Ахмети: РСМ може да стане държава с два народа - с българско и албанско гражданство

Лидерът на ДСИ настоя за промени в конституцията на Северна Македония
1 юли 2024 09:49, Елка Василева
54
Ахмети: РСМ може да стане държава с два народа - с българско и албанско гражданство
Снимка: архив, БГНЕС

Република Северна Македония няма устойчиви политики по отношение на съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети, съобщават медиите в Северна Македония.

Още по темата
На заседанието, проведено в Тетово, Али Ахмети е посочил, че промяна в конституцията на страната е необходима, „защото всички граждани печелят от това, за ускоряване на пътя на страната към ЕС”.

„Всяко спиране по този път ще има много висока цена, както сме платили с висока цена (за забавянето на решаване на проблемите) с гръцката страна. Но с българската страна цената може да бъде по-висока. Броят на гражданите с българско гражданство расте всеки ден. Ако не предприемем необходимите стъпки, е възможно пакетът (в който Северна Македония и Албания са заедно по пътя) за членство в ЕС, да бъде променен. Албания да започне преговори за членство в ЕС, а ние да изостанем. Албания да стане член (на ЕС), а ние да се превърнем в държава от два народа, които имат две различни гражданства - българско и албанско. Стъпките трябва да се обмислят, преди да се говори и действа”, е заявил Ахмети, цитиран от македонския сайт Фокус.

Председателят на ДСИ отново е повторил обвиненията на ДСИ към управляващата ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицкоски, че „не зачитат легитимността на албанските избиратели”, повечето от които са гласували за „Европейския фронт” и ДСИ, поради което „ще демонстрират недоволството си”.

Ахмети е посочил, че „апетитът за власт” в коалиция от албански партии ВЛЕН, която е коалиционен партньор на ВМРО-ДПМНЕ, го е превърнал в „слуги на ВМРО-ДПМНЕ”.

На 13 юли ДСИ ще проведе нова среща с всички структури на партията, за да обсъдят по-нататъшните стъпки, допълва ТВ 21.
(Кореспондент на БТА в Скопие Маринела Величкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Балкани
Десетки горски пожари горят в Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
ДОЛУ РУСКИТЕ СЛУГИ У НАС И В МАКЕДОНИЯ, КОИТО ПО ВНУШЕНИЕ НА КРЕМЪЛ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ УБИВАТ И РАЗДЕЛЯТ БЪЛГАРИТЕ. НЕ СЛУЧАЙНО ШЕФА НА ВМРО ДПМН Е ОЩЕ НА ОТГЛЕЖДАНЕ ПРИ ОРБАН- РУСКАТА РЪКА В НАТО И ЕС. ТОЗИ НАВИЯ ШЕФ НА ВМРО ДПМН МУ Е ЗАМЕСТНИК. ДОЛУ НАМЕСАТА НА МОСКВА УБИЙЦАТА НА БЪЛГАРИТЕ
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
ДОЛУ РУСКИТЕ *** В МАКЕДОНИЯ, КОИТО ПО ВНУШЕНИЕ НА КРЕМЪЛ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ НЕ УБИВАТ И РАЗДЕЛЯТ БЪЛГАРИТЕ. НЕ СЛУЧАЙНО ШЕФА НА ВМРО ДПМН Е ОЩЕ НА ОТГЛЕЖДАНЕ ПРИ ОРБАН- РУСКАТА *** В УНГАРИЯ. ТОЗИ НАВИЯ ШЕФ НА ВМРО ДПМН МУ Е ЗАМЕСТНИК. ДОЛУ НАМЕСАТА НА МОСКВА УБИЙЦАТА НА БЪЛГАРИТЕ
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да, обаче, с ужас установих , че стиховете им са все за България. Накрая реших да попея от мъка и намерих една книжка с песни. На двама братя от Струга. Викам си- тези са от Струга, а това за разлика от Банско , е доста далеч от татарските земи и до там татарската отрова няма как да е стигнала. Взех книжката, отворих я и се приготвих да пея. Какъв беше ужаса ми , когато прочетох- Български народни песни. Не можах да издържа и припаднах.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Единият написал история на България, вместо на Македония, а другият, създал основите на Българската, вместо на Македонската църква. А , също и е един от създателите на съвременният български кнжовен език и граматика. Не на македонските, а на българските!! Просто се отчаях. Как може, македонци толкова ниско да паднат и да служат вместо на майка Македония, на омразното татарско племе. После реших да се разсея и потърсих поезия на видни поети от Македония.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Преди време ходих в Гърция и по точно в Атон. Там има 20 манастира, повечето са гръцки , но има и български(Зографски, има сръбски , руски, грузински и други) Тъй като съм антички македонец и се гордея с историята на великият ми народ, реших да посетя македонският манастир. Попитах, къде е той и с огромна изненада научих, че няма такъв. Освен това, с огромна изненада научих, че македонците от Банско- Паисий Хилендарски и Неофит Рилски, които са били атонски монаси, са работили за България, а не
42
2
 
4
 
! Отговори
как да няма преди 1 ден
Има и македонци, и шопи, и боляри, и хайдути ама сите са се БЪЛГАРИ
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Благоевград - А Господ дано най-сетне ти даде свобода на мисълта, че откакто Тито ти я е отнел, още не си си я възвърнал. А иначе в България македонци няма. То и в Македония е нямало, но Тито ги е измислил и ето днес има доста хора, които твърдят като него, че са македонци. И също я кажи защо за 500 години османците един македонец не откриха в империята си. Къде са били тогава македонците? Защо ги е нямало? На Луната ли, на Марс ли? Къде?
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
От Вльора до Охрид всичко е българско, а после България от Йонийско до Черно море.
39
21
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 1 ден
България да даде Свобода и Човешки права на Македонския народ в окупирана Пиринска Македония.Стоп на геноцида и асимилацията връз Македонците в Пиринска Македония
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
М.и то си е истина...в РСМ живеят албанци и българи
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен Сърбете се връщат във Босна от там се вкарани от Тито че пречат на хърватите. В РСМ не е имало сърбе и даже и в Косово. Албанете се прибират в техна северна РСМ и Косово и останалото за бг но ако ни дадат пристанище на средиземно море и дотам някоя област.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако Северна Македония е разделена на западна част с албанци и източна част с българи, и в двете части има сръбски колонизатори, останали от Балканските войни. Тогава тези сърби ще бъдат ощетени като малцинство и ще си търсят правата. Те са от Тетово, Куманово до Гевгели и Дойран. Техният най-голям интерес е държавата Северна Македония да съществува в този вид, така че сърбите да управляват редом с македонците. Като Иван Стоилкович, сръбски четник и путинист.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
250к макета са с български паспорти. Като им сложиш майки и бащите, дечурлигата и братовчедите - 1 милион са българи. Другото може да са халбанци, де да ги знам, може и да са гърци.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Че то си е де факто така - да се цепят на Северозападна М и Североизточна М. Североизточна М да стават българи, Северозападна - Албанци. И ето, чудо - влизат в ЕС!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Честито на "македонците"!
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен А до 1830 кой ги държи в Сърбия в Турция. Русия ли
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До до 26 Тогава и ние може да искаме да се обединиме с беломорието където не са гърци а турци.
30
5
 
16
 
! Отговори
до 26 преди 1 ден
Косово отдавна не е част от Сърбия, а им пожелавам и скоро да се обединят с Албания! Там сигурно над 90% са албанци така или иначе. На сръбските геноцидни шофинистчета, когато и да ги накажат, все ще им е късно. Слаб реванш за това което са ни причинили, но справедлив.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Айде прочети малко за освобождението на Сърбия и войната 1830 г. и думите на Дибич към Мамарчев, като пита защо се бихме за свободата на Сърбия и умирахме за нея. Тогава се надявам да вникнеш и разбереш каква и била политиката към нас и все още е такава след изказвания от сорта на Кирил и Методий били македонци!
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Турчин Целите балкани ще станат ислямски ако влезнат в ЕС. Връща османската импения.