Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като че са хлапаци-мислят си че воината е детска игра.Чета коментарите и се учудвам на безотговорните драсканици.
42
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чий тия в Охотско и Черно море. Пак като не са им го свалили самолета пак добре.
41
1
 
29
 
! Отговори
ставри преди 10 години
На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално"Прилича ми на подигравка.
40
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обожанието на нашият русофилистик към Русия е на практика същото чувство, което изпитва малкият *** към големия ***, малкото хулиганче, към големия хулиган-разбойник. Чувство на разбойниците за недосегаемост е особено силно в разбойническите държави с разбойнически правителства!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SSнедей така,че като нищо после да изчезне някой руски самолет над черно море.... Ще стане някой кьотек и ний ще го отнесем щото сме близо. балиго с кой сме. ако сме едните ще го отнесем ако сме с другите пак ще го отнесем.
38
2
 
55
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Браво на Руснаците,браво,както винаги се представя американската версия а винаги истината е друга.Света е вече друг и сащ трябва да го разбере ако иска да оцелее!
37
2
 
48
 
! Отговори
SS преди 10 години
ами да - следващият път руснаците би трябвало да действат 'професионално'... което ще рече, че американсккят самолет ще изчезне безследно... при неизвестни обстоятелства, по неустановени причини, и т.н.
36
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, след като американците знаят, че обстановката с Русия е напрегната, за какъв *** са тръгнали да провокират руснаците, пращайки разузнавателен самолет в региона? Какво търси разузнавателен самолет на няколко километра от руския бряг? Рутинна мисия? Тези приказки за "рутинна мисия в международни води" могат да ги разправят на децата, тези американски нагляри трябва да престанат да дразнят и провокират руснаците, защото ще стане беля.
35
0
 
5
 
! Отговори
ТТ преди 10 години
До АнонименТи май не си в час,други палят войни и убиват хора.
34
0
 
21
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Била е интересна "охота". Кой кого е ловувал се пита в задачата обаче.
33
2
 
32
 
! Отговори
SS преди 10 години
Чий го дирят реднеците в Охотско море?
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 26Двама души бяха убити, след като украинските сили за сигурност нападнаха болница в района на Донецк, съобщават представители на бунтовниците. Един лекар е пострадал сериозно при атаката. Повечето пациенти обаче успели да избягат.
31
1
 
46
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Нищо не споменахте за броя и престоя в дни на въпросните US-миноносци. Нещо конвенция, Монтрьо, 1936...? И какъв изобщо го дирят във вътрешно море на десетки хиляди километри от САЩ?
30
0
 
34
 
! Отговори
Да Брат и teen 25/26 преди 10 години
Момци вие май пушка в ръце не сте държали а?
29
1
 
41
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
...Пази се от немска окупация, съветска авиация и българска реорганизация... /поговорка/.Много тайни не знаят бъбривите янки за руската авиация. Това, което и ние знаем е за пред обществото, а останалото по-добре да не го знаем, щото ще стане опасно ако го научи света при други обстоятелства !
28
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩисаните са нация от наследници на сбирщина от тарикатчета и неграмотници, страхливци и айдуци, бягащи от европейската култура, ценности и законност. Освен да колят индианци нищо друго не са постигнали. А нашенските им поддръжници са им пълни копия, само че освен всичко са и балкански неудачници.
27
0
 
34
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
При тези провокации на някой изперкал няма да му издържат нервите и ще натисне копчето. И ще се започне патакламата.Това не е игра на покер, където може и да блъфираш.
26
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква работа имат над Охотско и в Черно море? На хиляди километри от границите си. Само така - шаш за тях. Да слагат отново памперсите.
25
8
 
2
 
! Отговори
xaaxaxaxax преди 10 години
Abe stiga skapani statii. Puskajte im bombite i da se mahat
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До teenМного си далече от знанията за възможностите на руската военна техника.Много!