Вълна от насилиe обхвана и Манчестър

До полунощ при бунтовете в града са арестувани 47 души
Обновена: 10 авг 2011 09:45 | 10 авг 2011 07:51,
79
Вълна от насилиe обхвана и Манчестър
Снимка: Reuters

Манчестър преживя снощи най-тежките безредици от 30 години насам, призна заместник-началникът на  градската полиция Гари Шуън.

През последните часове полицията на Манчестър бе изправена пред извънредно равнище на насилие от страна на групи престъпници. "Това не беше нищо повече от безсмислено насилие без абсолютно никакво зачитане на хората, техния живот или собственост", коментира той.

"Нека да е ясно - няма някаква искра или  усещане за несправедливост, което да е довело до подобно насилие", заяви Шуън.
Той съобщи, че е поискал подкрепления от полицията в Нортъмбрия, Стафорд и Северен Уелс. Връщаме си контрола улица по улица, заяви полицейският началник. 

Насилието започна в предградието Солфорд следобед, където тълпите хвърляха запалителни бомби по магазини и грабеха дизайнерски дрехи, скъпа електроника, електроуреди и алкохол. До полунощ бяха арестувани 47 души и полицията заяви, че арестите ще продължат.

Младежи нападнаха полицаите, охраняващи магазин "Лидъл", и го разграбиха, след което го подпалиха.  По-късно хаосът обхвана и центъра, където бе подпален магазин "Мис Селфридж" на Маркет стрийт.

Търговският център Арндейл затвори рано, след като банда от около 25 младежи нухлу  вътре и се опита да разбие бутик за спортни стоки.

Още по темата

Говорителят на общината Пат Карни заяви, че Манчестър е преживял един от най-тежките дни в историята си. "Бях поразен и ужасен от възрастта на някои от тези хулигани. Говорим за деца на 9, 10, 11 години, които качулки на главите се  разхождаха по главната търговска улица, сякаш са на купон",  сподели той. 

Безредиците продължиха и след полунощ, когато банди от по 10-20 души тичаха по тъмните улици, преследвани от полицейски хеликоптер, пише БТА.

Хаосът се разпространи в Централна и Северна Англия, но в Лондон бе спокойно след демонстрацията на сила от полицията,  която утрои обичайния брой на патрулиращите полицаи до 16 000 души.

Безредиците започнаха заради убийството на 29-годишния Марк Дъган, който беше застрелян от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Във Великобритания е хубаво само от гледна точка на парите, които се изкарват, а тези, които ти казват, че е хубаво са решили да се похвалят колко са велики, че са там. То нали знаеш българина, пази боже сляпо да прогледа
37
0
 
15
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, да се плащат САМО до 3-то раждане, при следните условия :1) Родителите да имат навършени 16 год. 9 мес. възраст ( за по-младия от двамата )2) Родителите да имат завършен 10-ти клас - първа задължителна гимназиална степен ( за родителя с по-ниско образование )3) Родителите да имат следния ТОС (Трудово Осигурителен Стаж - общ за двамата) :- преди 1-во раждане ТОС не се изисква- преди 2-ро раждане min 2 години ТОС- преди 3-то раждане min 5 години ТОС И ... всичко ще е о'кей ...ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА, на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ...
36
5
 
6
 
! Отговори
кво става преди 13 години
айде сега и Манчестър, тези *** се побъркаха...и за какво са им протестите, кво целят с тях? кво постигат? трошат и съсипват труда на тези, които работят, ама от безработни келемета!
35
2
 
18
 
! Отговори
Защо преди 13 години
в Англия наричат бунтовниците престъпници, а в Либия престъпниците бунтовници, Това е манипулация на обществото, чрез новините
34
0
 
11
 
! Отговори
Хехе преди 13 години
Те не могат да "интегрират" Ирландия и вижте какво става там ,та с това да се справят..."Величието " на Великобритания остана някъде назад във времето. Богатството и също лека полека си заминава ,няма вече колонии... Време е да си понаведат главите и да преосмислят политиката си ако искат да оцелеят. Знам че звучи много черногледо ,но времената се менят и натаме тръгнало. Може да не е сега или след десет години ,но не е далече.
33
4
 
10
 
! Отговори
НАТО преди 13 години
да се намеси, и веднага да бомбардират армията на Англия в защита на цивилното население. Тони блеър на съд в Хага за престъпления срещу човечеството. Свобода за северна Ирландия и Шотландия :))
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хак да им е,след като за политиците в Европа най-ценни станаха правата на ***, пакистанците, ***, арабите, хомосексуалистите и т.н., а нормалните хора бяха забутани в девета глуха. Да не говорим, че нас ни въртят за Шенген на шиш. Дано прогледнат малко най-накрая ..............
31
2
 
11
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
Дали чернокож мюсюлманин е "английско хулиганче"? Доколкото четох ,пък и показаха по телевизията ,това са група емигранти , нежелаеща да се интегрира. Както и да си ги дъвчем за такива проблеми на първо място са парите (прехраната на хората) ,на второ вярата! Няма такива "извисени" цели като свобода и желание за нещо за хората...!
30
1
 
6
 
! Отговори
......! преди 13 години
Българският посланник в Лондон да отиде в размирните райони и да подкрепи "репресираните" хора.....!
29
2
 
19
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Левите ( лейбъристите) напълниха добрата стара Англия с *** и *** мюслитаЕто го резултата ...Нас ни чака същото с това чудовищно свръх-размножаване на ***, посредством щедрите детски и помощи, които четворната коалиция ( Борисов, Сидеров, Иван Костов и Мартин Димитров) раздават на своите манговциСега горните политици ( и 4-та от *** произход ) се готвят да увеличат детските от 35 на 45 лв. месечно, но при запазване на т.н. "Подоходен праг" в Бруто. Тоест новите парички, ще отидат основно пак за циганчетата
28
2
 
9
 
! Отговори
vesko преди 13 години
Кой ,откъдето е дошъл хайде обратно.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами навсякъде обясняват как да интегрираме нашите индианци, но като гледам какво става при тях ми става все по-ясно, че такива хора не могат да бъдат интегрирани. Само по време на комуннизъм седят мирни.
26
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 13 години
Само ние сме стадо покорно.Да си спомним Вазовите думиСтресни се, племе закъсняло!Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!След теб потомство иде цяло,какво ще да му завещайш!
25
0
 
25
 
! Отговори
vrv преди 13 години
Абе тия не ни ли поучаваха как трябва да се справим с етническото население или пък други ни учеха как трябва да подържаме финансова стабилност. То какво излезе, че същите са големи лицемери и нито са финансово стабилни, т.е. не спазват това което нас поучават, нито локално са си решили социалните и етнически проблеми. ***
24
3
 
17
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Преди няколко дни няколко индивида се засиняваха от зор да обясняват, колко хубаво било във Великобитания.Сега нещо са се умълчали.
23
12
 
12
 
! Отговори
село преди 13 години
мед ми капе на сърцето като видя опожарена Англия на снимките.На ви сега толерастия хахахаха
22
10
 
7
 
! Отговори
Селянски преди 13 години
Грабежите са дело на английски хулигани и малолетни *** единствено в арабските и турските квартали е спокойно щото там пък са други луди....
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това бунт на мравките ли е или добре режисирани постановки с неясна причина? Като четеш историята, никога нещо такова не възниква случайно.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
време е танковете да идват
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко е бизнес