Американски и руски самолет на косъм от сблъсък в недебето

F-16 на САЩ и Су-35 на Русия се срещнаха над Аляска
1 окт 2024 12:22, Инна Ангелова
83
Американски и руски самолет на косъм от сблъсък в недебето
Снимка: North American Aerospace Defense Command, Х

Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (NORAD) съобщи за опасна маневра на руски изтребител Су-35 непосредствено до американски самолети. Напрегнатата среща става в небето над Аляска, съобщава bTV.

Руският изтребител минава непосредствено до F-16, като американския самолет попада във въздушната струя. Преди това е имало няколко руски нахлувания в зоната за противовъздушна отбрана на Аляска точно извън суверенното въздушно пространство на САЩ.

Генерал Грегъри Гийо от NORAD разказва, че на 23 септември самолет на Командването на противовъздушната отбрана на Северна Америка NORAD извърши безопасно и дисциплинирано прехващане на руски военни самолети от ПВО на Аляска.

“Поведението на един руски Су-35 беше небезопасно, непрофесионално и застрашаваше всичко – не това, което бихте видели в професионални военновъздушни сили“, коментира ген. Гийо.

През юли руски и китайски бомбардировачи летяха заедно за първи път в международното въздушно пространство край Аляска в знак на сътрудничество, което според министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин е тревожно.

През март 2023 г. американският дрон MQ-9 беше прехванат и и свален от руски изтребители Су-27 в международно пространство над Черно море. Изтребителят удря дрона, чупейки витлото му. В резултат на това безпилотният апарат е свален.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Вдигат заплатата на Владимир Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 7 минути
Как е пилота на Фъ-16 -то? Добре лие ? Има ли нужда от психолог? Дали са му отпуска да му мине треперенето и нервния срив? дали ще минава комисия за да определят дали все още е годен за военна служба след този така неприятен инцидент в който този лош лош лош руски самолет е минал така близко до американския мирен самолет . каква с нищо непровокирана агресия. Да летиш близо до друг самолет и да му нарушаваш личното пространство. Доваци.... Грубияни...
78
1
 
0
 
! Отговори
Кръчматъ преди 18 минути
Ето на това му казват Майсторство, а не като нашите "Камикадзита" дето с по 20-30 часа нальот (при средно 100-120 часа годишно) тръгнали да праят въздушна акробатира!!! Резултата беше трагичен!!!
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Ще има свален руски самолет.
76
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 32 минути
ха ха !..Това ме развесели...Горкия пилот на ф-16 !...Така се стресна горкия,че само едно "О!..О!" е успял да каже..А рашъните са си луди глави..
75
2
 
2
 
! Отговори
европейски популис преди 35 минути
явно американския пилот от страх не е взел мерки да се разминат нормално
74
1
 
3
 
! Отговори
F- 15 преди 40 минути
Продавам кафяв мармалад/гарантирано качество/...имам в излишък след маневрата на СУ-35...
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Дан не са насраааа оптните хамерикански пилоти.Не е като да играш дисциплинирано на PS.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
До (^.^)-а защо не продължиш историята със случая.Коато руснаците изпратиха 2 хеликоптерада си приберат втория пилот и нищо не остана по пътя им.После ги опънаха със санкции и накрая Ердоган ходи лично да се извинява на Путин,че било станало грешка.Или само началото ти отърва
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Американеца се вижда как нацапа гащите...
70
2
 
1
 
! Отговори
До67 преди 44 минути
Ситуацията е много различна, в международно въздушно пространство нямаш право да сваляш самолет, да не говорим че су35 си е тегава мишена
69
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 46 минути
F-15промърмори : "напрегнах се"...а СУ-35 му отговори:"по скороСЕусра"-смени си памперса!
68
0
 
6
 
! Отговори
мързели преди 48 минути
Айде вече да се подготвяте, преди да дращите, а?! Не помня да е имало удар (удар значи сблъсък) между фърчила в черно море! и след сблъсък при такива скорости, дали ще има оцелели? И не ви ли намирисва твърдението "В зоната на ПВО ИЗВЪН своето пространство"? нещо като "мойто сий мое, а общото също" И кво чакат да се случи кравите, след като се гушкат с чужд бомбардировач, да ги наградят с медал? Щото явно само те имат право да надничат по людските дворове?!
67
10
 
17
 
! Отговори
До До 52 преди 51 минути
Турците, колкото и да ги плюете, един път предупредиха и после приземиха СУ-то с твърдо кацане ... тук не става въпрос за самолета, а за принципа. Руснаците винаги са били провокативни на ръба на риска, което крие опасности, най-вече за самите тях ... да се качиш в пилотската кабина нальохан до козирката и да дадеш воля на пcихопaтиятa си, не е смелост, а глупост на която само те са способни ... !!!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Ей големи сте *** бе! "Нахлул "точно ИЗВЪН суверенното въздушно пространство на САЩ"! Боже, колко сте жалки и нищожни в безплодните си опити да се продадете малко по- скъпо!
65
3
 
3
 
! Отговори
Ао преди 53 минути
До (^.^) Това F-16 може ли да лети?
64
0
 
5
 
! Отговори
До 62 преди 54 минути
Знаеш ли защо не отвръща, а се маха, щото е руски самолет, а точно щото двете държави не са във война тоя руски самолет гогони, а не го сваля като се приближава до ескортирания..., всъщност доктрината на американците е да избягват такъв близък бой, стрелят от далеч, а на руснаците точно обратното, затова и едните повече владеят подобни маневри
63
11
 
12
 
! Отговори
До 52 преди 1 час
Бъркаш самолетите, турците свалих щурмови бомбардировач дето е за съпорт на пехотата, а тва СУ е един от най добрите изстебители в момента, хич не се сваля лесно
62
0
 
5
 
! Отговори
Какви памперси бе преди 1 час
Как точно разтълкувахте от някъкъв клип за памперси? Да се правиш на джигит е смело но да не отвърнеш мигновено също изисква спокойствие и нерви. Това да не е голф всякакви паляци да им дават да управляват машини за милиони долари.
61
2
 
3
 
! Отговори
SIEG HEIL преди 1 час
HEIL ***
60
16
 
16
 
! Отговори
(^.^) преди 1 час
Сблъсъкът на всякакви руски тaрaляcници с F 16 e фатален за мужиците, както и за другите им питtoмци ... В световната история на авиацията досега не е известно Миг, Су и подобните им, да са спечелили битка с F-16 ... !!!