Напрежение с настървение – на прицел е Донецк

Сблъсъци между проукраински и проруски активисти в града
6 мар 2014 08:36,
202

Снимка: Reuters

Напрегната остава обстановката в източния украински град Донецк, където късно снощи се стигна до сблъсъци, след като проруски активисти нападнаха проукраински настроени жители, съобщи РИА Новости.

Двете фракции проведоха отделни митинги, но проруските демонстранти атакуваха противниците си.

В крайна сметка силите на реда се намесиха и разделиха протестиращите.

По-рано вчера голяма група проруски активисти завзе сградата на Областния съвет в Донецк.

Около 200 протестиращи отвориха вратите и нахлуха вътре, скандирайки "Русия" и "Референдум".

Те настояха за среща с новия областен губернатор Сергей Тарута, за смяна на ръководството на силовите структури и за свикване на референдум за бъдещия статут на областта.

Четирите възможни варианта са: Донецка област да остане част от единна Украйна, да се осъществи федерализация, да се създаде конфедерация или областта да се присъедини към Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
18
 
! Отговори
Нов референдум преди 10 години
Информацията е невярна. На 2 март проруските демонстранти са около 2 хилязди, а не двеста. Вчера са били над десет хиляди. Не само че Областния съвет е техен, но има избран нов губернатор на областа - Павел Губарев. Подготвя се референдум за самостоятелност. Киевския пратеник за губернатор е изгонен. Полицията засега е неутрална. Беркутовските войници са аплодирани и са добре дошли в Донецк. Много красив град със сгради боядисани в бяло - те казват: Черни въглища копаем, бели домове градим.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 122Тикво прогнила,руските интереси ли те направиха член на ЕС и НАТО????
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аврора ля ляля ляяяя , Алора ля ляля ляяя , Аврорааа Аврораа Аврара ля ляля ля
95
8
 
1
 
! Отговори
до 114 преди 10 години
Афганистан и след като руснаците дадоха 15 000 убити и 55 000 ранени дадоха на заден.Сега Украйна,но ,,со кротце ,со благо'',УКРАЙНА не е сама.Русия създаде и съществуваше само с пояс от сателитни страни,опасано от всички страни,ако има ядрена война,не дай Боже,ракетите да падат по-далече от тях.Това и и ще бъде руската доктрина.Колкото до България,ние сме стъпката им към Проливите,затова има толкова руски партии у нас.
94
9
 
3
 
! Отговори
До 117 преди 10 години
Тикво прогнила, ако тази държава беше оставена на мира през поседните 25 години точно от Руските интереси, които ти така високо цениш - в момента нямаше да сме на това дередже. Главата ти е в изхода на храносмиателната ти система.
93
9
 
3
 
! Отговори
до СОЦИАЛИСТ преди 10 години
Да много против. НИКОГА ВЕЧЕ ПРОДАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ НА РУСИЯ!!!!НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ ПРИКРИТ ЗАД ЗАДКУЛИСНИ СДЕЛКИ.НИКОГА ВЕЧЕ ЧЕРВЕНАТА ***!ДА ЖИВЕЕ ЕС И БЪЛГАРИЯ. БРАТСКИ ОТНОШЕНИЯ С ГЕРМАНИЯ!! ЕТО как звучи като лозунги ?Божееееее все едно гледам грамофонна плоча от 60-та година с предаване за организиран парад в някое село и лозунги за просперитет.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
Българите приличат на Лейди Гага.
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 111Не може да лижеш европейски и американски *** 25 години и да искаш евтина РУСКА газ за този период бе плондер!!!!С нас ядеш и пиеш,с други се е.....!!!Така не СТАВА льохман!!!!
90
0
 
1
 
! Отговори
До историк 2 преди 10 години
ХахА явно ти можеш да достигнеш само до такива медии за Лейди Га Га и т.н. И явно предпочиташ да четеш медиите на пеевски и статии за Фолк певиците. Има достатъчно исторически книги с документи от архиви и подобни, за да водя подобен разговор с толко нискообразован човек. Чел си ама история явно на фолк културата, като гледам в истинската история си бос като ... да не казвам. Ай със здраве, пък дано по-рано се затриете един друг с корупция и злоба, та да живне тази държава.
89
3
 
16
 
! Отговори
Историк 3 преди 10 години
До Анонимен 109Посочи държава, която Русия е завзела. С факти, моля
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 101 мдааМдааааа,Мак или Уиндоус!!!Как да ги избереш и на какъв принцип,ако спрат РУСКИТЕ РЕАКТОРИ на АЕЦ-а???Ако спре руската газ за ТЕЦ-овете???ИЗБИРАЙ,кое ще ти помогне в тези случаи-Мак или Уиндоус!?!?!?!?!?
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев изчезна , да не е имигрирал в Украина
86
4
 
1
 
! Отговори
До 96 преди 10 години
Льохман, тя цената беше в пъти по-скъпа и преди да влезнем в ЕС. Германия да не е в Евразия бе плондер?
85
3
 
7
 
! Отговори
до 91 преди 10 години
Най ме дразнят е такива с омраза от 10 поколения назаде!А ти знаеш ли кои е гонен след 44?Ако не знаеш да ти кажа всеки дето е правил золуми ?Стига сте защитавали повечето жертви ,че както са били и про-германски и са убивали за щяло и нещяло ,не са били по-стока!А годината е 2014 не 44.
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХахА смешни сте. Един исторически факт не давате, с който да подкрепите тезата си, че Русия е защитавака някога наши интереси. НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО НЯМА И ДА СТАНЕ. Говорете си измисляйте си ... квото искате правете, историята е по-силна от вас. И ако говорите за САЩ - те поне действат с резолуция от НАТО и/или ООН. Докато Русия просто навлиза в някоя държава и я завзема.
83
2
 
1
 
! Отговори
Гладен преди 10 години
До мдааБиг Мак е най-добро.
82
4
 
1
 
! Отговори
Do 93 преди 10 години
Кой плюе по Русия бре бунак?! Щото някой плюе затова до момента сме обвързани като РОБИ в сибирска колония с Русия. Стокхолмски загубеняк! Ти го млатиш с чика, оно ти вика обичам те!
81
2
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименКАТО ГЛЕДА ЕДИН РАЗУМЕН ЧОВЕК АМЕРИКАНСКАТА И ЗАПАДНАТА ПОЛИТИКА И ТЯХНАТА НЕСИГУРНОСТ...КАК ДА СИ ДЪРЖА ПАРИТЕ В АМЕРИКАНСКИ ИЛИ ЗАПАДНИ БАНКИ..ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРЯТ ПРЕТЕКСТ ДА ГИ БЛОКИРАТ..ДА НЕ ТИ ДАДАТ ВИЗА И РЕАЛНО ЕДИН ИМОТ ЗАКУПЕН ТАМ СЕ ПРЕВРЪЩА В ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ..И ПАРИТЕ И КЪЩИТЕ СА ТИ ОТИШЛИ НА ВЯТЪРА..АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ-ДЕМАГОГИЯ...
80
0
 
4
 
! Отговори
Историк 2 преди 10 години
До До историк"ХАх", "мах" кукуригу ... История съм учил, чел и мислил върху прочетеното. Пожелавам високи интелектуални висини с четенето на "чужди независими медии". Тези медии са за: п.дерасите, Лейди Га Га и всички останали "достижения" на Западната култура.
79
5
 
6
 
! Отговори
Измамата преди 10 години
Най-голямата измама е ,че нещо се е променило в България.Комунистите приватизираха държавните предприятия,построени с народни пари, и станаха индустриалци?или ги продадоха срещу комисионни,оставиха на българския народ ,,масовата приватизация'' и го ограбиха по времето на Луканов,Видинов и Беров,като създадоха банки и отнеха и последните пари,надежда,на бедния българин и сега ,,и богатите плачели'',купили имоти по Средиземноморието,яхти,самолети.НАГЛОСТ,ИЗМАМА,БЕЗОЧИЕ,ГНУС и ПОКВАРА.