Япония забранява износа на батерии за Русия

Санкциите ще влзат в сила от 17 април
5 апр 2024 21:20, Инна Ангелова
118
Япония забранява износа на батерии за Русия
Снимка: David от Pixabay

Министерството на търговията на Япония разшири обхвата за забрана за износ от Русия, която ще обхване още 164 промишлени изделия като литиево-йонни батерии, газови тръби и масла за автомобилни двигатели

Последното допълнение към списъка за контрол на износа на Япония като част от санкциите ѝ срещу действията на Москва в Украйна, който също така включва термостати, нитроцелулозни продукти и дървообработващи машини, ще влезе в сила на 17 април, съобщи министерството.

Забрана за внос на руски диаманти за неиндустриална употреба, мярка, обявена след като Япония и други държави от Групата на седемте се срещнаха виртуално с украинския президент Володимир Зеленски през декември, ще започне да действа на 10 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: ЯпонияизносРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
да бе, голяма глупост са тия санкции! все едно аз да наложа санкции на хранителния магазин до нас - аз ще стоя гладен, а той ще си върти търговията!
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ох и тия се чудят кви глупости да измислят и да си самоналожат санкции. Русия без батерии няма остане, вервайте ми, но Япония губи огромен пазар.
62
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
японките не отишли на конгреса на необезчестените жени, защото се срамували от знамето си!
61
5
 
4
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
...и не пишете, дали са се уплашили братушките от тия действия?...знаят ли тия отчаяни самураи, че руската батерия "дзета" за електроавтомобили е установено че е най издържлива в света?
60
5
 
7
 
! Отговори
Странно преди 5 месеца
Странно как една държава, която се счита за бедна като Русия е трън в очите на всички "развити". И Япония е с много голям външен дълг, както Западна Европа и Щатите. Във всички "развити" страни финансовият отчет не излиза и са забили тотално. Затова притиснаха Русия, която няма голям външен дълг и може да съществува дълго. Т.е. в една група от приятели богати са тези, които са изтеглили заеми и се присмива на тези без кредит, че са бедни.
59
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само така, срещу лудодо джудже само по този начин като им спреш кранчето.,ще им дойде акъла на пияндурниците от качени.
58
12
 
14
 
! Отговори
Фют преди 5 месеца
Жалко за рускините....могилизират мъжете им, сега и без батерии за вибраторите... Много лошо :))))))))))
57
6
 
14
 
! Отговори
ОПЕРАЦИЯ ЧАСОВ ЯР преди 5 месеца
Междувременно Руснаците успешно пробиха Украинската отбрана и влезнаха в града. Говори се че са замервали Украинците с батерии Японско производство и това им е дало предимство в боя. Но свърши се вече. Няма! Япония каза не!
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама как? Какви батерии и тръби за газ. . Според дежурния форумен русофоб Русия е безаналогова и е на ниво камък и дърво. Те току що са открили простите сечива, а вие си мислите че ползват батерии. Моля ви се. Имайте малко здрав разум.
55
4
 
3
 
! Отговори
Износът къмКазакстан преди 5 месеца
Ще се увеличи 10 пъти като с магическа пръчка. Но поне тази новина вля малко радост в сърцата на измъчените евроатлантичета.
54
0
 
5
 
! Отговори
Еее и батерии ли бе преди 5 месеца
Не ги съжалиха значи тези клети руснаци
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някой да е чувал поне за един *** да е дошъл някога да се оженил за българка защото аз съм чувал само за блатарки да идват и да ражадат тук винаги поне по две полублатарчета
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отец Шейтан Гундяев: "Анатема на враговете Оригами, Ханами и Цунами! Всяка сакура е украински шпионин, всяка гейша -спяща клетка, всяко суши - камикадзе. Наше дело правое, наши парни левьlе. Путин акбар! Ур-рааа! Аврора ра ра ра ра! Граби пералните "Зора""
51
8
 
12
 
! Отговори
Късно е преди 5 месеца
Отдавна трябваше да забраним вноса на руски съпруги в България. Народиха путинисти и тЕ ти нА сега. Изостанахме в развитието си
50
9
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Смешно и наивно,изби ме на смях,батейрики разни,тия верно са се взели насериозно,пуснаха им малко атом приятелчетата им от САЩ и мозък йок.
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Самураите, трябва да нагърчат чебурашките, както трябва. Това е нищо. Курилите трябва да се връщат."..........Ахахахах вицовете ви стават все по-забавни. Първо, този за Украйна дето щяла да победи, а сега и този за Курилските острови. Откъде ви хрумват бе :D. Хареса ми и частта с "нагърчването" като спрат да им продават батерии за дистанционните. Сигурен съм, че още утре Путин ще развее бялото знаме и ще се изтегли от Украйна :D
48
5
 
5
 
! Отговори
Леле колко си прост? преди 5 месеца
До 43 железен кордон. трябва даопаше руси и китай, КНДР и Иран, Венецуела, Куба и Сирия. . . . Нали трябва от някъде да вземат желязото за кордона! Ама от къде, ако не от Русия? Пак без нея не става! Без Русия не става! Това го могат само пияндурките от ЕС, които скоро ще бъдат изметени или всички ще страдаме, ако не се стреснем за изборите! А и учи още правопис!
47
4
 
8
 
! Отговори
Смях в залата! преди 5 месеца
. . . забранява внос на руски диаманти за неиндустриална употреба. . . . т.е. за индустриална употреба Япония ще внася все още диаманти! Хе хе хе! Трудно ще разберат, че е още по трудно без Русия, колкото и бедна да се опитват да я представят!
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
руснака ще си го премести в другия крачол а китаеца ще лайкне таз новина :))
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Окупирана нещастна колония. Населението им намалява, както у нас.