Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ

Американското разузнаване предвижда средна класа от 2 млрд. души
Обновена: 30 юли 2012 15:02 | 30 юли 2012 07:49, Елка Василева
147
Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ
През 2030 г. ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Снимка: архив, Reuters

Бедността в света на практика ще бъде елиминирана към 2030 г., което ще доведе до появата на средна класа от близо два милиарда души. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на предварителен вариант на годишния доклад на Националния съвет по разузнаване, представен на конференцията по проблемите на сигурността в Аспен, щата Колорадо.

Ако сегашните тенденции се запазят, броят на хората по света, които днес живеят с по-малко от един долар на ден - близо 1 милиард души - ще намалее наполовина през следващите две десетилетия, обяви Кристофър Койм, директор на Националния съвет по разузнаване.

"Ще станем свидетели на разрастването на средната класа до близо два милиарда души... Дори ако през следващите няколко години се сбъднат някои от най-черните прогнози за икономическото развитие на света, към средната класа ще се присъединят няколкостотин милиона души", подчерта Койм.

Националният съвет по разузнаването анализира разузнавателна информация, получавана от всички разузнавателни агенции в САЩ.  Годишният доклад по проблемите на бедността в света ще бъде официално готов в края на годината.

Разрастващата се средна гласа ще има ниско ниво на толерантност по отношение на авторитарните режими, при това ще разполага както с икономическите ресурси, така и с образователното равнище, необходими за успешно противопоставяне на тези режими, прогнозира Националният съвет по разузнаване.

"Управлението в страни с разрастваща се средна класа ще среща все повече проблеми. Хората от средната класа има специфични за тях ценности и аспирации" за повече индивидуална свобода. Те вече имат на разположение социални медии и други технологични инструменти, за да постигнат своите цели, в това число и да предизвикат сваляне на репресивни режими".

Нивото на образование също ще се повишава, като при запазване на сегашните тенденции жените, които получават високо образование, ще станат повече от мъжете.

Едновременно с това се очертават и някои сериозни проблеми, подчерта Койм. Търсенето на храни ще се увеличи с 50 на сто през следващите 18 години, макар че населението ще се увеличи от 7,1милиарда на 8,3 милиарда души и 60 на сто ще живеят в градовете.

Хората от средната класа ще търсят и начин на хранене, съответстващ на положението им - т.е. ще се повиши търсенето на месо, а това означава, че ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Като цяло, посочва Койм, "към 2030 г. половината от населението на земята ще живее в райони, в които  ще има проблеми със снабдяването с вода". За да се преодолее дефицитът на вода и храни, може да се разчита единствено на нови технологични постижения.

Икономическият растеж на азиатските икономики ще се запази. Според Националния съвет по разузнаването обаче увеличаването на средната възраст на работниците в Китай дава основание да се очаква, че начело по икономически растеж ще излязат страни като Индия, Виетнам и Индонезия, където трудът ще продължи да бъде по-евтин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи да си дойдем на думата. Според еврейските ционисти населението на земята не трябва да превишава два милиарда и същото трябва да бъде обслужващ персонал на еврейския "народ". И така всички ще бъдат равни и няма да има база за сравнение между бедни и богати. На хунманоидите, честит им нов световен ред!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия не са наред. На фона на всички войни, местни конфликти и въстания, в които хората се избиват като животни, няма как да се постигнат тия работи, дето ги пишат. 21-ви век е, а ние още се държим като животни.
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия американци с прогнозите, евреи ли са по произход?!
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тия дето са писали тоя доклад на к`ва дрога са?
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направо ме разсмяха. Дотогава човечеството ще преживее толкова катаклизми предизвикани от световната олигархия, че повечето ще бъдат бедни и ще говорят за днешното ни време като за "златен век". Това са приказки за приспиване ...жива демагогия.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да намалее броят на бедните в световен мащаб, е необходимо драстично да се намали раждаемоста в страни като Индия, Пакистан, Китай, в цяла Африка и арабския свят. А как ще стане това - ми ще им пращат примерно ГМО царевица, която прави хората стерилни...
65
0
 
3
 
! Отговори
- преди 11 години
Работният ден е между 9 и 10 часа. За работниците е осигурено подходящо жилище, както и медицинска застраховка. Пътните и дневните разходи на тези, които отиват на интервю за работа в чужбина ще се покриват от Бюрата по труда. Инициативата е съвместно с германската служба за заетост по програма "EUROS". Ако държавата се намира до 500 км от България, се полагат до 200 евро, а ако разстоянието е по-голямо - 300 евро. Кандидатите имат право само на едно финансиране до съответната държава.
64
2
 
3
 
! Отговори
- преди 11 години
Възможност да заминат и да получават поне по 1500 долара месечно, без бонусите за извънреден труд, имат кофражисти, арматуристи, мазачи, фаянсаджии и работници по полагане на настилки от цялата Великотърновска област. Веднъж в месеца работодателят депозира и по 180 долара по сметка на всеки работник, които се събират в период на година и накрая се плащат като бонус. Кандидатите могат да останат на работа 3.5 години, като има възможност трудовият договор да бъде продължен.
63
2
 
5
 
! Отговори
Строители преди 11 години
Работа за 3 500 строителни работници предлагат от Израел, съобщават от Бюрото по труда във Велико Търново. Ново изискване към кандидатите за работа в близкоизточната страна са свързано с възрастово ограничение между 25 и 50 години. Други изисквания са да не са били никога в Израел, да нямат роднини от първа степен в Израел (без братя и сестри), да нямат криминално досие, както да отговарят на определени здравословни изисквания и да не са осъждани.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то му има лесното, събират се тия няколко милиона души, пълнят си джобовете с камъни, намират го и го подпукват...
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама чакайте, те под средна класа разбират хора, които живеят с повече от 1 долар на ден, или при курс в момента 1.60 лева/долар, това прави под50 лева на месец - това значи , че в България всички попадаме в средната класа - гарантирания минимален доход от държавата беше над 60 лева на месец, ако не се лъжа.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майтап бе Уили ....
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 2030 ще сме над 8 милиарда, ако 2 милиарда от тях са средна класа, а богатите продължат да са под 1%, това значи, че останалите 6 милиарда ще са ниска класа, или БЕДНИ. Е ако 75% от населението на земята е бедно, тогава как точно ще е "КРАЙ НА БЕДНОСТА"???
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната измама - да, сигурно броя на хората, които живеят с 1$ на ден ще намалее, но това е защото доларът ще се обезцени до такава степен, че просто няма да може да се преживява с 1$, или ще преживяваш с 5$ примерно, но също толкова мизерно, колкото днес с 1$, или умираш...Просто няма как средната класа да се увеличи, дупката между бедни и богати се увеличава постоянно, и няма никакви изгледи тази тенденция да се промени скоро...
57
1
 
3
 
! Отговори
UFO преди 11 години
А дано !!!
56
1
 
12
 
! Отговори
бахура преди 11 години
По голяма глупост не бях чел!
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светът отива към неконтролируема популация на полуграмотни и неграмотни индивиди.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Принцът целунал принцесата и тя се събудила, а в България избрали магаре за премиер, което за разлика от другите магарета в парламента , дрискало златни *** и всички заживели добре.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
силно земетресение в мексико. пище го в Новините.бг
52
3
 
13
 
! Отговори
Storm преди 11 години
Интересно как ще стане това. Парите се обезценяват с всеки ден. Скоро няма да струват и хартията на която са напечатани. Банкерите ще стават още по-богати (дали са ти хартия, взимат ти апартамент, щото инфлацията ти е изяла заплатата и са ти вдигнали лихвите по кредита, който вече не можеш да плащаш) - бедните още по-бедни.После парите ще станат само цифри витаещи в мрежата.И как точно това ще ни направи по-богати?