Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция

Специален знак в Амолофи забранява използването им
12 юли 2024 11:58, Петър Бойчев
148
Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция
Снимка Фейсбук

Нашенец, плажуващ в Гърция, сподели знак, който забранява използването на хладилните чанти на плаж в Амолофи. „Да се знае, Ганя!“, пише Ангел Александров.

Разбира се, забраната не се отнася само на българи, а и за другите летовници. Но явно акцентът на мъжа е върху хората, които ходят на плаж и поръчват само едно фрапе, за да ползват безплатна сянка и да консумират донесена в чанта храна.

Това е причината все повече заведения по плажовете в Северна Гърция да искат отделна такса за чадърите и шезлонгите. Под публикацията на мъжа стана ясно, че не само българи се възползват от старата схема с фрапето.

„Аз повече румънци съм виждала с такива чанти.“, пише Татяна Г. „Не е само Ганьо , дори видях доста сърби със специални чанти, направени заводски да изглеждат като плажни .“, добавя Иво В.

„Точно на този плаж на Амолофи преди няколко дни всички гърци си носиха дисаги с провизии като за петдневен преход.“, пише Н.Н.

Други засякоха автора на поста, че консумацията в заведение не значи, че не си Ганя. „АнгилЕ, АнгилЕ, гледам обикалял си по Европата ама не си попил много! Само някой омекнал от слънцето турист дошъл при нас „на море“ може да си помисли, че като ходи без хладилна чанта и муа клуб сандвичите по биЙч баровете е голяма работа!“, пише иронично Кристина К.

Родител пък посочи, че когато си с деца и по-голям период от време – атрибути като хладилна чанта и столове са неизбежни. „Между 100 и 130 дни в годината сме на море в Гърция с 3 деца, та си нося всичко. Чадъри, столове, ядене и пиене… на места за батки това са 10х по-малко дни. Всеки сам си преценя.“, отбелязва Е.Е., пише Пирин Прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименАбсолютно! Да не говорим, че всъщност тези шезлонги са, заюото е камък и чакъл, не е пясък
60
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия,дето сами си "преценят" ясно на какво ниво са,но в случая гърците са прави.Не стига,че ви дават безплатно чадър,маса,стол и две легълца да си подремнете,почти без пари,ами и дисаги с храна сте помъкнали.Еййй,Алеко май е описал вечния си герой.
59
10
 
7
 
! Отговори
роумингар преди 1 месец
Не. На българско море не отивам.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 54 "А сех на песока да праа мое ли...?" Само с прилежащите за целта гъркини срещу съответната такса! Не може да си носиш от вкъщи и да правиш безплатно!
57
1
 
5
 
! Отговори
сега и в бургас преди 1 месец
да забранят . в жегата на сянка , с вода хладна . да не се вдига тежко . Една голяма чанта хладилна претъпкана със сладоледи , фрапе, сладкиши на член от голямо семейство , ощетява плажното ресторанче . 2 семейства по 3-4 човека са 7-8 големи хладилни чанти .
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Думата беше proZ d
55
1
 
6
 
! Отговори
Рендету преди 1 месец
Ама никъде не пише, заХладилни Г:::::ащи!!! -)))))
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
46,единствената ми дилема е дали си толкова грозен,колкото и ***.Дано гръцкият ти,малак смотан ,е на по-високо ниво от българския.При нас има "Ви" форма в общуването с непознати,вярно ,тя в уважителна,в същото време,поради което с гайдари като теб,отказвам да я прилагам...
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А сех на песока да праа мое ли...?
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УжЪс, сега Г ..н ьо ще трябва да яде развялени кренвирши и прокиснала лютеница. Напараво трагедия. Муахахахахаааааа..........
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 45 "така че не биха се замесили в подобно деяние" Момче, пропуснал си един важен урок - най-много трябва да се страхуваш от човек, който няма какво да губи.
50
1
 
19
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
Смешни и жалки сте да пускате подобни "новини" в обращение. Гърция има толкова дълга брегова ивица, че всичките 6 милиона българи да се изсипят наведнъж, пак ще има място. И вижте как обикновените гърци от вътрешността ходят на плаж, особено през уикендите. Само си предавам как казват на такъв, че не може с хладилна чанта. На момента е станал неодушевен предмет.
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз затова си ходя при ганютатуса и джукестия му кифлоч. И плажа ти плаж, и фекалиите ти фекалии, и храната ти вкисната както трябва,и има с кой да се сбиеш. Абе кеф си е. И пътя до там е незабравим, катилести нискочели корумпета с петстин конюви баварски дракстери дебнат за кинти,че ипотеката не чака.
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не иска българите, а пък пази Боже от българи-туристи. Про сто и стиснати.
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плажът не е заведение, че да не внасяш храна. Може да не ям нищо, може да ям каквото предлагат на плажа, а може и да си донеса каквото ми харесва. Ако някой е "***", това е този, който ти извива ръцете да му ползваш услугите, защото си на плажа. Плажът е обществено място, както и други са писали.
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това пък да плюскаш насред пясък и жега не мога го разбера.
45
5
 
15
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Гръцкото море е на светлинни години пред нашето. И като чистота и като обслужване. Ама ти явно не си излизал от панелката
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 31 : Само се репчиш. После ще се окаже че 50те ти приятели имат ипотеки, стоки на изплащане, и са на една заплата разстояние от тоталният фалит, така че не биха се замесили в подобно деяние. Накрая ще си останеш сам :)
43
3
 
25
 
! Отговори
zzzzz преди 1 месец
за разлика от нашето черноморие , на гръцкото има достатъчно свободна зона , на която никой няма да ви забрани нищо. Забраната се отнася за тази част , която се обслужва от заведенията и е в рамките на нормалното. Същото би било ако отидете на ресторант и си носите вечерята, съответно да поръчате една мин.вода
42
4
 
23
 
! Отговори
До леле преди 1 месец
Плажът е обществено място. Не ти сядам на заведението и не ти ползвам шезлонгите. Ще се храня с каквото съм си донесъл. И да купувам си бира от магазините. Това в България. Морето не ти е частно, както и планината.