Давутоглу идва в България на 15-и декември

Очаква се посещението му да е свързано със сигурността по границите
6 дек 2015 13:05,
316
Давутоглу идва в България на 15-и декември
Снимка: архив Reuters

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу ще посети България на 15-и декември. Очаква се той да разговаря с премиера Бойко Борисов по въпроси, свързани със сигурността по границите и договореностите на Турция с Европейския съюз.

Още по темата

След България, турският премиер ще посети и  Брюксел, където на 17-и декември се очаква представители на Общността да отворят глава 17, икономика и парична политика, в преговорите по присъединяване на Турция към ЕС.

Припомняме, че преди седмици се състоя среща на върха в Брюксел по въпросите за миграцията. Лидерите на ЕС поискаха помощ от турска страна за спиране на потока от мигранти към Европа.

От срещата стана ясно, че Турция ще получи 3 млрд. евро, премахване на шенгенските визи, ускоряване на преговорите за членство и програма за легално изпращане на бежанци към Европа в замяна на спирането на имигрантските вълни към ЕС

От юни Анкара ще започне да прилага споразумението за реадмисия с Европа, което ще позволи на 28-те държави от ЕС да ѝ връщат незаконно влезли чужденци, които нямат право на хуманитарна закрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
хооб преди 8 години
тоя дето коментира с големите букви ...ти си долна твар заслужаваща публичен линч заради внушенията които правишот къде е толкова запознат?ще ви кажа чете от листчето което са му дали за да пише и да си вземе хонорарано такива трябва да ги издирваме и да ги линчуваме публично по държавната телевизияАнтибългари са такива ще ми пише браво на ерлайнян
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Давутоглу идва в България на 15-и декември"Защо само най-големите бо,к.луци посещават България?!?То не бяха американски сенатори,английски и турски премиери и т.н..на които изобщо не им пука за България
149
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кажете истинатаА руснака какво го интересува? И изобщо руснака за Европа ли е или е най-добре да си мизерства там Азия?
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутоглу идва да разгледа оградата на границата, което направи Камерън вчера. Борисов ще го повози на джипката за да му я покаже. Явно тази ограда, която не върши никаква работа между другото, ще стане световна туристическа атракция, а българският премиер ще бъде екскурзовод. То дори да видиш само екскурзовода е достатъчно, все пак това е човек който 3 папи са го галИли по главата.
147
0
 
5
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Най-вероятно пожарникарят ще съчувства на Турция, че Русия е свалила над Сирия турски самолет! Защото турците така извъртяха нещата.
146
2
 
5
 
! Отговори
отоманския халифат преди 8 години
Турция навлезе в сирийска територия и окупира част от нея. Турция навлезе в иракска територия и окупира част от нея. Сега Джихадоглу идва в България за да ни съобщи, че скоро и част от българската територия ще бъде окупирана от Турция. В рамките на възстановяването на турската империя. Или на отоманския халифат, ако това повече ви харесва.
145
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко този дойде ли - взимай си багажа и марш ! Продажник неден !
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво ще си говорят двамата премиери, професор Давутоглу автор на десетки научни книги с пожарникаря Борисов прочел една единствена книга през живота си Винету.
143
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За народа незнам но за вашия вожд и учител другаря путин със сигурност нищо не направи ,нито потока му построи ,нито гьола в белене нищо
142
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин се нуждае отчаяно от военен конфликт . Сега си е избрал турция . Днес без предупреждение се е опитал да премине руския флот през босфора . Война която ни го задържала поне още малко *** власт
141
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е на хубаво, нещо лошо ни готвят политиците ни!!! Първо Камерън, сега и тая прокоба турска....ще го отнесем зле, помнете ми думата!
140
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато започнаха масовите протест в русия против путин през 2010и 2011г другаря вожд путин реши да стане националист. Е значи било вярно че национализмът е последното убежище на комунизма . Да обаче на народа ще му писне да е гладен и ще спре да вярва на лозунги от рода на ""запада ни уважава "" и "" вече си върнахме достойнството в сирия "" . Скоро и на руснака ще му писне да бъде лъган
139
13
 
2
 
! Отговори
60р преди 8 години
От Фашиска Россия в културен план извира само въпиюща простотия във вид на просташка музика, просташки филми и просташка литература. Кич и пошлост. Политиката им е очевадно просташка, там няма какво изобщо да се коментира.
138
1
 
7
 
! Отговори
Калина до 252 преди 8 години
Като ти гледам ориентацията към Турция, ясно е, че искаш нещо масивно в себе си.Само такива като теб са с толкова затворени очи.
137
4
 
1
 
! Отговори
60р преди 8 години
До Калина до 246 Ами притеснявай се ако си нямаш друга работа. Ако искаш да ти пратя едно такси да ми дойдеш на гости?
136
1
 
7
 
! Отговори
обективен преди 8 години
60р, Ти изобщо наясно ли си какъв е Кирсан Илюмжинов, че говориш за него! Сигурно не знаеш и къде се намира Бурятия и какви хора я населяват, ама си правиш вятър на устата!
135
11
 
1
 
! Отговори
60р преди 8 години
От Фашиска Россия в културен план извира само въпиюща простотия във вид на просташка музика, просташки филми и просташка литература. Политиката им е очевадно просташка, там няма какво изобщо да се коментира.
134
12
 
1
 
! Отговори
60р преди 8 години
Република Турция е държава за пример, за разлика от Фашиска Россия, агресивната милитаризирана тюрма. Поклонниците на Кирсан Илюмджинов, Рамзан Кадир, *** Шойгу и Минтимер Шаймиев мое да фанат бързия влак за Сибирь, ако имате такъв тежък мерак.
133
5
 
1
 
! Отговори
60р преди 8 години
До Калина до 235аз съм расист и предпочитам православна Русия------------------ А предпочиташ ли Кирсан Илюмжинов и Рамзан Кадиров? Предпочиташ ли да ти го слагат бурятите и чукчите? *** залухав...
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопче, тя пък Турция щото хич не е агресивна и милитаризирана! Питай някой нормален сириец, а може и някой грък от островите да питаш!