Напрежение с настървение – на прицел е Донецк

Сблъсъци между проукраински и проруски активисти в града
6 мар 2014 08:36,
202

Снимка: Reuters

Напрегната остава обстановката в източния украински град Донецк, където късно снощи се стигна до сблъсъци, след като проруски активисти нападнаха проукраински настроени жители, съобщи РИА Новости.

Двете фракции проведоха отделни митинги, но проруските демонстранти атакуваха противниците си.

В крайна сметка силите на реда се намесиха и разделиха протестиращите.

По-рано вчера голяма група проруски активисти завзе сградата на Областния съвет в Донецк.

Около 200 протестиращи отвориха вратите и нахлуха вътре, скандирайки "Русия" и "Референдум".

Те настояха за среща с новия областен губернатор Сергей Тарута, за смяна на ръководството на силовите структури и за свикване на референдум за бъдещия статут на областта.

Четирите възможни варианта са: Донецка област да остане част от единна Украйна, да се осъществи федерализация, да се създаде конфедерация или областта да се присъедини към Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
8
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 10 години
Да благодарим на Украйна, че ще унищожи русофилството в България! Който иска да отива при алкохолиците и курволяка и да се избиват и каквото искат, аз ще мисля кое е по добре,Мак или Уиндоус е по-добро?
77
0
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Да не правите такива неща и в България, ей!
76
7
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 10 години
Бай Григоре, вибратора на който седиш има ли надпис Made In USSR? Нещастно *** русофилско. БЪЛГАРСКИ интереси, а не РУСКИ трябва да се защитават, но не може да ВИ уври главата за това. Предпочтиате да има кой да ВИ клати и някой на който да го смучете, че да сте задоволени и пълноценни.
75
2
 
1
 
! Отговори
тиин преди 10 години
криско е наи голямиа
74
4
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЦЕНТЪРА НА СВЕТА СЕ ИЗМЕСТВА...КЪМ ЕВРАЗИЯКОЙТО НЕ ГО ВИЖДА ЗНАЧИ Е ***...
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,тъпите парчета!!!Защо руската газ ви е скъпа ли???Защото сте член на ЕС и НАТО!!!Защото сме европейци и ще си плащаме като такива!!Имате безплатно дадени бази на НАТО в България!!!Ами вземете си парите от тях и си платете скъпата газ!!Защо Германия имала евтина руска газ???Ти внасяш ли в България обеми газ,които ги внася Германия!!!Нали се водите от пазарни принципи бе,клавиатурдемократи,нали вкарахте и у нас свободния пазар,нали ПАЗАРЪТ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА,а искате сега евтино!!!!
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО ЗА ОЛИГОФРЕНИЯ Е ДА СЕ ПИШЕ И ГОВОРИ,ЧЕ РУСИЯ Е (КОМУНИЗЪМ), ТОВА ,ЧЕ КАТО МИСЛЕЩ ЧОВЕК ПОДКРЕПЯМ РУСИЯ В БОРБАТА И СЪС СВЕТОВНОТО ЦИОНИСТКО ЗЛО ДА НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ СЪМ КОМУНИСТ,СЛЕД КАТО ДЯДО МИ КАТО ЦАРСКИ ОФИЦЕР И ЧЛЕН НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ЛЕГИОН Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА СЛЕД 9-ТИ ,А БАЩА МИ Е ЛЕЖАЛ В ЛАГЕР В БОГДАНОВ ДОЛ , А НАШЕТО СЕМЕЙСТВО Е ИЗСЕЛЕНО ОТ СОФИЯ ,ЗА ДА НАСТАНЯТ В ЖИЛИЩЕТО НИ В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА НЯКАКВИ БОЛШВЕВИШКИ ***
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 85А вие не продадохте България,вие я подарихте на САЩ и ЕС и като гледам те много добре се справят в краденето на труда ни.
70
0
 
18
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
До До 70Цените са високи поради няколко причини:1. Нашите политически .урви, които печелят като посредници.2. Нашите политически .урви, които плюят по Русия вече 2 десетилетия.3. Нашите политически .урви, които превърнаха БГ от производител в потребител на западните стоки.4. Германия е много по-голям пазар от БГ и стратегически партньор на Русия.
69
1
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До ИсторикЕвропейските акции приключиха сесията в сряда с понижения. ОЩЕ ПО-ДРАМАТИЧНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО НА ФОНДОВИТЕ БОРСИ В САЩ...А ИЗМЕРЕНО В ЦИФРИ ТОВА СА МИЛИАРДИ....ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ ДА ВЯРВА НА АМЕРИКАНСКИЯ БАЛОНКАКВО ПОКРИТИЕ ИМА ДОЛАРА...МОЖЕ ЛИ ЕДНА ЗЕЛЕНА ХАРТИЯ ДА БЪДЕ МЕЖДУНАРОДНО РАЗПЛАЩАТЕЛНО СРЕДСТВО..ЗАЩО ДРУГИТЕ СТРАНИ ДА НЯМАТ ПРАВО ДА СИ ПЕЧАТАТ ХАРТИИ КАТО АМЕРИКАНЦИТЕСУРОВИНИ И СТОКИ СРЕЩУ ХАРТИЯ...САМО *** МОЖЕ ДА ПРИЕМА ТАКАВА СДЕЛКА
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пръкнах се от остатиците на родът ми, който по една или друга причина е бил свързан с достатъчно заможност и връзка с длъжности близки до царя. Други въпроси имаш ли? 70 % от родата ми е била избита, защото са имали земи и не са искали да ги дават на ТКЗС-тата или са били на държавни постове при царя... Страшни провинения нали?Що не фанеш да напрайш една св*рка на Станишката и Доган/Местан да се успокойш малко. Белким родите нови лъжи за "опорни точки"
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ви еротична сесия за "МАX" на ръководителите на украинския протест протест: stringer-news/publication.mhtml?Part=48&PubID=28173
66
7
 
4
 
! Отговори
До историк преди 10 години
ЯЯЯЯ ами бай ТОШО, защо викаше "За делото на социализъма и комонизъъма" ?!? ХАх я гледай история чел ли си бе момче, знаеш ли какво е комунизъм? *** с различните си никове и опорните си точки, може да заблуждавате само и единствено НЕОБРАЗОВАНИТЕ *** като вас! Това ви е електората. Всеки нормален модерен човек влиза в интернет гледа статиите на няколко чужди независими медии"исторически статии" и добива представа за ПРЕДИ и сега - сегашното управление на "Социалистите"- скрити комунисти
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждам,че доста долни *** са се изказали и ме хваща бяса... Трябва да си доста *** за да скачаш срещу държавата която винаги ти е спасявала мършавия ***. Сега вие отворени Американски фенчета как живеете бе? Мишоци дето нямате пари за хляб тръгнали да плют Русия,че били ги докарали до тук а то точно защото сте долни мишки,който лижат Американски *** ви докара до положението в момемнта.... Аз по ГОЛЕМИЯТ си брат НЕ скачам никога! Да живее РУСИЯ!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 77А ти бе тъпир, от къде се пръкна като ви избиха или ти излезе интелигент от тъпири ?
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последната комунистическа държава е САЩ. А военен комунизъм има в Северна Корея и Израел
62
11
 
5
 
! Отговори
До СОЦИАЛИСТ преди 10 години
САМО МНОГО *** ЧОВЕК НЕ ВИЖДА ПРИЛИКИТЕ. ЕДИН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ скрит уш зад избори. ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ БИВАТ БРУТАЛНО ПОТУШАВАНИ, а недоволните вкарвани веднага в затвора с обвинения за фашизъм и опит за преврат. Разликата е, че преди се казваше вожда ЛЕнин и СТАЛИН, а СЕГА ПУТИН! САМО *** НЕ БИ ВИДЯЛ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ> ЗАРОБИ ДЪРЖАВАТА С КРЕДИТИ ГАЗ И *** ПРОЕКТИ И СЛЕД ТОВА Я УПРАВЛЯВАЙ ОТ ВЪН> ТОВА ИСКАТЕ ВИЕ, за пореден път да продадете България и трудът на хората.ЧЕРВЕЙ!
61
1
 
9
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До до 51Първо, стига с политагитацията за комунизъм и капитализъм. Тези понятия вече НЕ СЪЩЕСТВУВАТ. Като уредба, САЩ са див комунизъм, а Русия е една от най-капиталистическите страни към днешна дата.Второ, в Русия са горивата, златото и останалите ресурси, за които можеш да се сетиш, в Китай е производството. За комбинирана територия и човешки капитал да не говорим. Центърът се измести към Евразия. В Запада останаха *** и гейовете - толерастки рай.
60
1
 
7
 
! Отговори
Историк преди 10 години
До До СОЦИАЛИСТКомунизъм не е имало никога. Социализма го няма от края на 80-те. Учудва ме, че можеш да пишеш, но не можеш да четеш.Сполай ти в еволюционното развитие. Не се притеснявай - няколко стотици хилядолетия и си човек.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навремето банкерите на Родшилд финансираха полуевреина Хитлер и неговия 3 Райх за да запали цяла Европа ,защото трябваше да се удари бялото християнско население на Европа и най вече Русия и хем от войната спечелиха еврейските банкери,следвайки талмудическия постулат Войната е еврейскта жътва,хем постигнаха мечтата си Израел в Палестина,сега в Украйна се случва същото евреи ционисти използват нео нацисти ,които да ги сложат след преврат на власт и веднага заради тях светът е пред ядрена война