Давутоглу идва в България на 15-и декември

Очаква се посещението му да е свързано със сигурността по границите
6 дек 2015 13:05,
316
Давутоглу идва в България на 15-и декември
Снимка: архив Reuters

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу ще посети България на 15-и декември. Очаква се той да разговаря с премиера Бойко Борисов по въпроси, свързани със сигурността по границите и договореностите на Турция с Европейския съюз.

Още по темата

След България, турският премиер ще посети и  Брюксел, където на 17-и декември се очаква представители на Общността да отворят глава 17, икономика и парична политика, в преговорите по присъединяване на Турция към ЕС.

Припомняме, че преди седмици се състоя среща на върха в Брюксел по въпросите за миграцията. Лидерите на ЕС поискаха помощ от турска страна за спиране на потока от мигранти към Европа.

От срещата стана ясно, че Турция ще получи 3 млрд. евро, премахване на шенгенските визи, ускоряване на преговорите за членство и програма за легално изпращане на бежанци към Европа в замяна на спирането на имигрантските вълни към ЕС

От юни Анкара ще започне да прилага споразумението за реадмисия с Европа, което ще позволи на 28-те държави от ЕС да ѝ връщат незаконно влезли чужденци, които нямат право на хуманитарна закрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Батак съм чичо...dali taka mislqt i predstavitelkite na rodata ti zadristen
10
11
 
27
 
! Отговори
от Батак съм чичо... преди 8 години
Добър турчин е само мъртвия турчин.
9
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, руски мишоци, какво стана със "страшните" ви санкции срещу Турция? Нали щяхте да "разкажете играта" на турците? Забранихте им да внасят плодове и зеленчуци и сега дори 1 кг. не можете да си купите. Лимоните стигнаха до 10 долара/кг. и сега обръщате палачинката. Вчера Путин заяви, че е готов да премахне "някои санкции" и че Турция може отново да внася лимони в Русия, но турските фирми отказаха и сега ще духате супата.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи тиквата и на тоя ще му се кланя. Пфу гнус.
7
1
 
28
 
! Отговори
посланик преди 8 години
и двамата са гнили ябълки
6
1
 
34
 
! Отговори
а де преди 8 години
Прави ли ви впечатление първо единия дойде за да даде наставленията сега иде другия да си каже думата ,а нашия се прави на значителен играещ роля на пощенска кутия поне да беше станало чудото от това ,че трима папи са го пипнали по чуту-рата ,но не би остана си тиква.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу ще посети България на 15-и декември. Очаква се той да разговаря с премиера Бойко Борисов по въпроси, свързани със сигурността по границите и договореностите на Турция с Европейския съюз."===Очаква се? Значи българският премиер дори не знае за какво ще му идва тоя?
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дори Бойко изглежда отвратен на снимката, а той да не е като да е стискал ръце на малко криминални субекти
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идва да провери как работи вазелин дето го донесе камерън
2
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако му дадат орден Стара планина аз имигрирам от тая държава
1
2
 
46
 
! Отговори
dan преди 8 години
Ще дойде да предложи на боко, българското небе да се охранява от турски самолети. А нашият ще се съгласи, защото такива са заповедите дадени му от Камерън.