците ме обичат, убеден е Муамар Кадафи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Либийският лидер Муамар Кадафи настоя, че целият народ го обича.

В интервюй за чужди медии той заяви: Целият народ ме обича. Те ще умрат, за да ме защитят.

Още по темата
Освен това либийският лидер отказа да признае, че има демонстрации по улиците на Триполи.

Кадафи обаче изказа предположение, че излезлите на улиците хора са били под влияние на наркотици, доставени от "Ал Кайда".

Той допълни, че поддръжниците му са получили заповед да не стрелят по протестиращи.

На въпроса дали се чувства предаден от САЩ, които открито го призоваха да се оттегли., лидерът на Джамахирията отговори:

"Учуден съм, че имаме съюз със Запада да се борим с „Ал Кайда” и сега, когато се борим с терористите, те ни изоставиха. Може би искат да окупират Либия”, предположи той.

Кадафи нарече американския президент Барак Обама "добър човек", който обаче изглежда зле информиран за ситуацията в Либия.

"Изявленията, които чух от него, трябва да са дошли от някой друг", каза Кадафи и добави, че Америка "не е световния жандарм".

Междувременно Ройтерс съобщи, че американското правителство до момента е блокирало около 30 милиарда долара от авоарите на либийското ръководство.

Отговорникът в американската администрация за санкциите Дейвид Коен поясни, че първите санкции, които САЩ е наложило, са срещу Муамар Кадафи и четирима души от неговото семейство.

Коен допълни, че вероятно предстои налагането на нови санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"интервюй":)Това е нещо между разговор с журналист и мъжки полов орган изглежда. Специалитет на Днес.бг;)
79
0
 
4
 
! Отговори
kdkjhf преди 13 години
До 82.Ако се обръщате с мен, като -"колега с инфантилни разсъжения", тогава значи че и вие сте като мен. Никакви антиамерикански настроения нямам. Да, знам кой е инвестирал в Либия защото съм бил на нефтените им платформи. Познавам либийците и тунизийците. ТАМ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ, освен ако френският легион и още 10 по толкова не отидат и въдворят ред
78
3
 
8
 
! Отговори
.. преди 13 години
Колеги, четете и мислете преди да пишете. Американците нямат интереси в Либия. Там са инвестирали италианците, французите и англичаните. Кадафи е тиранин готов да бомбардира собствения си народ - мисля че това стана ясно на всички. Стига сте чели това "Работническо Дело" и инфантилния ви анти-американизъм ще отмине. Не виждате ли че тези хора които се бият с танкове и хеликоптери с подръчни средства са герои, имащи нужда от реална подкрепа, а не от кухи декларации.
77
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свобода за либийския народ, безплатен нефт за американския елит.
76
1
 
15
 
! Отговори
dfojoihj преди 13 години
Италианец да накараш да ходи на война и да мре ? Хайде стига фантастика. Те (италианците) се разбягаха като мухи, когато имаха ТРИ пъти по-голямо числено превъзходство над британците в Африка през 1940г. Италианецът е умен. Той обича най-много МАЙКА си и уважава съпругата си. Да го накараш да мре за някакви си чичковци отсам или отатък океана - няма да стане.
75
1
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
nikoj nqma da umre za tebe, batka, lirata we4e ne e 3,80 dolara.
74
10
 
5
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
Gaddafi заедно с най-близките му поддръжници на прощада и разстрел.ВРЕМЕ Е ДИКТАТОРИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА БЕЗНАКАЗАНО.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Берлускони е страхлив хвалипръцко, също като приятелчето му Борисов.Не му стиска да нападне Либия. Само се хвали. Като две капки вода са.
72
5
 
1
 
! Отговори
юнака преди 13 години
Сега е момента Берлускони да нападне Либия и да е направи своя колония,както това стана през 1911г.
71
1
 
3
 
! Отговори
dladjh преди 13 години
А, ето сега настъпват "интересни" времена за Израел. Преди ме беше яд, че не признават тази държава за ядрена, но май ще се наложи да я признаят.
70
1
 
3
 
! Отговори
dgkll преди 13 години
До 72. Вашата подкрепа не ми е нужна. Времето ще покаже кой е бил прав.
69
3
 
13
 
! Отговори
kfhskll преди 13 години
Сега започва големият хаос. Ислямистите се радват. Европейците и САЩ действат като инфантилни. Каква демокрация в мюсулманския свят ? Посочете ми един пример. От Мароко до Индонезия тези хора могат да бъдат управлявани или от диктатори или от диктаторски ислямистки режими които (както в Саудитска арабия) секат глави или убиват с камъни, както е било и преди повече от 2000 години. Живял съм в арабска държава и мога да твърдя, че когато няма диктатура - настъпва хаос
68
5
 
5
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ИЗОБЩО НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПЯ 70 И 71ИЗОБЩО НЕ МЕ УБЕЖДАВАЙТЕ, ЧЕ КАДАФИ Е ПО-ЛОШ ОТ ТИЯ УЛТРА ИСЛЯМИСТИ.КАДАФИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДИКТАТОР В МОМЕНТА ПАДАНЕТО МУ ЩЕ БИЧ ЗА ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ ПО СВЕТА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА НАС БАЙ ***.
67
1
 
11
 
! Отговори
kkdh преди 13 години
До 70. Много точно и лаконично казано. Не виждате ли, че най-много се радват на хаоса в арбския свят ултра ислямистите. Това заиграване с думите за "демокрация"..... Неприложима е демокрация в мюсулманска страна така както ние я разбираме. А въобще, какво ли и ние разбрахме от "демокрация" ? -Мутри и мутреси (***), които на 18 години карат автомобили за десетки хиляди левове. Това ли е "демокрация ?
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се радвайте толкова на падането на Кадафи. Може да е всякакъв, но поне контролира положението. След него идват ислямските фундаменталисти и тогава тежко и на САЩ, и на Европа, и на България.
65
8
 
6
 
! Отговори
НИЕ СМЕ С ВАС преди 13 години
СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ЦЕЛИЯТ АРАБСКИ НАРОД !
64
2
 
11
 
! Отговори
кукуто преди 13 години
Кадафи,не си прав,човечее!Всички обичат Реймънд,не тебе!
63
4
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
Чифутската *** в България и по света реве... *** долна!!
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи що не вземе да даде 2-3 млрд и да финансира бомабридрането на Белия дом. Ама когато маймуняка-президент е вътре.
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи е истински мъж и смелчага при това. Хич не го е страх от американите. Няма да се учудя ако им извади да им взриви и една атомна бомба. Така както те го бомбардираха през 1982 с обеднен уран.