Боеве с тежка артилерия се водят в Украйна

ОССЕ: Това противоречи на споразумението за спиране на огъня
14 авг 2015 07:47, Елка Василева
109
Боеве с тежка артилерия се водят в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия и проруските сепаратисти водиха боеве с тежка артилерия въпреки споразумението за прекратяване на огъня, което забранява използването на подобни оръжия на фронтовата линия в Източна Украйна. Това обяви Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/, предаде ДПА.

Украинското правителство съобщи за най-тежките боеве от сключването на минското споразумение през февруари.

По данни на Киев двама украински войници са били убити и десет ранени през последните 24 часа, след като бунтовниците изстреляли рекорден брой снаряди - 153, по украинските позиции.

Сепаратистите от своя страна обявиха, че цивилни са били убити в боевете край тяхната крепост Донецк.

Наблюдателите от ОССЕ на място са констатирали през последните дни използването на тежка артилерия - 122 и 152 мм оръдия и гаубици - от двете страни в конфликта, заяви на пресконференция заместник-шефът на наблюдателната мисия на организацията в Украйна Александър Хъг.

Той изтъкна, че такива оръжия са забранени от минските договорености. "Наблюдателите констатират нарастване на насилието, водещо до цивилни жертви и разрушения на къщи и инфраструктура", добави той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
44
7
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
skoro Urina ste bude razcepene na dve: Ruska sas stolica Donbas i Polska sas stolica KinefРазделението на Украйна ще бъде - Днепър река.Но град Одеса - свободен град.
43
7
 
16
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Новорусия ще спечели.
42
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновни са Украинските терористи и фашисти срещу собствения си народ.Този потрушенко сасипа житницата на света Украйна М Р Ъ С Н И Ц И ,виновни били Руснаците а хората защо бягат в братска Русия от наложената им "демокрация" от ЕС и САЩ ??????????????
41
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УКРИТЕ СА ИЗПЕРКАЛИ- ПО РАДИО ПРЕЗ 15 МИНУТИ ПОВТАРЯТ ЧЕ СА (АКО ПРАВИЛНО ПРЕВЕДОХ)ЧЕ СА ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ. ДОРИ СА ОРГАНИЗИРАЛИ ДЕТСКИ ЛЕТНИ ЛАГЕРИ ЗА ДЕЦА "ЮНЫЙ АЗОВ" КЪДЕТО ОБУЧАВАТ УКР. ДЕЦА ДА СТРЕЛЯТ НА КОЕТО ДОРИ АНГЛ. МАЙ ЖУРНАЛИСТИ СЕ ВЪЗМУТИЛИ (СТАТИЯ ОТ АНГЛ.ВЕСТНИК)
40
6
 
21
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
На Путин много му са се приискали нови санкции,защото му е точно през дедовия за тях.
39
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно на Путин много му се са приискали нови санкции. На първо време отключване на Русия от SWIFT и около Нова година пълно петролно-газово ембарго.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
skoro Urina ste bude razcepene na dve: Ruska sas stolica Donbas i Polska sas stolica Kinef
37
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви бунтовници, какви сепаратисти? Откога редовната руска войска се нарича бунтовници и сепаратисти?
36
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ято птици са изобразили образа на Путин в небето над Ню Йорк.Дори и пернатите разбраха кой е кошмарът на световния терорист САЩ.
35
5
 
15
 
! Отговори
Окупатора преди 9 години
До Анонимен 22 Абе как жидаш СЛАВА и САЩ в едно изречение ? Защо използваш Руска ( славянска ) дума за Англосаксонци ? Или и ти си от тези пишман американците , дето като видят зор и проговарят чужди езици за секунди ?
34
6
 
12
 
! Отговори
до 35 българин преди 9 години
Кога сте роде?, Ходил ли сте в казарма?, Използвате ли дрога или други "модерни евро-атлантически" опиати?, От кое НПО получавате "зелено"?.
33
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е Великата Украинска отечествена война ...воюват смело срещу кремълските фашисти и терористи.
32
3
 
9
 
! Отговори
Asiti преди 9 години
Az kato balgarski grajdanin saglasen sam da dadem edin nov sayuz s Rusia pt kolkoto detsata ni da 4istqt negarski layna v EC.
31
11
 
25
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До и все пак Че тя Украйна пак си е цяла,просто руснаците си взеха обратно царствения подарък,направен от Хрушчов навремето!Подарък,който дори е нямал юридическо оформяне навремето,тоест,де факто Крим е бил украински,но де юре - руски!И не разбирам,какъв е тоя рев по една руска територия,що не ревете,че САЩ окупираха и разрушиха цели държави,и то на хиляди километри от границите си?Що не ревете,че и ние,де факто,сме вече окупирана територия на САЩ?Аман от лицемери!
30
6
 
11
 
! Отговори
няма ЛНР,ДНР преди 9 години
Канибали признаха Луганската народна република.Обещано им е месо!Руските депутати пътешественици Олег Савченко и Александър Сидякин, които наскоро се завърнаха от Антарктида, заминаха за Индонезия, за да убедят папуасите на границата с Папуа - Нова Гвинея да подкрепят т.нар. Луганска народна република в Източна Украйна, пише в. Известия
29
7
 
14
 
! Отговори
Заключение преди 9 години
Да очакваме антифашистки парад в Киев тази есен
28
15
 
11
 
! Отговори
млад бандеровец преди 9 години
Расистская какви претенции има за татарски Крим? Исторически погледнато руските гости окупират Крим съответно: Русия - 132 години,Съветска Русия - 32 години. Ами по тази логика Турция може да ни анексира за един ден и да иска да се признае България за турска територия
27
24
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
До антиседераст 32:Че "Руският флаг" (откога "руски" се дращи с главна буква?) НИКОГА няма да се вее в Киев, освен при гостуване на официална руска делегация, ПОКАНЕНА от Киев, това е ясно вече и на децата. Само че, аз искам да припомня, че съветски флаг се вя над Райхстага в Берлин, но днес Германия е пример и образец на богата и уредена държава, а Русия, която претендира да е наследница на СССР - на ***, пълна с алкохолици,престъпници и просяци. Понял?
26
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 33Хайде първо се научи да пишеш правилно и да се изразяваш подредено. Не разбрахте ли, че и от двете страни са *** и страдат невинни хора. А тук слава Россия и т.н. - вие наред ли сте хора. И това били българи. Никой не е прав в този конфликт, но вие имате извратено съзнание.