Защо Обама не подкрепя открито Камала? Заради Мишел ли?

Той единствено отдаде почит на Джо Байдън
Обновена: 23 юли 2024 09:46 | 23 юли 2024 09:46, Петър Бойчев
31
Защо Обама не подкрепя открито Камала? Заради Мишел ли?
Снимка БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че се оттегля от президентската надпревара, а малко след това публично подкрепи вицепрезидента Камала Харис. Не след дълго Бил и Хилари Клинтън също дадоха пълната си подкрепа за Харис. Но липсваше подкрепата на друго голямо име - Барак Обама.

Той излезе с изявление, в което отдаде почит на Байдън, но нито веднъж не спомена Камала Харис. „Ще плаваме в неизследвани води в предстоящите дни... Но аз съм напълно уверен, че лидерите на нашата партия ще успеят да създадат процес, който ще произведе изключителен кандидат.

Вярвам, че визията на Джо Байдън за щедра, просперираща и обединена Америка, която предоставя възможности, ще бъде напълно изложена пред всички на Демократическата конвенция през август“, каза Обама в изявление.

Смята се, че това съобщение може да се тълкува като "призив за открит конкурс, вместо коронация", пише SkyNews. Освен това от медията питат дали човекът, който влезе в историята като първия чернокож американски президент не би искал партията му отново да отвори "нов фронт", тъй като номинацията и победата на Камала Харис ще я направят първата жена в Белия дом.

„Точно както направи през 2020 г., когато Джо Байдън спечели номинацията, президентът Обама вярва, че ще бъде в уникална позиция да помогне за обединяването на партията“, каза източник, близък до Барак Обама.

SkyNews напомня, че Обама не подкрепи Байдън през 2020 г., докато сенаторът Бърни Сандърс не отпадна от надпреварата.

Както посочват спекулациите, Обама се въздържа, защото смята, че съпругата му Мишел може да бъде номинирана, но според медиите в Америка тези слухове нямат основание. Въпреки че социологическите проучвания я показват като единствения демократ, който може да победи Доналд Тръмп, бившата първа дама многократно е настоявала, че няма президентски амбиции, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ОбамаБайдънкамала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Елза Парини преди 1 месец
Ние травеститите много се мразим едни-други! Нормално е Мишел Обама да не подкрепя Камал Харис, защото и двамата са мъже в рокли, с перуки и токчета!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Безкомпромисната" Камила Харис вика. Наистина са безкомпромисни демонократите. Дори убийство опитаха. Но не казват защо Байдън се оттегли? Да не би да е защото има деменция? Нима Тръмп беше прав?
27
0
 
3
 
! Отговори
Барак Обонго : преди 1 месец
"Предпочитам тра88ер$а Майкъл,ъъъъ... пардон Мишел, пред не66инарнаТа хилеща се хиена КамИла..."
26
0
 
5
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Тая Народ луда. Погледнете я какво хили. Байдън беше си изкуфял и повече не можеха да го крият, но тая е луда, кат почне да се или, не може да спре. Пълна откачалка.
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Става лошо за "консерватора" товащ Тръмп. Назначените от него съдии и прокурори го спасиха от затвора където трябваше да бъде в момента, но сега ще трябва да се яви пред безкомпромисния прокурор Камела Харис. Нали се сещате какво ще стане с Тръмп и приятелчетата му съдии и прокурори ако Харис стане президент. Тръмп има дела на трупчета които му гарантират поне 100 години затвор.
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Факт И при нас като е пълно с русофилски парти партийки и движения до къде я сокарахме? До кривата руска круша.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно преди 4 години Обама е желаел Мишел да поеме поста вицепрезидент на Байдън, но Байдън предпочете Харис. Общоизвестен факт е че Байдън и Обама са приятелски семейства.
22
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Като са толко демократични, защо няма други партии, а трябва да избират единия от вариантите на двете централи? На който са дали пари за изборите, той се кандидатира.
21
0
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
Обонго не е глупав и знае какво говори!Не беше определено успешен президент но на фона на излагацийте на сенилния си е цветенце!Мишел един ден ще е президент,но няма да е скоро.Всякакви сравнения с Камилата са неуместни.В гетата не я познават дори.Камилата е доказателство на поговорката че на лъжата краката са къси!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обама пробутва жена си за президент. Мишел няма желание или по-точно се страхува да бъде президент. Обама има лична неприязън към Харис. Жената на Байдън Жил също не харесва Харис още от момента в който Байдън я обяви за свое вице. Страхът от Харис е основно заради това че тя е много праволинейна и не прави компромиси. Уплавлението на Обама беше изтъкано от компромиси. Постоянно чертаеше някакви червени линни които постоянно местеше страхувайки се от конфликт и поемане на отговорност.
19
3
 
1
 
! Отговори
Бг Ту преди 1 месец
Пунгери сме изнесли и в Америка, виждам по коментарите. Безкраен резервоар на де'биле извира от популацията на таз генетично модифициран от болшевиките народ.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая нещо не е в ред с това хилене
17
1
 
2
 
! Отговори
Ха преди 1 месец
Сега кой ще обяви разгрома на Украйна? Тръмп се е наел да го направи срещу съответното заплащане. А по пощата ще дойдат бюлетините.
16
0
 
4
 
! Отговори
Щото преди 1 месец
Ще опита да плобута жена си за кандидат, ко толко се чудите. Сега ще има лека препирня, кой да се изправи официално срещу Тръмп. А между другото, един от спонсорите на демократите е небезисвестния г-н Сорос. Нали се сещате за кво иде реч.
15
0
 
3
 
! Отговори
Айше преди 1 месец
Щото Камала е копанарка а Обама казалбаш а Шорош си чист от наште
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговор:ДА.Мишел е с по-големи шансове.Обаче все тая коя чернокожа сатанистка ще е .И двете са си от една секта и двете е по-добре да не ги срещате в тъмна нощ.И двете искат да "съкращават" свръхнаселението,за да пият чиста вода на другия край на света.Да "съкращават" себе си,а не другите!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изкукундрясаха в хамериката! Защо точно такива бити в главата издигат? Имам чувството, че агентите на Путин вършат добра работа, за което - браво!
12
0
 
2
 
! Отговори
Дарвин преди 1 месец
До Анонимен 11 - От еволюционна гледна точка е спорно..
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камала е човекът!!!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5 - Кампанията на Харис беше базирана на това, че била бедно момиче от Индия, имащо много общо с черните и други малцинства. Реалността е, че изобщо не е била бедно момиченце, ами е била изтрелвана нагоре през целия си живот. Номера не минава, когато си "частично индийка" и "богата". Камала е черна, като прясно кисело мляко.