16 000 полицаи излизат по улиците на Лондон

Премиерът Камерън обеща да възстанови реда в страната
Обновена: 9 авг 2011 15:22 | 9 авг 2011 15:14, Елка Василева
132
16 000 полицаи излизат по улиците на Лондон
Снимка: Reuters

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обеща да бъде възстановен редът в страната след най-силните през последните 20 години безредици, а техните организатори ще понесат отговорност за това.

Това е чисто и просто престъпност. Хората не трябва да се съмняват, че ще направим всичко възможно, за да възстановим реда по улиците на Великобритания, заяви Камерън след спешно заседание на Даунинг стрийт. Той съобщи, че през следващата нощ броят на полицаите по улиците на Лондон ще бъде увеличен от 6000 души снощи на 16 000 души.

В четвъртък британският парламент ще прекъсне ваканцията си и ще се събере на спешно заседание, на което ще обсъди създалата се ситуация, обяви още премиерът Камерън.

Междувременно вътрешният министър Тереза Мей отхвърли исканията в големите градове да бъдат пратени армейски части или да се използват водни оръдия за потушаване на избухналите размирици.

Британската полиция не използва водни струи. Редът в Обединеното кралство се поддържа в сътрудничество с различните общности, отбеляза Мей.

Размириците във Великобритания взеха първата си жертва. Двайсет и шест годишен мъж, прострелян снощи в кола в Кройдън, предградие в южната част на Лондон, е починал от раните си. За момента няма по-подробна информация.

Лондон преживя трета нощ на ожесточени сблъсъци между групи младежи и полицията. Вълнàта палежи и грабежи обхвана и други големи английски градове: Бирмингам, Ливърпул, Манчестър, Бристол.

Снощи премиерът Камерън прекъсна отпуска си, който прекарваше в Италия и се върна в Лондон, за да събере днес правителствената комисия по извънредните ситуации – Cobra.

Преди началото на спешното съвещание Камерън се срещна с вътрешния министър Тереза Мей и с изпълняващия длъжността шеф на Скотланд ярд Тим Годуин.

На въпрос защо премиерът е решил да прекрати отпуска си, след като първоначално беше заявено, че това не е необходимо, от Даунинг стрийт отговориха: „Ситуацията стана по-сериозна“, пише Би Би Си.

Безредиците започнаха в събота в лондонския квартал Тотнъм в северната част на града, когато около 300 души се бяха събрали пред местния полицейски участък, за да разберат как върви разследването на смъртта на 29-годишния Марк Дъгън, застрелян от полицаи на 4 август.

При инцидента полицаят, застрелял Дъгън, също е бил ранен, при това, както твърди полицията, младият мъж е стрелял първи.

Оттогава полицията трудно успява да се справи с безчинстващите младежи.

Премиерът трябва да отговори на въпроса как безредиците се разпространиха далеч извън пределите на един лондонски район и кой стои зад тези вълнения. Камерън няма да може да избяга и от въпроса защо полицията не се справи с усмиряването на младежите, отбелязва Би Би Си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
13
 
! Отговори
келеша do 105 преди 12 години
Ей, ***, тепърва ще се случват неща да показват кои са тъпите и със самочувствие без покритие!Явно си поредният насранко,който като се чуди как да оправдае себе си, обижда сънародниците и те са му виновни, ***!
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
PROBLEMA E CHE MNOGO BEDNI MNOGO DROGA NEMA RABOTA = MAIMUNTE SA BEZ MOZAK DIVI KAKVOTO NABARAT TAKA CHE STRELBA MU TRIABVA IAKA
107
2
 
9
 
! Отговори
ц преди 12 години
гого, да ама тоя на снимката поне има магазин и работи, в случая е тъпо да е хващаме за всеки, само защото е черен, както виждаш този от снимката също е пострадал от безредиците и като го гледам не изглежда особено щастлив
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия дни гледам какво става по улиците на Лондон-полицаите бият здраво.Да изпратим нашите на обмяна на опит.Гледах и немската полиция-куманоидите ще се ***,ако видят тя как действа.Ние имаме най"хуманния съд"и полиция,която кани на интервю,пуска Веселин Маринов да пее,а Татяна Дончева се нахилва убийствено,налудно и полуистерично.
105
4
 
11
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Те такъв автогол си вкараха с тези имигранти,младото поколение мюсюлмани още не е почнало .......май след Англия ще дойде ред и на другите западни страни а след тях и ВЕЛИКИТЕ САЩ..............а нас в Англия ни викат ***.....виждаме....ей тоя на снимката
104
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ЗАРАДИ КОМЕНТАРИ (ТЕЗИ ТУКА) СВЕТА СМЯТА БЪЛГАРИТЕ НЕ ЗА 2РА МИ ЗА 6ТА КЛАСА ЧОВЕЦИ АКО СЕ ЧУДИХТЕ ЩО АНГЛИЧАНИ,ГЕРМАНЦИ,ФРАНЦУЗИ И ДРУГИ СЕ ОТНАСЯТ ТАКА С ВАС Е ЗА ТОВА Е... ЗАЩОТО СТЕ:ЗЛОБНИ,НАДУТИ БЕЗ ПОКРИТИЕ,***,МРЪСНИ(ЗЪБИТЕ ВИ ЖЪЛТИ СЕ ВИЖДАТ И ОТ ЕВЕРЕСТ ЧАК),САМОЧУВСТВИЕ ДО НЕБЕСАТА(СТРАННО ОТ КЪДЕ СЪДЕЙКИ ОТ ИСТОРИЯТА) И УЖ КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСИЧКИ ТЕМИ(А НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ) ТА Е ТВА СА ПРИЧИНИТЕ ДА СТЕ НЕЖЕЛАНИ В ЕВРОПА :)
103
1
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
като си неграмотен - поне не го показвай бе, пиши си на шльокавица и не се замисляй много, и без това не го можеш
102
1
 
3
 
! Отговори
историка преди 12 години
Абе видно е, лЕв си "мушмуле" лЕв, но какво да се прави..
101
1
 
6
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
ти наистина си много *** честно....
100
1
 
13
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Абе 95, ти кво искаш да кажеш, че в интерес на българите е Европа да стане черна така ли? Жена ти негърка ли е, или ти си самият жена :))))
99
1
 
4
 
! Отговори
Историк преди 12 години
изСтъпления...мушмУле.....изСтъпления......
98
2
 
11
 
! Отговори
KALT преди 12 години
Българин съм който работи в Англия нещо против? Няма да те обиждам ти се самообиждаш, като даваш квалификации на непознати хора.
97
3
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Пешоооо оди легай бате, маааалко си пиян! :))) Виждал ли си гето на ***?
96
5
 
9
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Хм.....Най добрата безплатна работна ръка са българите!Мазни натегачи-готови на всичко, за някой паунд повече!Няма лошо!Национална черта!
95
3
 
11
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Няма какво да ти обясняват 92, черния не може да живее в бяло общество, защото го оприличава веднага на африканска лудница, предполагам и човекоядство да са почнали да практикуват в европа, но не им стиска, все още. *** е с по- малко мозък, няма капацитет за друго, освен да виси по дърветата и да се плоди.
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАЛТ, чудя се ти какъв си...Българин ли си, Англичанин ли си, чии интереси отстояваш. Какви са интересите ти, с кой народ си свързан родствено и кръвно...Няма значение. Ясно е че си ***..
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
снимката кърти :D
92
5
 
2
 
! Отговори
петре преди 12 години
Обективен, *** са най- добрата безплатна работна ръка.
91
5
 
8
 
! Отговори
x преди 12 години
то вече в цяла Англия е лудница, при нас долу на юг слава богу още не са стигнали, тук по принцип е по-спокойно, защото разбира се няма и черни, обяснявайте ми после, че черните не били виновни
90
2
 
9
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Принципно черните за нищо не стават, камо ли за работна ръка, май си прекалил с хапчетата 89!