Анкара проведе мащабна операция за размяна на затворници

Еван Гершкович също е сред затворниците
1 авг 2024 18:15, Инна Ангелова
7
Анкара проведе мащабна операция за размяна на затворници
Снимка: Pixabay

МИТ, националната разузнавателна организация на Турция днес проведе най-мащабната операция за размяна на затворници в последно време в Анкара. Това съобщиха от Дирекцията по комуникации към турското президентство.

По време на акцията е извършена размяна на 26 затворници от затвори от седем държави, включващи САЩ, Германия, Полша, Словения, Норвегия, Русия и Беларус. В рамките на операцията затворниците бяха транспортирани до Турция със седем самолета, включително два от САЩ и по един от Германия, Полша, Словения, Норвегия и Русия.

Десет затворници, сред които и двама непълнолетни, са изпратени в Русия, тринадесет затворници - в Германия, трима затворници - в Съединените щати.

Еван Гершкович, журналист от "Уолстрийт джърнъл" също е сред затворниците, както и американският морски пехотинец Пол Уилън, лишени от свобода в Руската федерация, германецът Рико Кригер, лишен от свобода в Беларус, руският дисидент Иля Яшин и полковникът от ФСБ Вадим Красиков, лишени от свобода в Германия. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: МИТразмяназатворници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този немец, осъден на смърт в Беларус за опит за диверсиИ, се споменава между другото. Ако се знае що за деяния са имали лицата в списъка, ще е истинска информация. Сега е отбиване на номера. Днес сутринта по руските медии основна новина беше взрив в жилищен блок, сринал цял вход, след него пада и втори. Свидетелка казва, че малко преди взрива от блока са излязли двама, предствили се като работници по поддръжката на газ, накрая единия чукнал два пъти по тръбите да извести горния...и се омели
5
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 1 месец
Еван Гершкович също ли е сред затворниците? Той руски шпионин ли е?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какви са тези непълнолетни затворници върнати в Русия? Западът и с деца ли воюва, какво толкова са направили?
3
0
 
6
 
! Отговори
Рамзи преди 1 месец
До 1 - Както размениха и онази дълга черна лесбианка.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия им върна шпионите, а си прибра у дома разузнавачите и СМЕРШ-а, който преди време ликвидира чеченския терорист, приютен от Германия.
1
2
 
14
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Путин още на интервюто с Тъкър Карсон, каза, че службите не са прекъсвали комуникацията по между си. Очакваше се подобен ход. А Еван Гершкович ако не е шпионон, защо го размениха по този начин?