Четирима мъртви след самолетна катастрофа в Москва

При приземяването си Ту-204 се е озовал от пистата на Киевското шосе
Обновена: 29 дек 2012 17:21 | 29 дек 2012 17:13, Бойчо Попов
202
Четирима мъртви след самолетна катастрофа в Москва
Снимка: MissMiracle via Twitter

Четирима са вече жертвите на самолетна катастрофа край московското летище "Внуково". По-рано ИТАР-ТАСС предаде, че двама души са загинали, трима са ранени, а един човек е в неизвестност след катастрофата на пътническия самолет.

На борда на пътническия самолет Ту-204 е имало 8 души, а при приземяването на самолета на "Внуково" самолетът е излязъл от пистата, озовал се е на Киевското шосе, а в дясното му крило е избухнал пожар.

Причината за катастрофата по първоначалните данни на летището не бе ясна. Движението на автомобили по Киевското шосе е спряно. Към руския Междудържавен авиационен комитет е създадена специална комисия за разследване на причините за инцидента.

Собственик на катастрофиралата машина, летяла от чешкия град Пардубице до "Внуково", е руската авиокомпания Red Wings. Компанията е собственост на олигарха Александър Лебедев, който искаше да създаде евтин авиопревозвач на базата на руските самолети Ту-204-100, от които има 8 машини. Компанията извършва предимно чартърни полети на територията на Русия, но и до/от дестинации в България, Гърция, Египет, Испания, Италия, Мароко, Сърбия, Турция, Хърватия и Чехия.

На летището в покрайнините на Москва и на летището магистрала е временно блокирана. Държавната телевизия показа неподвижно изображение на силно повредената машина. Всички пристигащи полети са били отклонени от Внуково до другите две летища в Москва Шереметиево и Домодедово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
По дискавъри има една поредица "Самолетни катастрофи" само с боинги и еърбъси. Гаранция няма във въздуха.
30
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MNOGO OBI4ATE RUSNACITE ? PROST NAROD . LUKOIL NE VI STIGA ? ISKATE DA STE 4AST OT RUSIA? SEGA KARATE BENZIN I NAFTA S EVROPEISKI CENI , POSLE STE SLEZETE OT KOLITE . TOVA VI 4AKA OT RUSIA .
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
LEONID MOSKVIC ! A LETIASTA ZAZKA ? RUSKI PIDERI !
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PROSTOTIATA NA 4UK4ITE .
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GODINITE PREMINALI V BORBA S KAPITALIZAMA SI KAZVAT DUMATA . RUSIA E SAMO KUP VEHTORII OT 60 GODINI .
26
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** хора ежедневно обясняват колко велика е руската техника и като ги питаш какво руско ползват в ежедневния си живот зациклят. 26, *** като теб, ги бива да лижат на турци руснаци и американци и после се чудят защо България е просто територия.
25
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NORMALNO ZA NAROD ,PREMINAL OT FEODALEN KAM NORMALEN JIVOT . LIPSVAT GODINITE NA PRIOBSTAVANE KAM TEHNI4ESKO RAZVITIE . SAMOGONA VODI DO TAM .
24
6
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
а *** в какво ги бива най вече резан експерте ?
23
19
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Западните *** катастрофират всеки ден само в сащ падат по 5-6 самолета на ден *** не се отразява от новините !
22
15
 
13
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Колкото са Москвичите по света,толкова са и руските самолети!Въпросът с качеството им стои по същият начин.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно в днес.бг са запразнили очевидно са си "поправили" подзаглавието, ама сега са го докарали до "При приземяването си Ту-204 се е озовал от пистата на Киевското шосе ". Как се озовава от пистата не е много ясно...
20
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите са прости хора и затова държавата България е на последно място в света по каквото се сетите. Сравняват дефекти като проблеми със седалките и крушките със самолети които просто се разбиват и катастрофират. Та при туп катастрофите съотнесено към изминатите километри са многократно повече спрямо при аеърбъс и бойнг. Както казах руснаците още коли не могат да правят какво остава за самолети.Няма държава в света която да се е обвързала с Русия и да е прокопсала, българия също.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17. И аз живея в една от белите държави, та за това се говори за не отстраняване навреме дефектите на пътническите самолети от авиационните компании . . Както беше с АА . , които са с Бритиш , за международни полети през океана !!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Avtora e iskal da kaje samoleta e izletql ,zna4i izleznal ot pistata pri prizemqvaneto si i se e ozoval na kievskoto shose,aman ot u4eni balgari az go razbrah a te ne mojaha
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14. Да има нещо такова , доста неизправности има в АА - Американ Еърлайн. Пътувах с един и като кацнахме вратата не му се отваряше , та чакахме да доидат да я отворят отвън , Следващите дефекти бяха на седалките в самолетите, които саизлизали от мястото си и е паникьосало пътниците .самолетите са кацали на най- близките летища. Та имаше протести,за закъсненията за срещите и командировки ..В един такъв самолет е пътувал , колега на мой близък. С години не се отстраняват дефекти от самолетни комп
16
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14, конструкторското бюро Тъполев така е доказало качеството си, че половината ТУ-П са забранени по летищата в белите държави, а Аерофлот масово се снабдява да с бойнги и еърбъси. Руснаците и в самолетите ги бива колкото с колите, компютрите, печките и т.н.
15
13
 
12
 
! Отговори
Христо преди 11 години
Ту-134 беше почти военен бомбардировач - никакъв лукс за пътниците, излиташе рязко, под ъгъл, но беше здрав. Ту - 154 беше доста добър за соц стандартите, макар и неикономичен, неекологичен и шумен в сравнение с настоящите стандарти на ЕС. Напоследък /след разпада на СССР/ не се сещам за нещо новосъздадено на което може да му се сложи етикет - здраво, просто изпълнява целите си. А за анонимния който сравнява Ту-204 с боингите, само ще кажа че по света има 100 пъти повече боинги и еърбъси отколко
14
3
 
14
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
КИЕВСКОТО ШОСЕ....ПРИ НАС ЩЕШЕ ДА ПАДНЕ НА МАГИСТРАЛА....
13
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжалявам за трагедията, лошо е когато стават самолетни катастрофи. Виждам, че тук разни индивиди чакат именно такъв "провал" (в техните очи) за руската авиация и с нетърпение чакат да пуснат злобните си коментари. А когато падат Еърбъси, Боинг и тн (чиито неизправности стоят с години, понякога и десетилетие) - пълно затишие. Конструктурското бюро "Туполев" е доказало качествата си през годините, както в гражданската, така и във военната авиация, само това ще ви кажа. Инциденти винаги има :(
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Българите едно ереме правеха чартърни полети , ... Уви !