Льо Пен скочи на Мбапе: Да не поучава за избори

Футболистът се изказа срещу десницата във Франция
24
Льо Пен скочи на Мбапе: Да не поучава за избори
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на френската крайна десница Марин льо Пен заяви, че Килиан Мбапе не трябва да поучава французите как да гласуват.

Това съобщение идва, след като футболната звезда предупреди, че страната не може да бъде оставена "в ръцете на тези хора", визирайки Национален сбор (НС), предаде АФП.

След като крайнодясната партия НС стана победител в първия тур на извънредните парламентарни избори миналия уикенд, 25-годишният Мбапе каза, че резултатите са "катастрофални" и призова французите да гласуват срещу крайната десница на втория тур на вота на 7 юли.

Франция и Португалия се изправят един срещу друг в Хамбург в четвъртфиналите на Евро 2024.

В интервю за CNN Льо Пен заяви, че Мбапе е "много добър" футболист, но настоя, че не е негова работа да дава указания за гласуване.

"Мбапе не представлява французите с имигрантски произход, защото има много повече от тях, които живеят на минимална заплата. Които не могат да си позволят жилище и не могат да си позволят отопление", каза Льо Пен.

"Тази тенденция актьори, футболисти и певци да излизат напред и да казват на французите как трябва да гласуват, и особено хора, които печелят 1300 или 1400 евро на месец, докато са милионери или дори милиардери, които живеят в чужбина, започва да не се приема добре в нашата страна", добави тя.

"На французите им омръзна да бъдат поучавани и съветвани как да гласуват. Тези избори са избори на еманципацията, в които френският народ иска да си върне контрола върху съдбата си и да гласува както намери за добре. Мисля, че в момент, когато населението се подготвя да гласува, те (звездите и известните личности) трябва да проявят малко сдържаност", заключи Льо Пен.

Последните прогнози предвиждат, че партията на Льо Пен ще разполага с най-големия блок в долната камара на Националното събрание, но няма да получи абсолютно мнозинство.

Редица известни футболисти, включително халфът на Франция Жул Кунде, призоваха французите да блокират крайната десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Марин Льо Пенмбапе
Още от Свят
НАТО върви към единен стандарт на артилерийските снаряди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
См преди 2 дни
Евала на Мбапе и всички, които изказват позиция. Всеки има това право, а те като известни лица- още повече. Всички крайни националисти трябва да се държат под контрол!От тях не може да се очаква нищо добро.
18
1
 
4
 
! Отговори
Французина преди 2 дни
Да си гледа коженото кълбо! Да играе, да вкарва, затова получава умопомрачителни суми, даже за един обикновен французин! Нека да не смесваме политиката със спорта, участието на избори и гласуването за еди кой си е личен избор, затова и самите избори не са публични кой за кого е гласувал. Нека всеки да си знае мястото. Поне във Франция в изборния ден не се ходи за гъби...
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 дни
Мн. правилно, писна ми някакви ***-'елити' - изпаднали 'звезди', ритни-топкоФци и др. 'академици' да дават мнения за важни събития, от които нямат и представа !!! Аз на боклукчия не бих дал да ме оперира или на пъдар да лети със самолет..??!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ми права е. Да си гледа милионите и да не мрънка. И да си гледа футбола, че петлите май играят като кокошки!
15
9
 
16
 
! Отговори
Винаги съм казвал, преди 2 дни
че от плебеи не стават аристократи! Льо Пен ще получи властта, защото французите не са роби на комунизма като българите! Нека видим какво ше направят! България беше почти две десетилетия управлявана (крадена) от мафиоти и е на това дервдже! Нека оставим французите да се справят, което с годините са показали, че могат да правят за разлика от робите на Балкана, чакащи някой да ги освободи! Не са приятни думи, но са истина, която боли!
14
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Фpaнцuя urpaeшe нaй-kpacuвuя eвponeйcku фyтбoл, любuмцu нa вcuчku, cтaнaxa u eвponeйcku шaмnuoнu npu nokoлeнueтo нa Плaтuнu, Жupec, Жeнжuнu, Aмopoc... E, uмaxa eguн gвaмa aфpo- зa цвят kaтo Жaн Turaнa, нo npeoблagaвaщo opuruнaлнu фpaнцyзu!
13
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мпапе никога не ми е бил симпатичен, изглежда надут и високомерен. Но в случая е абсолютно прав. Няма значение дали става въпрос за Франция, Австрия или която и да било друга страна, ултра правите/левите трябва да ги държат колкото може по-далеч от властта.
12
12
 
10
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 3 дни
Марин Льо Пен: "Дължим уважението и подкрепата си към украинската нация, която изтърпя агресията... Именно героичната съпротива на украинския народ ще доведе до поражението на Русия"
11
18
 
30
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 дни
Виолетовия наглец да си върви в Африка да дава акъл . Дето го няма!
10
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Колкото има право Марин Льо Пен да поучава толкова и Мбапе. Той е френски гражданин, какво като е богат. Изкарал си е парите с труд, не е крал. А тя краде от ЕС и сега видиш ли дава акъл. Ок, премиер може да стане, но за морален стожер - НИКОГА.
9
14
 
4
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 дни
Пена от сорбоната...:)))
8
25
 
26
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 дни
Зидан,Трезаге,Тюрам,Джуркаеф,Десаи, кой е натуралния френски национал бе фашизоидна бабички ?Ако не бяха тези хора бяхте да видите световни титли през крив макарон .Ще забрани ли и Дюма тази бабка?
7
24
 
28
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 дни
Чудно ли ви е , че копейките , които подкрепят фашиста от Кремъл са расисти?Същите обвиняват Украйна във фашизъм .Тупак го е казал преди около 27 години ..i see no changes all i see are races faces
6
29
 
33
 
! Отговори
Жалка преди 3 дни
Кифла е льо пен, бясна от социологическите проучвания на Ипсос публикувани преди2 часа, които сочат ,че нейната фашизирапа партия няма да получи необходимия брой за мнозинст и съставяне на правителство. Поредн звучен шамар за тази грешка на природата.
5
30
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 дни
Я ги оставете "белите" французи и вижте как си заминават.Кога отборът на Франция е бил само чисти французи ?Най добрият им играч за всички времена е алжирец.
4
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Кажи баба оревоар.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ялaй бaбa, ялa ялa... ...бaбa шe ro нanpaвu npeмuep...
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Естествено тоя иска да ангализира Франция за да се чувства като удома си. Ама да си ходи у Африка като иска да се чувства у дома си.
1
24
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя що не си рита топката ми се занимава с неща за които няма достатъчно мозък. Да се благодари, че в тая западаща цивилиация някакви дето ритат толка взимат повече от лекари факири дето спасяват човешки животи.