Лондон e изпратил дипломатически екип в Бенгази

Министърът на отбраната отказа да коментира информация за задържани британски войници
6 мар 2011 13:01,
113
Лондон e изпратил дипломатически екип в Бенгази
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на Великобритания Лиам Фокс обяви, че в района на Бенгази в Либия е бил изпратен малък дипломатически екип за установяване на контакти с противници на Муамар Кадафи, съобщи Ройтерс.

Той отказа да коментира, дали има британски войници, които са били задържани от бунтовници в Бенгази, както съобщи днес вестник "Сънди таймс".

"Мога да потвърдя, че в Бенгази има малък дипломатически екип и ние сме във връзка с неговите членове. Но засега не искам да съобщавам повече подробности", заяви Фокс в интервю за Би Би Си.

Британският министър бе категоричен, че Лондон няма намерение да използва сухопътни части на територията на Либия.

Британските военни били пленени след като тайна дипломатическа мисия за установяване на контакт с лидерите на опозицията не протекла според плановете, пише "Сънди таймс".

Още по темата
Екипът, който се състоял от осем командоси от Специалната въздушна служба (SAS), бил заловен, докато ескортирал дипломат с нисък ранг в контролираната от бунтовниците територия. Още в събота базираната в Женева организация "Солидарност за човешки права", в която работят множество либийски изгнаници, съобщи за Ройтерс, че група от осем войници от специалните служби е била задържана от бунтовници.

Британското министерство на отбраната неколкократно отказа да коментира това твърдение. Според източниците на вестника намесата на британските спецслужби очевидно ядосала представители на либийската опозиция, които наредили британските войници да бъдат затворени във военна база в Бенгази и предадени на един от най-високопоставените опозиционни политици, за да ги разпита.

"Сънди таймс" твърди, че дипломатът, когото ескортирали командосите, подготвял пристигането на свой по-високопоставен колега с цел да установи контакти с бунтовниците.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
4
 
! Отговори
aaa преди 13 години
ОБАМА -БИН ЛАДЕН ТУК Е НАПРАВЕН ОПИТ,НО АКО СЕ ВГЛЕДАТЕ ПО ДОБРЕ ЩЕ ВИДИТЕ И САМИ.ОБАМА Е АКТЬОР,НАСКОРО ЦРУ МУ РАЗБИ УСТАТА ЗАРАДИ НЕГОВИ ИСКАЗВАНИЯ ПОСЛЕ ИЗЛЪГАХА ,ЧЕ СИ Е ИЗБИЛ 2 ЗЪБА ПРИ ИГРА НА БАСКЕТБОЛ,СМЕШНО Е НО НИЩО ВИЕ ВЯРВАЙТЕ.youtube/watch?v=KoXWPIiQrN0youtube/watch?v=o1wT_FcO2Rkyoutube/watch?v=HCfHhUxSD3Y
90
4
 
5
 
! Отговори
ДО 81 преди 13 години
ОТГОВОРЪТ Е *** ВЕДНАГА ТИ ОТГОВАРЯМ,ОБАМА Е АКТЬОР И ИЗПЪЛНЯВАШЕ РОЛЯТА НА ОСАМА БИН ЛАДЕН.С ФОТОШОП МОЖЕШ САМ ДА СЕ УВЕРИШ И ДА ВИДИШ ИСТИНАТА КОЯТО Е ПРЕД ОЧИТЕВИ И МАСОНИТЕ СЕ ГАВРИХА С ВАС ТОЛКОВА ГОДИНИ.ЗАМИСЛИ СЕ И КАК ТАКА ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ГО НАМИРА В ПЕЩШЕРИТЕ И МУ ВЗИМА ИНТЕРВЮ А АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ НЕ МОЖЕ КОМЕДИЯ В ШЕСТ ДЕЙСТВИЯ ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО МИНАХА СЕГА КАДАФИ Е 5 ТО ДЕЙСТВИЕ.БЪДЕТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ И МИСЛЕТЕ.
89
2
 
10
 
! Отговори
или/или преди 13 години
По-добре диктатора Кадафи,отколкото терористи!
88
2
 
10
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
ЗАЩО ЦИТИРАШ РЕЧТА НА ДР.ТОДОР ЖИВКОВ ОТ 10ТИ НОЕМВРИ 1989Г.???ЗА ТЕЗИ МУ ДУМИ ГО СВАЛИХА И ГО ПРЕВЪРНХА В ПРЕСТЪПНИК,А ИСТИНАТА Е ЧЕ СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ИКОНОМИКА КАТО НА КИТАЙ.
87
2
 
11
 
! Отговори
81 преди 13 години
едно време им даваха на всеки камикадзе по едно малко златно ключе в ръката - ключ за рая, където тутакси ще попаднат, след като се самовзривят...ами помислете, с всичките технически средства, дето от космоса се вижда в една пещера на майната си къде точно се намира даден човек, що за толкова години не го локализираха и отстраниха въпросния лидер на Ал Кайда ? дали не могат, или не им е удобно?някой помни ли "Фаренхайт 9 11" ? който не го е гледал, вижте го , Майкъл Мур се казва режисьора
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи:-Трябва да си признаем ,че имаме работа с недоразвито общество,социализмът е едно недоносче.Ако не се изходи от тая база няма да стигнем до никъде...онова съдържание,което имат западните фирми ,концерни напълно ни удовлетворява...Вие имате информация и ние имаме информация...Жалко че аз не съм млад да развея флага на митинговата демонстрация,но вече съм в годините и няма да ми стигнат силите
85
1
 
3
 
! Отговори
ДО 83 преди 13 години
ПИЧ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С *** ТЕЗИ СА *** И СА СВЪРШИЛИ КАТО ХОРА,ТЕ НЯМАТ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ТЕ СА КОЛЕКТИВЕН МОЗЪК С КОМАНДЕН ЦЕНТЪР.САМО ПАПАГАЛСТВАТ ЧУТОТО И ВИДЯНОТО,А НЕ МОГАТ ДА РАЗСЪЖДАВАТ.ТЕЖЪК СЛУЧАЙ СА.
84
3
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 13 години
Размечтах се да съм на мястото на наемниците,а ти искаш ли да си ми ***?
83
4
 
2
 
! Отговори
ДО 77 И 78 преди 13 години
КИФЛО ПЪРВО ПИШЕ ЕДИН КОМЕНТАР НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПРАВИШ ,ЧЕ ПИШАТ ДВАМА ТИ СИ САМО ЕДНА ОВЦА .ЖЕНЕН СЪМ И ДЕЦА ИМАМ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ТЕ И ЖЕНА МИ.С ТЕБЕ ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАМ КОЛКОТО СИ ИСКАМ.ПАРИ СИ ИМАМ И НЕ МИ ПУКА ОТ КОЗИ И ОВЦЕ КАТО ТЕБЕ ЖАЛКА СИ И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СТОЙ НА СТУДЕНО С МАЖЪТ СИ.КАТО СИ ***.ПОЛЗВАМ ИНТЕРНЕТ ОТ 1998Г.А КОМПЮТЪР ОТ 1983Г.ПРАВЕЦ ТИ КЪДЕ БЕШЕ???***.И СЕГА ИНТЕРНЕТ МИ НОСИ ХУБАВИ ДОХОДИ,ЗАЩОТО ЗНАМ КАК ДА ГО ПОЛЗВАМ.
82
0
 
6
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 13 години
Благодаря за основателната критика,прав си.Е мога да оправдая,грешката а/ъ,но не затова сме тук.И ето че непременно я докарваме до това видиш ли,колко Ти си по-добър в еди какво си от мен.Разбира се,че все в нещо си по-добър от мен,но на кой му пука и кой го е еня за това?!Темата е друга............а именно::ТИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ ЛИ ОТ ЖАЛКАТА СИ АНОНИМНОСТ ЗА ДА НАПРАВИМ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ НИ ИЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИШ ДА ИЗБИВАШ КОМПЛЕКСИ БЕЗ ПОЛЗА?!
81
1
 
3
 
! Отговори
75 преди 13 години
мда, нещо друго по темата имаш ли да добавиш ? жал ми е за жена ти, да ти кажа, не е случила на мъж явно, кой знае дали след време няма и тя да го проумее, ако вече не е
80
1
 
5
 
! Отговори
А Ако... преди 13 години
Ако е вярно,че алгайда е баламосала ***,че ги чакат 12 *** на небето??? И злиза,че наистина запада си го "тура" с терористие?!!!!!!!!
79
2
 
4
 
! Отговори
кадафист за 79 преди 13 години
Това обяснява как са свалили самолета, а не защо пленените пилоти са били обезглавени.
78
1
 
3
 
! Отговори
за 76 преди 13 години
нали част от военните минаха на страната на бунтовниците, включително и пилоти
77
2
 
1
 
! Отговори
за 74 преди 13 години
ти май се размечта, а гейчо ?
76
2
 
4
 
! Отговори
za 75 преди 13 години
я си помисли пак дали имаш жена..........изказването ти е на чики..джия
75
1
 
6
 
! Отговори
кадафист преди 13 години
Започвам все повече да си мисля, че има нещо вярно в твърденията на Кадафи за добре организирана схема зад тези "протести". Вчера "мирните демонстранти" са свалили Су-24 на Кадафи, а репортер на БиБиСи видял, че телата на пилотите са обезглавени. Това е типичен почерк на *** ислямисти. Само бомби и *** за тях.
74
5
 
3
 
! Отговори
ДО 73 преди 13 години
АМА ТИКВО ЗЕЛЕНА АЗ СЪМ ЖЕНЕН *** И ДЕЖА ИМАМ МОГА ДА ВИ РАЗИГРАВАМ ДО УТРЕ КО ИСКАМ ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ,АМА ЖЕНА МИ Е КУЧЕНЦЕ КАКВОТО И КАЖА ТОВА ПРАВИ АЗ СЪМ ЛОРД НЕ МИ ПУКА ОТ НИЩО И ОТ НИКОЙ.ЖИВЕЯ СИ КАКТО ИСКАМ,Е ВСЕ ПАК Е РУСКИНЯ И НЕ СЛУШАМ ЧАЛГА И ПРОТИВНЯШКА АЗИАТСКА МУЗИКА.ГЛЕДА СИ ДЕЦАТА СЛУГУВА МИ И МЕ СЛУША,ГОТВИ ЧИСТИ И ПЕРЕ А Е СЪЛЗИЦА,НЯМА МУСТАЦИ И БРАДАВИЦИ КАТО ВАС БЪЛГАРКИТЕ И Е РУСА СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ.ГРАМ НЕ МИ ПУКА ЗА ТВОЕТО МНЕНИЕ.МАНИПОЛАТОР СЪМ ПСИХОЛГ.
73
3
 
7
 
! Отговори
Ръганье преди 13 години
По новините на XXL даваха пленените британски командоси-хастарите им бяха извадени от ганайски наемници с 280 мм паламарки!
72
4
 
3
 
! Отговори
ами преди 13 години
71, както пишеш, така и си говориш най-вероятно... абсурд е нормален човек да тръгне след тебнямам друг коментар, след като не разбираш, че грамотността е елемет от нивото на общата култура и интелигентността, няма какво да говотим повече... опростачила се е нацията, жалко