Над 200 000 демонстрираха в Лондон с искане за прекратяване на огъня в Газа

Това бе поредната събота на протест в британската столица
31 мар 2024 08:47, Красимир Ангелов
35
Над 200 000 демонстрираха в Лондон с искане за прекратяване на огъня в Газа
Снимка: БГНЕС

Над 200 000 души демонстрираха в Лондон с искане за незабавно прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде ДПА.

Това бе поредната събота на протест в британската столица против военната операция, предприета от Израел в отговор на нападението, извършено от палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври. Речи на проявата, организирана от активистките групи Кампания за солидарност с Палестина, "Спрете войната" и Кампанията за ядрено разоръжаване, произнесоха бившият лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин и актьорът Халид Абдала, участващ в сериала "Короната".

Британската полиция съобщи, че е задържала на демонстрацията мъж, който призовавал за оказване на подкрепа на забранена терористична организация.

Корбин, който сега е депутат в Камарата на общините и бе представен от организаторите като "народния премиер", разкритикува правителството на Консервативната партия за "зловещата, ужасна оръжейна търговия с Израел".

Вашата военна подкрепа причинява толкова много от проблемите", обърна се той към президента на САЩ Джо Байдън.

43-годишният Абдала, който играе Доди ал Файед в сериала "Короната" на "Нетфликс", довери, че е присъствал на пропалестинска демонстрация, когато е бил на 3 години, и сега е взел своите деца със себе си. Надявам се да не им се налага да идват на площад "Трафалгар" в центъра на Лондон "след 20, да не говорим след 40 години", "за да искат справедливост, за да искат край на окупацията", каза британският актьор от египетски произход. (БТА, Николай Станоев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Палестинците напълно си заслужиха съдбата с това, че прегърнаха тероризма и превърнаха исляма в най-срамната религия на света, против която вече расте световна нетърпимост. Нараниха израелтяни, а те не са като нас европейците глупошаво-толерантни. Аз съм за толерантността по Земята, но това не е толерантност, а ислямски тероризъм по целия свят, който трябва да бъде изкоренен. Там мирно население не съществува. Браво на Израел, показва ни как трябва да реагираме на ислямския терор.
27
0
 
11
 
! Отговори
Рашко преди 1 месец
Не всички араби са терористи...но ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА АРАБИ....
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в нито една арабска държава няма протести срещу войната в Газа. Нито един арабин не иска талибаните от Газа. Египет и Йордания запечатаха границите си и докараха танкове. Защото им знаят номерата на тоя башибозук
25
2
 
13
 
! Отговори
Фантомас преди 1 месец
Браво на Израел!
24
1
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Айде сега. На тях им е позволено.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да ги почват с палките и...
22
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срам за политиците в ЕС е че допуснаха този геноцид да се случи.
21
4
 
18
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 месец
Ми вместо да си висят на помощи в Англия да ходят да си защитават там каквото искат с оръжие. Иначе може да си кудкудякат и издават свински звуци те и без това го правят ама по отделно.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха...НИКАКВО СПИРАНЕ!Израелтяните ще ги карат до края!!Дори има брожения в армията,защото командирите им ги спират!Няма да милост за тези "цивилни"!Не може под 12 етажен болничен комплекс да има подземен град,натъпкан с оръжие,експлозиви,тунели с улици за малко превозно средство!! и всеки за първи път чува за това! :) Следващият път като си сложат камери на каските режат на човек глава с лопата и се спукват от смях,ДА ЗНАЯТ КАКВО ИДВА!ИДВАТ БРАТЯТА НА ТОЗИ С ОТРЯЗАНАТА ГЛАВА!
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвлечените жени и деца не ги държи Хамас, те са заети да се крият в канализацията. За съжаление, т.нар. 'невинни цивилни палестинци' са тези, които пазят заложниците. Просто израелците не са баба Меркел и при тях не вървят сополивите истории за 'ядрени инженери', добре сте дошли'. Арабите вилняха непоканени на музикален фестивал, клаха, убиваха, изнасилваха, сега да не се сърдят, че Израел им прати диджеи в газа да си продължат партито.
18
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
А защо никой в Европа не демонстрира с искане за прекратяване на войната в Украйна????!!!!!!! Или на демонстриращите им се плаща да искат само за войната в Газа!!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 8ми октомври, тия същите хвърляха гьобеци по лондонските улици в екстаз и обясняваха как Европа е следващата след израел. Три седмици преди израелците въобще да влязат в газа! Сега се обърна палачинката и запяха друга песен. Не протестират за войната в Йемен, Сирия, Украйна, а само когато християни или евреи отвърнат на тероризма им. И въпреки това, живеят в западни държави. Скоро и при нас ще дойде тази чума.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като искате да спре войната, върнете 151 заложници, жени и деца, държани в плен от убийците от Хамас. Тъй като лондонските пропалестински демонстранти нищо не казват по въпроса, предлагам или да отидат в Газа или да си седнат на задниците и повече да не се обаждат. Не става така. Седнало лицемерното лондонско хамасче на диванчето и реве като магаре. Това са лигавщини.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лондонистан..в момента съм там, не съм виждал такива организирани екскурзии с автобуси на брадати ислямисти от Брадфорд, лиидс, Лестър и другите северни градове преди. Англичаните стискат зъби и мълчат, а всяка събота центърът е пълен с джихадисти, които призовават за шариат, късат британското знаме и никой нищо не предприема. Искаха брекзит, ама как ще се отърват от местно отгледаните талибани, не е ясно
14
6
 
1
 
! Отговори
/// преди 1 месец
Не ща да спира огъня, мрът евреи и резани, по-добре от това здраве му кажи
13
7
 
15
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 месец
"палестинците", това не е народ и етнос, а най-необразованата и3мет създадена и захвърлена от Йемен и финансирани от Иран. "палестинците" са по-голям твар и негодни за нищо дори от родните ц1гани по гетата. От 3-годишни иран и йемен ги възпитава са крещят "см1рт за Европа". НЯМАТ ЛЕЧЕНИЕ! ИЗРАЕЛ ТРЯБВА ДА ИЗТР3БИ И ПОСЛЕДНАТА ПАЛЕСТИНСКА ХЛ3БАРКА.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
огъня в Газа е демократичен А не като в Русия
11
1
 
3
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
До Анонимен 2 "A зaщo ли nъk тoчнo в Лoнgoн?" - зaщoтo THE WEST IS NEXT
10
7
 
13
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
"Над 200 000 демонстрираха в Лондон с искане за прекратяване на огъня в Газа". Докато заглавието не е: "Над 200 000 поискаха незабавно освобождаване на отвлечените в непровокираната атака над Израел и спиране на огъня от Газа" няма да има промяна за арабите там. Тия, които го проумяха са щ мир и просперитет с Израел - Египет, Йордани́, Емирстщата, скоро и Саудитите. С тия пропаганди, на чии интереси служите? Ислямисткия фундаментализъм и лъжите му? Наивни Удобни или Подкупени с жилетки "ПРЕСС"?
9
16
 
9
 
! Отговори
Дуду преди 1 месец
Войната започна преди 75години с окупацията на Палестина!USRAEL IS REAL TERRORIST