Синът на Байдън съди Fox за уронване на престижа

Мотивът - показват се интимни сцени без негово съгласие
2 юли 2024 19:09, Инна Ангелова
37
Синът на Байдън съди Fox за уронване на престижа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, е завел дело срещу телевизия Fox news като я обвинява, че незаконно е публикувала уронващи доброто му име кадри като част от стрийминг поредица, предаде Асошиейтед прес.

Искът е подаден в неделя в щатски съд в Манхатън, Ню Йорк заради показване на интимни кадри в "Процеса срещу Хънтър Байдън”. Сериалът в стрийминг услугата на  Fox беше пуснат през 2022 година и представя "фикционален съдебен процес" срещу Хънтър Байдън по обвинения, които не са му повдигнати.

Сериалът включва кадри със самия Хънтър. Показват го гол и участващ в сексуални сцени. Според сина на президента показването на подобни кадри с интимен характер без негово съгласие е нарушило т. нар. нюйоркски закон срещу разпространението на порнографски материали с цел отмъщение.

“Fox news показа тези интимни изображения сред огромната си милионна аудитория като част от развлекателна програма, за да унижи, притесни, подразни и разтревожи г-н Байдън и да опетни репутацията му", се казва в иска.

В своя защита телевизията определя заведеното дело като “политически мотивирано”, както и “лишено от основание”. В изявлението се отбелязва, че адвокатите на Байдън са им изпратили писмо с искане за премахването на сериала от стрийминг платформите през април 2024 г. и че Fox е уважила искането им и е спряла излъчването на поредицата само няколко дни след получаването на писмото. Телевизията смята, че е спазила изцяло закона и "очаква с нетърпение да защити правата си в съда".

БТА припомня, че миналия месец Хънтър Байдън беше осъден по три обвинения в престъпление, свързани с покупката на револвер през 2018 г., когато според прокурорите синът на президента е излъгал в задължителния формуляр за покупка на оръжие, като е заявил, че не употребява незаконно и не е пристрастен към наркотици.

Фикционалният процес в поредицата обаче е включвал обвинения в подкуп и неправомерни финансови отношения с чужди правителства - обвинения, които не са били повдигани срещу Хънтър Байдън, се посочва в иска. Според него Fox new трябва да плати обезщетение и глоба, както и да ѝ бъде наредено да премахне всички копия на кадрите с интимно съдържание.

Според иска телевизията не е премахнала изцяло рекламните си материали за поредицата и тя все още е достъпна в стрийминг платформи на трети страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: FoxсериалискБайдън
Още от САЩ
Ураганът Берил достигна Карибско море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 18 часа
Съчувствам на Хънтър. Купува си револвер. Една твар го изхвърля за да няма оръжие около децата й. Един клошар намира регистрираното оръжие и го предава в полициятя. И се почва... Ако беше купил крадено, нямаше да има проблем. Спазващите Закона се наказват, лошите се измъкват. Това не важи само за оръжията но и другаде. Пазете се! (най-вече от глупави...)
34
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 ден
Хънтър изглежда по стар от баща си. С какво са изгладили така Байдън ? Няма нито една бръчка и торбички под очите. Пустите му американци.
33
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 ден
Така се прави във САЩ.
32
0
 
7
 
! Отговори
Джамал и Хесус преди 1 ден
Чакаме Хънтърчо под душовете в затвора! Ще му правим сандвич!
31
0
 
3
 
! Отговори
ГАД преди 1 ден
Номер 8"наглосаксонци" това ми хареса много и си го крада ... Сър :) :D
30
9
 
1
 
! Отговори
бг преди 2 дни
Хънтър има много проницателен, пронизващ поглед. Аналитичен поглед. Не отстъпва на баща си по прозорливост, интелигентност и лидерски качества. Успех Хънтъре! Дано се справиш с противниците си! Стискаме ти палци да успееш.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И ТОЯ КАТО БАЩА МУ ЗА НИЩО НЕ СТАВА
28
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 дни
Проточи ли се делото след ноември,Хънтърчо гори!Тогава става Никой.Иначе от тая фамилия са пословично нагли.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А Шиши ще съди ли сащ за уронване на престижа ? Магнитски ,това онова а Шиши чист , като моминска сълза !
26
10
 
2
 
! Отговори
много правилно! преди 2 дни
И не само да ги съди, а и да ги осъди и вкара в затвора за дълги години, където им е мястото на тези от Фокс.
25
0
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 2 дни
Няма как да не обърнем внимание на факта, че Хънтърчо съди Фокс, докато баща му е на власт. Все пак до ноември от Фокс бивайки подложени на натиск, може и да се извинят, като по този начин малкото Бидон бъде реабилитирано с "чисто" име.
24
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 дни
Абе, престижът на този се рони явно, но той трябва да е мамул за да се рони реално. Защо да не му се скубе престижът или да му се премахва кората на престижът му? Явно е мамул , щом се рони... Друго да се рони има ли ?
23
0
 
12
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 дни
В мемоарите си, Линдън Робъртс (Извън сенките: Моят живот в дивия свят на Хънтър Байдън), описва как силно надрусания Хънтър Байдън я завел в къщата на баща си във Вирджиния където изкексил нея и Хейли (вдовицата на брат му), направили си тройка. И тоя говори за достойнство??? Пфу... -))))
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
след ноември....
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кой му уронва престижа? Никой от Фокс не го е карал да става наркоман..
20
0
 
17
 
! Отговори
натискай лек преди 2 дни
Ами ако изритат татенцето, какви ще ги дялаш? А?
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То па един престиж има тоя....
18
0
 
8
 
! Отговори
Тя една кокошка преди 2 дни
Има по - добро име от тоз.
17
0
 
3
 
! Отговори
Реклама преди 2 дни
Ядеш през-тиш или гориш!
16
0
 
13
 
! Отговори
61 преди 2 дни
В други новини: Магистрална жрица съди АПИ. Труженичката се е оплакала че при изпълняване на работните си задължения в движещо се МПС много е друсало, което е причинило нерегламентирано дълбоко проникване и охлузване.