Лондон e изпратил дипломатически екип в Бенгази

Министърът на отбраната отказа да коментира информация за задържани британски войници
6 мар 2011 13:01,
113
Лондон e изпратил дипломатически екип в Бенгази
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на Великобритания Лиам Фокс обяви, че в района на Бенгази в Либия е бил изпратен малък дипломатически екип за установяване на контакти с противници на Муамар Кадафи, съобщи Ройтерс.

Той отказа да коментира, дали има британски войници, които са били задържани от бунтовници в Бенгази, както съобщи днес вестник "Сънди таймс".

"Мога да потвърдя, че в Бенгази има малък дипломатически екип и ние сме във връзка с неговите членове. Но засега не искам да съобщавам повече подробности", заяви Фокс в интервю за Би Би Си.

Британският министър бе категоричен, че Лондон няма намерение да използва сухопътни части на територията на Либия.

Британските военни били пленени след като тайна дипломатическа мисия за установяване на контакт с лидерите на опозицията не протекла според плановете, пише "Сънди таймс".

Още по темата
Екипът, който се състоял от осем командоси от Специалната въздушна служба (SAS), бил заловен, докато ескортирал дипломат с нисък ранг в контролираната от бунтовниците територия. Още в събота базираната в Женева организация "Солидарност за човешки права", в която работят множество либийски изгнаници, съобщи за Ройтерс, че група от осем войници от специалните служби е била задържана от бунтовници.

Британското министерство на отбраната неколкократно отказа да коментира това твърдение. Според източниците на вестника намесата на британските спецслужби очевидно ядосала представители на либийската опозиция, които наредили британските войници да бъдат затворени във военна база в Бенгази и предадени на един от най-високопоставените опозиционни политици, за да ги разпита.

"Сънди таймс" твърди, че дипломатът, когото ескортирали командосите, подготвял пристигането на свой по-високопоставен колега с цел да установи контакти с бунтовниците.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
7
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Дипломатическа мисия от бивши командоси неофициялни държавни наемници,инструктори по водене на партизанска воина с цел подпомагане на миролюбивото опълчение това са пратили от лондон.С такива дипломати воината е неизбежна.
70
3
 
2
 
! Отговори
ДО 64 преди 13 години
ТАКА РАЗГОВАРЯМ С ВАС КРАНТИТЕ С НОРМАЛНИТЕ МОМИЧЕТА РАЗГОВАРЯМ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК,ИМАЛ СЪМ МНОГО ,НО ВСИЧКИ НАКРАЯ ИЗЛИЗАТЕ МАТЕРИАЛИСТКИ,ВСЕ СЕ НАДЯВАМ НЯКОЙ ДЕН ДА СРЕШНА НОРМАЛНО МИМИЧЕ ДА НЕ Е ***.ДА ЛАМТИ САМО ЗА ПАРИТЕ МИ.КАТО ВИДИТЕ КОЛАТА И ВИ СЕ РАЗЧЕКВАТ КРАКАТА ДО УШИТЕ,ЗАРАДИ ТАКИВА *** ХОДЯ С ЖИГУЛИ И НИКОЯ НЕ МИ ВРЪЗВА,ПОДЦЕНЯВАТ МЕ ,А КАТО МЕ ВИДЯ С ЕДНА КОЛА И ЛАМТИТЕ И ОТНОШЕНИЕТО ВИ СЕ ПРОМЕНЯ,Е НЯМА ДА ВИ СТАНЕ РАБОТАТА КАЗАХ ВИ А ЗА ПЕНСИЯТА ПАК ТИ КАЗАВАМ КУРТ КАПАН
69
2
 
5
 
! Отговори
хм преди 13 години
момчета, 66 и 67, хубаво мислите, ама мъничко си оправете и правописа бе... съвсем доброжелателна забележка, но "стачки сАм организирал" и "ОБЕДЕНЯТ"...
68
3
 
2
 
! Отговори
Ебача преди 13 години
аз съм част от делегацията. Главната ни цел е: да наебем възможно най-мн либийки, преди да почнем да чукаме египтянки. Общо взето целта на мисията е тотална ебня...за целта всички делегати са подписали споразумения да не правят секс месец преди началото на престоя...идеята е да ни се *** страшно мн и като отидем там да не подбираме ***. Главен спонсор на делегацията е Дюрекс, който смята да напраи мн пари там от нашите хуйове.
67
1
 
8
 
! Отговори
ДО 58 преди 13 години
ОБЕДЕНЕНИЕТО Е МНОГО ТРУДНО МАЛЦИНА СМЕ ЧЕ ВИЖДАМЕ 22 ГОДИНИ КРАЖБИ ДРУГИТЕ СА ПОДЛОЖЕНЕ НА ОПРОСТАЧВАНЕ И ТОТАЛНО СА ДЕГРАДИРАЛИ.СОЦИАЛНИТЕ СЛОЕВЕ СА РАЗЕДИНЕНИ И ТРУДНО ЩЕ СЕ ОБЕДЕНЯТ.САМО ФУТБУЛНИТЕ ЗАПАЛЯНКОВЦИ МОГАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ВЛАСТА,НО ЕНЕРГИЯТА ИМ Е НАСОЧЕНА В ГЛУПАШКИЯ ФУТБОЛ.ВСИЧКО Е МНОГО СЛОЖНО,АКО ИМА МИТИНГ АЗ СЪМ 1ВИ ПИСНАМИ 22 ГОДИНИ ТЕЗИ ГАДОВЕ МИ ОТКРАДНАХА МЛАДОСТА И НАЙ ХУБАВИТЕ ГОДИНИ.
66
1
 
5
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 13 години
до55А това съм го преживял многократно повярвай ми!Мога и да го докажа,ако се наложи,колкото стачки сам организирал на нисичко ниво фирмено,и като се обърна все Донкихот се чувствам,но..................ТРЯБВА НЕЩО ДА НАПРАВИМ РАЗБЕРЕТЕ ГО!!
65
0
 
5
 
! Отговори
revlio преди 13 години
само вижте ключовите думи на статията по нагоре и всичко става ясно Ключови думи: Лондон, преговори, Либия, войници, дипломатически екипгоре долу това е картината няма нужда от анализиКлючови думи: Лондон ще, води преговори, с Либия, първо с войници, а после с дипломатически екип
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако разговаряш със жените по този начин, убедена съм ,че си сам. Първо не си прочел написаното от мене 40. Личи си по всичко, защото аз визирам съвсем други неща, но ти реагираш първосигнално.
63
0
 
0
 
! Отговори
61 преди 13 години
любопитно ми е как точно стигна до тоя извод :)))))
62
1
 
3
 
! Отговори
за 42 преди 13 години
Не си само Очуден , ами и ***..........вярвай на когото си искаш.........но ползвай и кратуната си - как 8 тейко въоръжени са заловени от мирни демонстранти...........но не се напъвай много :)))
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 53 от Бил ВлибияТи си бил в Либия колкото за съм бил на Марс
60
3
 
1
 
! Отговори
ДО 40 ОТ 44 преди 13 години
ПЪРВО НЕ ПИЯ,НЕ НАМЕСВАЙ ДЕЦАТА,АЗ ТОЧНО И ЯСНО СЪМ КАЗАЛ НЯМА ДА ХРАНЯ ФЕМЕНИСТКИ И КАЛПАЗАНКИ.ДЕЦАТА СА ДРУГ ВЪПРОС ПРОДУКТ НА ЛЮБОВ И НА МНОГО МИСЛЕНЕ МЕЖДУ МЪЖА И ЖЕНАТА,А НЕ ДА СЕ ИЗМЪКВАШ МЪЖЕТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ СЕМЙСТВАТА И ДА ХРАНТУТЯТ ЖЕНИТЕ СИ И ВИЕ ДА СИ РАЗВЯВАТЕ БАЙРЯКА ПО ПРИЯТЕЛКИ И КАФЕТА ТЕЛЕФОНЧЕТА И НОКТИЧКИ,НЯМА ДА СТАНЕ,ЩЕ РАБОТИШ И ЩЕ СИ ГЛЕДАШ ДЕЦАТА,ЩОМ МЪЖЕТЕ МОГАТ ЗНАЧИ И ТИ МОЖЕШ РАБОТИ,ПЪК ЗА ПЕНСИЯТА ДЕТО ИЗЛИЗАТЕ ПО РАНО ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ ***,КУРТ КАПАН СЪМ ВИ НАМИС
59
0
 
1
 
! Отговори
do 56 преди 13 години
:)))) olele, ama mnogo si sert be :) kato ti doide vremeto hich niamam da ti e do razsajdenia za emancipacia, baba mi vikashe "sliapata nedelia kato doide...", prevedeno na savremenen ezik e "kato te perne hormona"prosto ne si uzrial oshte
58
1
 
3
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 13 години
до 48Не не,човека няма,как сам да тръгне да стачкува...Но вместо да се подиграваме и да ги пращаме сами/типично българска черта/,нека се опитаме да станем колектив/поне за това/,ОЦЕЛЯВАНЕТО НИ...?Защото си мисля,че вече наистина стигнахме дъното,и пътя за промяна остана един...........22г тиха революция стигат според мен..........!!!А според Вас?!
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя от 44 е доста пиян.
56
2
 
2
 
! Отговори
ОТ 44 ДО 54 преди 13 години
АМИ КАКВО ДА ТИ КАЖА НЕЩАТА СА ДЪЛБОКО ОЩЕ В ДЕТСКИТЕ ГОДИНИ,ЩЕ БЯГАМЕ ЦЕЛИЯ КЛАС И ХОП 3 *** НЕ СА ИЗБЯГАЛИ ТОВА ВАЖИ И СЕГА,ЖЕНИТЕ СА РАВНИ С МЪЖЕТЕ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ,ТОГАВА ДА ИЗЛИЗАТ НА МИТИНГ НАРАВНО С МЪЖЕТЕ,АКО ТРЯБВА И ОРЪЖИЕ ЩЕ НОСЯТ НАРАВНО С НАС.АЗ НЕ ТЪРПЯ ЛИГЛИ.НЕ ИМ ЦЕПЯ БАСМА.ИМА МЪЖЕ *** АЗ НЕ СЪМ ОТ ТЯХ.
55
1
 
3
 
! Отговори
до 44 от 40 преди 13 години
Ти си безнадежден случай. Никой не говори да храниш жена си, жените си работят, но ти самият имаш комплекси и си *** ***. Ти си от тези, които и деца ,ако имат не щат да хранят, та камо ли жена. Важното е да има за ракия и приятелите. Надявам се, че не всички български мъже са толкова неадекватни.
54
1
 
5
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 13 години
До44Братле,някак си прав за пустата еманципация,не споря.........Но и момето право,да ни *** в малодушие,страхливост....и примерите,които е дала са много,ама много верни........
53
5
 
8
 
! Отговори
Бил Влибия, до 41 преди 13 години
Вярно е, което са ти казвали за Либия, по добри заплати от тези в България, по евтини продукти, всякакви стоки и храна в изобилие, няма да видиш някой да проси по улиците, или да се краде, частният бизнес е широко застъпен, който не може да си намери работа или пък го мързи да работи получава достатъчно за храна помощи и са освободени да плащат сметки за вода и електричество, хубави шосета,...тия които направиха размириците, са млади ***, подстрекавани от външни радикални ислямистки сили,
52
1
 
7
 
! Отговори
48 преди 13 години
чудесно... но какво правиш във форумите тогава, стачкувай, бунтувай сеосновния ни проблем като наород е, пак ше повторя, че сме набор от индивиди, а не колектив - стачка или бунт не се прави от индивиди