Продължават безредиците срещу мигранти на Острова

Те започнаха след убийството на три деца
63
Продължават безредиците срещу мигранти на Острова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Протестиращи подпалиха и нахлуха в хотели, използвани за подслон на кандидати за убежище в Северна Англия, докато страната се бори с най-тежките социални размирици от години насам.

Насилието беше предизвикано от намушкването с нож на три млади момичета в Саутпорт, Северозападна Англия, в началото на седмицата.

На кадри се вижда как на 4 август протестиращите вандализират и подпалват два хотела "Холидей Инс" в Северна Англия - единият в Тамуърт, който преди това е бил критикуван от местен политик за това, че е настанявал кандидати за убежище, и другият в Ротерхам.

Според местните власти в Тамуърт протестиращите са хвърляли бомбички, чупили са прозорци и са запалили огън, като са ранили един полицай. Междувременно в Ротерхам протестиращите са хвърляли дъски, използвали са пожарогасители срещу полицаи, запалили са предмети в близост до хотела и са счупили прозорци, за да влязат в сградата, съобщи полицията.

По това време хотелът в Ротерхам е бил "пълен с ужасени обитатели и служители", се казва в изявление на помощник-главния полицейски инспектор Линдзи Бътърфийлд.

Британският министър-председател Киър Стармър осъди насилствените протести през уикенда, при които от събота вечер насам са арестувани най-малко 147 души. Той предупреди, че участниците в насилието ще бъдат изправени пред цялата сила на закона.

"Хората в тази страна имат право да бъдат в безопасност и въпреки това станахме свидетели на нападения срещу мюсюлмански общности, на джамии, на други малцинствени общности, на нацистки поздрави по улиците, на нападения срещу полицията, на безсмислено насилие наред с расистка реторика. Така че не, няма да се притеснявам да го нарека каквото е", заяви Стармър от Даунинг стрийт в неделя.

По повод на сцените на насилие в Ротерхам Стармър описа "мародерски банди, които имат намерение да нарушават закона" и подчерта, че насилниците не "представляват нашата страна". Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство заяви, че към крайно десните бунтовници, които са предизвикали безредици, ще се подходи по метода "бързо да ги закопчаем", но добави, че не е необходимо да се използва армията.

В коментар за Би Би Си Даяна Джонсън подчерта, че планът е да се извършат бързи арести и обвинения, за да се отстранят нарушителите на реда възможно най-бързо и да се въздейства възпиращо за предотвратяване на по-нататъшни безредици.

Ожесточените размирици са най-тежките от бунтовете през 2011 г. насам и представляват огромно предизвикателство за лейбъристкото правителство на Стармър само няколко седмици след като то спечели властта.

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обяви, че на джамиите в Обединеното кралство ще бъде осигурена "по-голяма защита с нови мерки за сигурност при извънредни ситуации" в светлината на последните нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правителствата са на страната на черни убийци мюсюлмани. Медиите също. Предстои нелека битка между народ от една страна и медиите и правителствата от друга.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мушкането е човешко право на гостите.
45
1
 
3
 
! Отговори
Британците преди 1 месец
Взеха да се усещат полекичка.Вече не им е толкова толерантно
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""ще се подходи по метода "бързо да ги закопчаем", но добави, че не е необходимо да се използва армията"!?!?!??!?!?че то даже и Янукович не посмя да използва армията на Майдана. От друга страна - това е много опасен ход. Военните са праволинейни и решителни хора. Не се знае как са възприели клетвата- вярност към правителството или към народа. И оня турист Чарлз кога ще вземе отношение по въпроса?!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия ли са "ултра-десните" на Урсула и урсуладжиите в ЕС ?? Виж ти, посмели да си потърсят гражданските права. Ааааа, къде дават така ?! Ако продължават, ще бъдат обявени за "путинисти, копейки, ***, руZки ***, съветски ***, хитлеристи, нацисти".....въобще списъкът е дълъг, а въображението на тези марксисти е безкрайно!
42
1
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
А Путин отиде на риболов в Байкал.
41
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
Участвали са ,ама тия от Донбас,а останалите са се гушкали с поляците им.са станали по-големи хиени и от тях
40
1
 
16
 
! Отговори
42 преди 1 месец
До До 34, 35Не смесвай историята с политиката! Аз работлив украинец не съм видяла, ама наглост, колкото искаш, че и Президента Радев искаха да свалят! Акой някой укра се хване на работа, телевизиите се скъсват да го коментират и да ни го дават за примкр! Въртят търговия, каналджийство, проституция. Защо са тука? И в Украйна има райони, където няма военни действия! Да се махат! Всички бежанци са с еднакви права и задължения! Ясно?!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така не обвиняват руснаците за безредиците?То и самите руснаци имат проблем с мигрантите.На самите мигранти им плащат глобалистите,за да правят размирици и да държат в страх населението.Чисти сатанисти са си и ги видяхте на Евровизията и Олимпиадата.Искат населението да е постоянно в ужас от лабораторни вируси и заплаха от войни.Това е грозното им лице.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 42:Хахаха ама укрите са толкова злобни,че няма на къде.Имат хазарска кръв.Едно време хазарите са прогонили от там синовете хан Кубрат и затова вътрешно са ни антипатични!
37
11
 
6
 
! Отговори
До 34, 35 преди 1 месец
Срамота е. Не е коректно да сравняваш украинците с тълпите необразовани, озлобени, мързеливи пришълци от Африка, от Близкия и Средния Изток. Украинците имат и българска кръв, славяноезични християни са, прадедите им са воювали за освобождението на България.
36
2
 
20
 
! Отговори
Решението преди 1 месец
1. Всички пришълци, които са дошли с цел да живеят на социал да бъдат отпратени там, откъдето са дошли. 2. Да се постави условие на онези семейства, в които работи само мъжът, в най-добрия случай и някой от синовете му: Или тръгват на работа и кадъните им, прилично облечени като европейските жени, или куфар-аерогара-Пакистан или Индия, или арабския свят.
35
3
 
11
 
! Отговори
Хак им е преди 1 месец
Така им трябва на Англичаните и на всички западняци. Нека става все по зле и да ги изгонят от собствената им държава и във всеки дом се настани талибанин.
34
0
 
18
 
! Отговори
Меки западняци преди 1 месец
Отвориха си границите и пуснаха цялата рязана с..г..ан в Европа... И сега ох боли...Англия, Франция, Германия, Швеция, Ирландия са пълни с джихадисти. Само поляците показаха че имат топки и акъл в главата та си затвориха границите за онези ***.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ще отшуми след няколко дена и после ще им вкарат дебелия с нови ограничения, правила и привилегии за мюслитата. Англия е бита карта. Пожелавам скоростно изчезване на тая дупкава държава, защото нищо хубаво не е дошло от там
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия смешници нямат топките да запалят една джамия, само плячкосват и вандалстват.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такава дума "мигрант". Там са имигранти, при това в огромни количества! Поне 70% от хората са или индийци или пакистанци.
30
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами СЪБУДИХА СЕ, британците. Време беше . И сега ако продължават в същия дух, ще изритата мъързеливата черно-кафева *** обратно от където са дошли и никакъв Европейски съвет или Меркелови "Рефюджис велком" толерасти няма да могат да ги спрат . АМИ НИЕ ? Пристигащите от Австрия и Германия самолетои с изгонени от там мигранти вече дори не ги съобщават, укропитеците вече трета година се наслаждават на 5-звездни хотели. Безплатно. А ние блеееем.... Докога. Топки ли не ни достигат? Кураж? Воля?
29
15
 
19
 
! Отговори
Защо бе сопо лчо преди 1 месец
Протестиращите да са вандали? Ние сме вандали спямо самите нас, че на първо място сме поставили интересите на чужда държава със съмнително пребиваване у нас, съмнително поведение и морал и също са настанени в хотели за разлика от бедстващото българсво население, което се вари във фургони?
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малобритания отдавна не е фактор в геополитиката, Русия е новата империя световен играч.