Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
5
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 10 години
Ami tova moze edna "REGIONALNA SILA" (citat Obama) - tova i pravi.
122
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 години
До 134Всичко това се случва на 12 април - Ден на авиацията, в 12,00ч наобяд, като и прелитанията над "Кук" са ни повече, ни по-малко 12 пъти!!!! :)
121
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците не си падат по историята иначе щяха да знаят че няколко империи са затъвали в брезовите горички около Москва, без тоалетна хартия...
120
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците преди да почват воени действия срещу Русия, трябва да оборудва цялата си военна техника с тоалетни... всяка джипка, всяко танкче..., че не се знае къде ще ги срещне руския солдат...
119
3
 
36
 
! Отговори
САМО АТАКА!!! преди 10 години
ОТНОВО СЕ *** ОТ СТРАХ НАТОВСКИТЕ ДЕВИЦИ ОБЛЕ4ЕНИ КАТО ВОЙНИЦИ.КОЛКОТО ПЪТИ НАБЛИЗО ИМА РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ ИЛИ ДР.ВОЕННА ЧАСТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕВОЙКИ ИМ СЕКВА МЕНЗИСА.ЕГАТИ АРМИЯТА Я ДА ВЪРВЯТ ДА СЕ БОЦКАТ С ХЕРОИН КАКТО НАЙ ИМ НАПОДОБЯВА НА САЩ И ПАРТНЬОРИТЕ ИМ ОТ 3-ЯТ ДЕСАНТЕН ПОЛ *** БОЙЦИ НА4ЕЛО С КОМАНДИРА ПРОСЛАВНИЯТ ВОИН С БРАДА И ЦИЦИ КОНЧИТА ВРУСТ.БЕЛКЕМ С ГОЛ *** ПО .ЪДИ ГИ НАБИЯТ ТИЯ ЗАГОРЕЛИ ГРУБИЯНИ РУСНАЦИ.СМЕШНИЦИ СА ЦЕЛИЯТ ЗАПАД ЕС И САЩ, 4Е ВЕ4Е ИЗМИСЛАТ ВИЦОВЕ ЗА
118
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Черното момче от Бялата къща ще копа камъни в Сибир ако продължава...
117
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНапусналите са 27, като дори не помогнаха и изпратените психиатри в Констанца.
116
2
 
42
 
! Отговори
ЕА преди 10 години
А чий го дири американският самолет над Охохтско море????
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой от тук упражняващи се в писане знае ли какво се прие в ООН относно Охотско море. Въпросния документ е приет по памет в последните 2 месеца.
114
0
 
8
 
! Отговори
Antonio do 131 преди 10 години
hahah tova mi haresa, sega veche razbrah, zashto e upomenato taka :D
113
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята със СУ-24 и Доналд Кук е следната : Су-24 е носил комплекс Хибина. Кук го е прихванал по стандартна процедура и го е следил. След това сушката е включила Хибина-та. Радио-електрониката на Кук (нападателна и отбранителна) умря тотално. Сушката направи 12 захода имитирайки атака, а моряците на Кук са гледали без да могат да направят нищо. След което сушката си е тръгнала и по някое време електрониката на кораба запали отново. Натам - Констанца и 30 човека напуснали.
112
1
 
30
 
! Отговори
Венци преди 10 години
Тия американци някой трябва малко да ги приземи.Мислят се за Богове но ако им зе запали под краката може и да го разберат
111
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да не еееее, да си размятат оная работа пред арабите които имат само каманак и лопати.
110
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Antonio---------Инцидентът се изразява в това, че цялата пилотска кабина на Боинга е била опръскана с фекалий и още я чистят.
109
2
 
3
 
! Отговори
Antonio преди 10 години
Ne uspqh da razbera, v kakvo se izrazqva incidentyt?
108
2
 
37
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.Освен, че прелетя не можахте да го засечете и се наакахте след това, знаем я историята!!!!
107
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ---Не става въпрос само за газ и нефт. Русия има най-голям запас и на прясна вода. Това е много по-ценно от горивото :)
106
1
 
32
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Демократический Боинг мирно дрейфовал возле границ "оси зла", как вдруг тоталитарный Су-27, управляемый пьяным медведем в "ушанке" и с балалайкой в лапах агрессивно пошел на таран, но высокое мастерство толерантного пилота помогло избежать столкновения.
105
2
 
36
 
! Отговори
--- преди 10 години
Американските богаташи искат да владеят големите руски газови и нефтени богатства.Грабят целия свят за демокрация.
104
3
 
7
 
! Отговори
Топ Ганчо преди 10 години
Нищо ново не се е случило от времето на студената война!Става въпрос за една обикновена хулиганска праява на лидера на двойката руски фланкери. Първо е извършил стандартна маневра за идентификация на "зомбито" ,а после лидерът на двойката е минал на 30м пред носа на боинга като е пресякъл курса на янките против правилата за маневриране.Янките са се прибрали но живо по здраво в авиобазата си в Небраска и са докладвали на началството.Тва е.Няма сензация.Загубата на скъпата машина би било сензация