Жертвите на удара в Полтава вече с 58

Трима души са издъхнали от раните си
8 сеп 2024 17:30, Нели Христова
79
Жертвите на удара в Полтава вече с 58
Снимка: БГНЕС

Украйна съобщи, че още трима души, ранени при голям руски ракетен удар по град Полтава миналата седмица, са издъхнали от раните си, с което броят на загиналите достигна 58 души.

Нападението на 3 септември срещу централната част на града беше едно от най-смъртоносните руски удари от месеци насам, като беше насочено срещу институт за военно образование.

Украинските власти не съобщават колко от жертвите са военни или цивилни, предаде АФП.

„За съжаление, още трима души, които бяха ранени в резултат на руската атака срещу Полтава на 3 септември, са починали в болница. Броят на загиналите нарасна до 58 души“, заяви губернаторът на Полтава Филип Пронин в публикация в Telegram.

Нападението предизвика широко осъждане сред международните поддръжници на Киев и известен гняв у дома, след като се появиха съобщения, че Русия се е насочила към военна церемония, която се е провеждала навън.

След нападението президентът на Украйна Володимир Зеленски повтори призивите си към Запада да достави повече системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от САЩ
Шефът на ЦРУ: Бяхме убедени, че Русия ще използва тактически ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
кафява и червенаЧУМА преди 1 седмица
РАМО ДО РАМО ЗАПОЧНАХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ! БЪЛГАРИЯ СЕ ОКАЗА МЕЖДУ ЛУДИТЕ НАЦИСТИ И НЕ ПО МАЛКО ЛУДИТЕ БОЛШЕВИКИ ! ВЕЧНА ПАМЕТ НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ !
70
0
 
2
 
! Отговори
80г.ОТ червенатаЧУМА преди 1 седмица
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.
69
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 седмица
Точно 58 са.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
x10
67
1
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Младо момче, русначе, сигурно няма и 20 разказва. Влизат да освобождават свои хора, но те на земята и главата на единия разцепена с лопата. От тогава казва си казах, никой няма да вземам вече в плен! Тая операция се превърна в касапница. Хората превъртяха, човечност не остана. А вие наливайте и наливайте още и още огън! Някой щял да победи в тая касапница. НЕ, ВСИЧКИ ЩЕ ЗАГУБЯТ ЧОВЕЧНОСТТА СИ!Ако това е победа, нела е честита на победителя!
66
0
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Абе вчера гледах какво е направил АТАКМС ...страшна работа. Половината покрив на цех е отнесен, вътре руини. Но се замислих за друго. Влязоха в една къща и имаше труп, явно отпреди година. Разложен. Цивилен. И се запитах, никой не е потърсил тоя човек година. Каква е съдбата му? Дали не е изнасилена жена и после убита? Никой не знае и няма да узнае. А такива съдби много!
65
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бесилни ge6uлнu u русофилни!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво значи "тепични" на български? Смени си прякора!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тепични!!!
62
1
 
7
 
! Отговори
Русофоб преди 1 седмица
До бyлгъpuнът. Два пъти си написал "бесилни", значи не е печатна грешка! Ай, кат си българин, обясни каква е тая българска думичка, българино! ПФУ, аман от самозванци poмчета! ПФУ!
61
1
 
5
 
! Отговори
Водяное преди 1 седмица
ВС на РФ освободи посьолок Водяное край Угледар.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А американците твърдяха, че руснаците могат да произвеждат по 6 искандера на година, не повече... А те май на седмица по толкова използват. Може да са имали впредвид ядрени боеприпаси за Искандер. Кой знае... Знам само, че Аналена Бербок прие удара много лично. Вероятно някой няин човек е бил там.
59
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Сащ и НАТО са бесилни срещу Искандер аза останалите могат само да мечтаят сега се вижда колко са бесилни сащ и НАТО Русия е велика сила сащ и НАТО тепични ***
58
1
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Страхова психоза предизвиква Путин на укрогенералите. Вече ги е страх да пият по кафе повече от двама, хаха. Отпусна юздите на Искандерите Путин, хем да сплашват повече, хем да се подигравт на десетките Патриоти в Украйна.
57
0
 
9
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Полски генерал след инцидент е починал същия ден, американски генерал пък в Полша е бил убит пак същия ден...медицинските самолети хвърчаха от Запада към Полтава да си прибират инструкторите.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 58 натовци. Много ти е труден изказа, приятелю! Загрижен съм и притеснен!
55
1
 
3
 
! Отговори
58натовци преди 1 седмица
Укрите не ги броят. Украински влогари изпревариха официалните медии моргите са пълни поне 300 парчета , и не виждам какво се осъжда този акт , Украйна удари хотел с военни на връх нова година и насмете 100 души
54
1
 
5
 
! Отговори
Остави Полтава преди 1 седмица
и обърни внимание на жертвите на север от Суми, в района на Стецковка. Руското чудо "Искандер" ликвидира временна укро-база. Убити са над 30 чужди наемници.
53
1
 
8
 
! Отговори
А кои са преди 1 седмица
Моля дайте тези жертви поименно за да повярваме на информацията! Никой не би се трогнал от смъртта на някакви наемници и военни инструктори. Дайте ги поименно за да ви повярваме, моля!
52
1
 
7
 
! Отговори
Голата истина преди 1 седмица
От край време Украйна обевява само цивилните жертви и те в дейсвителност са 58л Основно майки и съпруги на завършилите офицери по РЕВ и дронове. Те обаче както и инструкторите им основно от Швеция и Англия са стотици и то не една и две. 800 души е имало на плаца.Колко от тях са все още живи - божа работа!