Орбан успя да сглоби група в Европарламента

Към него се присъедини и белгийската крайнодясна партия
7 юли 2024 10:10, Петър Бойчев
93
Орбан успя да сглоби група в Европарламента
Снимка БГНЕС

Белгийската крайнодясна партия "Вламс беланг" съобщи, че се присъединява към бъдещата нова група в Европейския парламент "Патриоти за Европа", създадена наскоро от унгарския премиер Виктор Орбан.

С това общо в групата се включват евродепутати от седем държави от ЕС, което е необходимият брой за обособяване на нова политическа сила в ЕП, отбелязват белгийски медии. "Вламс беланг" стана победител на изборите за евродепутати в Белгия в началото на юни. Партията бе уличена неведнъж във връзки с руски и китайски интереси, като остана втора на федералните избори преди месец и не се очаква да присъства в следващото белгийско правителство.

По-рано вчера испанската Вокс и нидерландската "Партия на свободата" също решиха да се присъединят към новата група на Орбан. Така в бъдещата група в ЕП ще участват крайнодесни от Унгария, Австрия, Португалия, Нидерландия, Белгия, Чехия и Испания.

Очаква се решение дали и френският "Национален сбор" на Жордан Бардела и Марин Льо Пен ще се включи в бъдещата европейска политическа формация. Ако 30-те евродепутати на Льо Пен се присъединят към групата на Орбан, това ще остави „Идентичност и демокрация“ без достатъчно членове, за да оцелее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И нашия полковник можеше да се вреди, ако не беше си показал истинката същност на жалък предател. Нали се оказа че той това целял от самото начало - заплата на нищоправец в ЕП, после тлъста пенцийка до края. А сега обратно в шурощоидната клоака НБУ, да преподава на 2-3ма студента.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Патриоти за Европа" е оксиморон. Като горещ сняг, светла тъмница, зелена белота, суха влага и пр.
71
4
 
7
 
! Отговори
Гадна Твар преди 2 месеца
Нормално е Европа да се събуди, макар и бавно.
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"До Ром'с Въпрос на време е Унгария да бъде изритана от ЕС." То всички страни трябва да бъдат изритана и от ЕС, докато не остане само ядрото на ненормалния тоталитарен 4-ти Райх, Германия. Да си строят ненормалния тоталитарен 4-ти Райх на собствена територия, не в Европа.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Костадинчетата няма как да са в тази група.Имат разминавания по въпроса за народния съд. Другите държави не знаят какъв е този термин и отсвириха нашичките за фашистките им предложения
68
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан се Лалка между Путин и ЕС.И двете страни му плащат. Сърцето му е с Путин, разумът с ЕС, защото този съюз му плаща много повече. Несравнимо повече. Но на два стола не се оцелява дълго. Ще трябва да вземе крайно решение. Иначе ще гледа ЕС през крив макарон.
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те са независими - от тях нищо не зависи.
66
7
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
до 67 не знам кое не разбра , ясно написах, че подкрепям неговата политика а не на Урсула
65
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До az Урбан е с ЕС не е против ЕС. Какво излиза че си за ЕС.
64
7
 
22
 
! Отговори
az преди 2 месеца
не мога да разбера, защо хората подкрепящи Орбан ги изкарват путенисти и какви ли не , до всички тея които са против тази партия и подкрепят Урсула, кажете ми от какво сте доволни ??? От безхаберното приемане на имигранти ли , от отпускане безумни пари за да се поддържа една война от която няма полза, от голямата инфлация ли , от какво сте доволни ??? Аз не искам това, искам да живея свободно и спокойно, тази партия която управлява сега в нищо добро не се стреми, за това подкрепям Орбан !
63
22
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Паяци, руски слуги, не стават за нищо!
62
21
 
8
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
Идеално. Така при неизбежните промени на структурата на ЕС ще се вземат мерки повече руските фашистки партии никога да не могат да пречат на съюза.
61
8
 
12
 
! Отговори
Питам се... преди 2 месеца
Питам се дали коментарите под статията са писани от българи? Не само под тази статия! Уважаеми нормални читатели, не ви ли се струва, че ставаме обект на безумна хибридна атака!? Къде са службите за сигурност!? За нас - българите ли работят, или за някоя друга държава!?
60
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Началото на края на лъшци като Урбан.
59
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Засега го нема резултата закриване на ЕС, а се образува само нова групичка. Явно е само киорфишек за да зимат заплати.
58
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи има надежда за ЕС.
57
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е началото!
56
6
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 2 месеца
ми то Килъри Клинтън и Шорос, казаха точно същото като хората на Костя в Европарламента, т.е. че Културно ни обогогатявали, сякаш Бялата Раса нямаме Хилядолетия Култура и сякаш не сме точно ние дето сме Създали Цивилизацията! ама, аз не съм изненадан, щото все пак Волгин има "Шофар" награда за Работата му по Интеграция на Мигрантите, т.е. за Претопяването на Нас Българите, а другият човек на Костя- Рада Лайкова - Дипломната й работа е за Следващата Фаза на Глобализация в ЕС и така...
55
10
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
До Анонимен тая реверсивна психология на ниво втори курс симеоново - при кварталната сервитутчица. ако имаше нещо повече от средно по милост да ти се е изяснило отдавна
54
29
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 2 месеца
Не са си избрали подходящо име. Вместо "Патриоти за Европа" трябваше да е "Иdioti в Европа".