Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ

Американското разузнаване предвижда средна класа от 2 млрд. души
Обновена: 30 юли 2012 15:02 | 30 юли 2012 07:49, Елка Василева
147
Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ
През 2030 г. ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Снимка: архив, Reuters

Бедността в света на практика ще бъде елиминирана към 2030 г., което ще доведе до появата на средна класа от близо два милиарда души. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на предварителен вариант на годишния доклад на Националния съвет по разузнаване, представен на конференцията по проблемите на сигурността в Аспен, щата Колорадо.

Ако сегашните тенденции се запазят, броят на хората по света, които днес живеят с по-малко от един долар на ден - близо 1 милиард души - ще намалее наполовина през следващите две десетилетия, обяви Кристофър Койм, директор на Националния съвет по разузнаване.

"Ще станем свидетели на разрастването на средната класа до близо два милиарда души... Дори ако през следващите няколко години се сбъднат някои от най-черните прогнози за икономическото развитие на света, към средната класа ще се присъединят няколкостотин милиона души", подчерта Койм.

Националният съвет по разузнаването анализира разузнавателна информация, получавана от всички разузнавателни агенции в САЩ.  Годишният доклад по проблемите на бедността в света ще бъде официално готов в края на годината.

Разрастващата се средна гласа ще има ниско ниво на толерантност по отношение на авторитарните режими, при това ще разполага както с икономическите ресурси, така и с образователното равнище, необходими за успешно противопоставяне на тези режими, прогнозира Националният съвет по разузнаване.

"Управлението в страни с разрастваща се средна класа ще среща все повече проблеми. Хората от средната класа има специфични за тях ценности и аспирации" за повече индивидуална свобода. Те вече имат на разположение социални медии и други технологични инструменти, за да постигнат своите цели, в това число и да предизвикат сваляне на репресивни режими".

Нивото на образование също ще се повишава, като при запазване на сегашните тенденции жените, които получават високо образование, ще станат повече от мъжете.

Едновременно с това се очертават и някои сериозни проблеми, подчерта Койм. Търсенето на храни ще се увеличи с 50 на сто през следващите 18 години, макар че населението ще се увеличи от 7,1милиарда на 8,3 милиарда души и 60 на сто ще живеят в градовете.

Хората от средната класа ще търсят и начин на хранене, съответстващ на положението им - т.е. ще се повиши търсенето на месо, а това означава, че ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Като цяло, посочва Койм, "към 2030 г. половината от населението на земята ще живее в райони, в които  ще има проблеми със снабдяването с вода". За да се преодолее дефицитът на вода и храни, може да се разчита единствено на нови технологични постижения.

Икономическият растеж на азиатските икономики ще се запази. Според Националния съвет по разузнаването обаче увеличаването на средната възраст на работниците в Китай дава основание да се очаква, че начело по икономически растеж ще излязат страни като Индия, Виетнам и Индонезия, където трудът ще продължи да бъде по-евтин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 52 бездарно неграмотно изказване и винаги съм се чудил ,не харесвате *** , ревете стрещу тях а използвате *** думи , какво е това резделение на личността.
50
0
 
19
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
когато емигрирам в Америка, ще легна на летището и ще целуна тази благословена Американска земя! --Ани, я си стой на четвърти километър - хранят те, лекуват те! Не ти разрешават да правиш простотии от рода да ближеш асфалта.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американците не са си правили експеримент с бг, те просто се справиха с противник. нали сме им били идеологически противник по време на студената война.
48
0
 
11
 
! Отговори
луди за връзване преди 11 години
Тези "анализатори" май са се учили от ЦК на БКП, който все обещаваше светло бъдеще, но завърши с пълна катастрофа и още ближем рани.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 48 много е лошо да си неграмотен и да не знаеш чужди езици.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даа хамериканците точно така до 2030 г. поради кризата която умишлено е предизвикана света ще намалее със 2 милиарда. Нали и без това земята е пренаселена. А средна класа ще има само тогава когато милиардерите спрът да крадът и създадът работни места. Което в близките 100 г. не ми се вярва да се случи. Експеримента който си направиха хамериканците с БГг народа доказва че на хамерикансците хич не им пука за хората по света. За тях е важно само да създават войни по света и да си продават оръжията.
45
15
 
3
 
! Отговори
Ани преди 11 години
когато емигрирам в Америка, ще легна на летището и ще целуна тази благословена Американска земя!
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 45 зависта е това което убива българина , затова нямаме големи постижения като нация , този тумор ако не знаеш създава 30% от БВП на България и пълни бюджета от който се възползваш и ти.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лъжат бедните за да няма повече революции арабски и какви ли не. време е за малко соц пропаганда от ЦРУ. сигурно ги е хванало страх да не дойде комунизма
42
1
 
14
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Ако еврейте и всички англоговорящи отидат на друга планета -тогава
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кои ли 2 млрд души еврейските кукловоди са предвидили да останат? Защото за да има такава средна класа много други трябва да измрат.
40
2
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
София е тумор а не мярка за някакъв напредък. Ако за малко поне излезеш от там и се разходиш из малките градчета и села на България ще придобиваше някаква представа за реалностите.
39
7
 
11
 
! Отговори
мъдрецът преди 11 години
Не съм фен на САЩ, но трябва да признаем, че там има много мислещи хора. Свободната инициатива и на почит.А тя ражда всичко - и добро и зло. Но...за съжаление ръждаемостта в страни като Бангладеж, Индия, Арабските стани, Африка е огромна.Тези страни са консуматори и не доприносят с нищо за създаване на средна класа. Само в Индия недъгавите хора са около сто милиона.(Вижте индийския филм "Бог" ) Освен това суровините за възпроизводство драстично намаляват.Така че, май нищо няма да се промени.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако паднат 20-30 на ядрени бомби и наистина няма да има бедност никъде по света...
37
4
 
2
 
! Отговори
Оптимист преди 11 години
Звучи доста обнадеждаващо. Да, би могло да се случи всъщност. Дано!
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 37 излез Тома неверний на улицата и виж трафика в София у нас , преди 22 години не беше такъв , това е богатство което се разхожда със средства по улиците , ако нямаше средства дори да го имаше щеше да си седи в гаражите. а след още 22 години
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, НЯКОЙ СИГУРЕН ЛИ Е, ЧЕ 2030 ГОДИНА НА ЗЕМЯТА ЩЕ ИМА ХОРА ВЪОБЩЕ?! И ДАЛИ ЗЕМЯТА ЩЕ Я ИМА?!
34
0
 
5
 
! Отговори
Killuminat преди 11 години
24 най-правилно го е казал
33
0
 
19
 
! Отговори
99% преди 11 години
Силно се надявам, че не вярвате в тия бози... Щото в противен случай трябва да си подадете документи за освидетелстване...
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 34 напротив прави са , но е доста сложно за тъпичките ви глави , в момента в Индия твърдят че имат 20% средна класа , това го знам от сериозни бинесмени не халтавите ви форуми знаеш ли какво са 20% 3 Германии целите , в Китай рано или късно ще започне да се създава средна класа в бразилия също и като ги събереш заедно с останалия свят ще получиш 2 МЛрд. , елементарно Уоптсън.