Напрежение с настървение – на прицел е Донецк

Сблъсъци между проукраински и проруски активисти в града
6 мар 2014 08:36,
202

Снимка: Reuters

Напрегната остава обстановката в източния украински град Донецк, където късно снощи се стигна до сблъсъци, след като проруски активисти нападнаха проукраински настроени жители, съобщи РИА Новости.

Двете фракции проведоха отделни митинги, но проруските демонстранти атакуваха противниците си.

В крайна сметка силите на реда се намесиха и разделиха протестиращите.

По-рано вчера голяма група проруски активисти завзе сградата на Областния съвет в Донецк.

Около 200 протестиращи отвориха вратите и нахлуха вътре, скандирайки "Русия" и "Референдум".

Те настояха за среща с новия областен губернатор Сергей Тарута, за смяна на ръководството на силовите структури и за свикване на референдум за бъдещия статут на областта.

Четирите възможни варианта са: Донецка област да остане част от единна Украйна, да се осъществи федерализация, да се създаде конфедерация или областта да се присъедини към Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
29
 
11
 
! Отговори
до 167 преди 10 години
"губещия запад" - ти сигурно се шегуваш!???????? Какво произвеждат *** от "печелещия изток"??? Нищо, освен да вадят кво им е дала майката природа, за нищо друго не стават! Ползват технологиите на запада, един компютър не са кадърни да направят, една кола като хората не са кадърни да направят! Една водка произвеждат и това е..........
137
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНапротив, икономиката им е доста добре, но няма какво да я задвижва и субсидира. Руснаците си дават пазара, за сметка на политическа зависимост. Европейците искат да си намърдат корпорациите и и като им казаха НЕ, последна щурм.
136
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не вземеш да се фаькараш на изток
135
4
 
15
 
! Отговори
Булгар Аркадашлар преди 10 години
Скоро руския аскер ще си плакне ботушите от Босфора до Атлантика.Крайно време е и турция да се освободи от това гнусно, примитивно, мюсюлманско робство!
134
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продажните ни политици за шепа долари ще вкарат България на страната на губещия Запад и ще бъдем заличени от лицето на Земята!ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ЛИ ДА ГО НАПРАВЯТ???
133
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради толкова русофили сме на това дередже. Все си сваляте гащите на Русия все братушките, а те ни *бат ли *бат вече повече от половин век. Евала продължавайте да затривата прекрасната ни държава. Ама после не се сърдете на ЕС и САЩ, че са ви корумпирани политиците и сключват неизгодни незаконни договори с РУСИЯ? Къде тук са злите ЕС и САЩ? В договорите сключени за белене, газта и Южен поток? Къде някой попреки от ЕС или САЩ на тези договори? Никъде, сами си чупим главата и това е. ./. за РУсия
132
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прогнозирам с висока вероятност, че евролицемерите ще намерят начин да спрът и малкото пари за България заради фалиралата Украйна, важното за Брюксел е да прееб... Русия и да ограбят нейните ресурси! ТСВ вече започна!
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
161, точно така е! Русия обаче не е много по-различна. Ако Украйна реши да се преструктурира, то ще рухне цялата им икономика, която е безнадеждно остаряла. Единственото спасение на хората там, които и сега са два пъти по-бедни даже от нас, ще бъде да се юрнат на запад, като хуни. Ситуацията е абсолютно патова, руснаците хем не я искат поради икономически съобръжения, хем не я дават по политически такива.
130
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера Асен Агов и Мария Капон говореха в бтв, че трябва да защитим Украйна за сметка на България и да спрем Южен поток, за да можела Украйна да изнудва Русия! Ето затова, заради тази и подобни ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИ сините ще се облизват под опашките извън НС и няма да бъдат допуснати от народа да влезат вътре!
129
4
 
2
 
! Отговори
ЗА 161..ХА,ХАААА.. преди 10 години
....КАТО ЯНУКОВИЧ ,ЛИ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА
128
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тепърва руснаците в Украйна ще се вдигнат като един! ЗАПОМНЕТЕ, Украйна е напълно фалирана държава от олигарсите и ТЯ ще унищожи ЕС финансово! Още не приета в ЕС и вече и дадоха 11 милиарда... Олигархичната държава е каца без дъно, майне либе Ангелино не се връзвай на маймунски акъл от америка, ти ще плащаш масрафа, украйнците ще мрът от глад и бунтове, а олигарсите ще трупат на сметка пари от еврофондове и ще си живеят на женевското езеро!
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бил съм в Донецк и Харцызк. Познавам металургията им. В сравнение с нея Кремиковци е връх на технологиите. Да пускаме веднага Кремиковци. Ще ги смажем!!!
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лайнетата на ДПС видяха, че губят властта и вият като кучета! Хихик!
125
0
 
3
 
! Отговори
до хахахха преди 10 години
Ти кюпек ,вземи си смени господарите ,че на настоящите им времето изтича.
124
2
 
4
 
! Отговори
абе еи преди 10 години
Македония не знаете в колко държави се намира и след кои събития я прехвърлена в Сърбия и Гърция!Не сте и чували кои е прокетанта на Кралството на Сърби и Гърци!За Владо Черноземски защо убива в Марсилия Сръбския Крал и идея си нямате!Гледали сте една простотия по БТВ(американска) за Вапцаров и начуихте историята!
123
14
 
2
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
.....АМИ РУСИЯ ,БЕ.....КАК КОЙ??!!!БОЛШЕВИКИТЕ СА УБИЙЦИИ !!!!КВО СЕ ПРАВИШ НА ХИТЪР ,БЕ КОМУНЯГАТА ...??!!КОЙ ПРЕОЛЕЧЕ 16-ХИЛ ,ВОЙНИЦИ В КРИМ ,БЕ.....***??!!!АЙ ПИТАЙ ПАК ,КОЙ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА.....
122
1
 
8
 
! Отговори
до 151 преди 10 години
В България има 200 000 турци !1,5 милиона турчеещи се *** !В Турция официално има 2 милиона българо-мохамедани!5 милиона понтииски гърци!3 милиона Сириици!40 милиона Кюрди!и многго още!
121
1
 
1
 
! Отговори
до 148 въпроса преди 10 години
Ти Македония даже си нямаш хабер къде се намира !
120
3
 
6
 
! Отговори
до 148 въпрос преди 10 години
Ти Югославия имаш ли си идея кои я подкрепя?Какви братуги са ни разделили с Македония?Я четете Историяте по-добре!
119
14
 
5
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
С КАКВИ ОЧИ ХОДИ *** В УКРАЙНА ДА ИСКА ПРАВА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК--КОГАТО НЕ ДОПУСКА ТУСКИЯ МАЙЧИН ЕЗИК ЗА 1/5 ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ!!!??СВОБОДА ЗА МОХАМЕДАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ТЯХНОТО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ!!СВОБОДА ЗА ЕЗИКОВИТЕ РАЗЛИЧИЯ В БЪЛГАРИЯ!