Евакуираха туристите от 9 села на остров Крит заради пожар

Гасят го 290 пожарникари, десетки водоносни коли, военни и доброволци
9 авг 2024 11:30, Елка Василева
5
Евакуираха туристите от 9 села на остров Крит заради пожар
Снимка: архив, БГНЕС

Туристите от 9 села на остров Крит бяха евакуирани заради пожара от вчера. Няма пострадали, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Пожарникарите успяха да спрат разрастването на огъня към населени места. Настаниха евакуираните жители и туристи от девет села на безопасно място.

На огнения фронт са мобилизирани 290 пожарникари, десетки водоносни коли, военни части и доброволци. От рано тази сутрин гасят и по въздух. Силният вятър, който според прогнозите ще продължи да духа и днес, не позволява овладяване на огъня дори частично, казаха огнеборците.

Особено трудно е гасенето на маслиновите дървета. Кметове от района на пожара казаха, че са опожарени десетки декари с гори и селскостопанска продукция. Затворени са част от пътищата поради гъст дим и намалена видимост, казаха полицаите.

Другите мащабни пожарни огнища в областите Магнесия и Волос са под частичен контрол, информират от Гражданска защита.

Пожарите до Драма и Комотини, които горяха вчера в Северна Гърция, са овладени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Лъжа преди 1 месец
Усилено готвят региона за война. Палят пожари за да могат огромни площи да се прочисти от големи дървета и по този начин няма да има проблеми за военната техника, която предстои да преминава и да бъде разположена по тези територии. В България се прави абсолютно същото. Навсякъде е същото. Готвят България и целия регион за война. Американски тарикатлъци.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30 държави от Нато и ЕС дават милиарди пари и военна помощ на украйна само защото бие Русия , но никой не помага на самите европейски страни за пожарите.
3
3
 
0
 
! Отговори
Бслкантурист преди 1 месец
Не ходете в Крит, ходете на Китен.
2
4
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Вече си ядем пластмаса всеки ден, само дето не знаем. Навсякъде има микрочастици пластмаса. На нали всеки иска да има деца, по 2 по 3, всеки иска да води хубав начин на живот да ката хубава кола, да седи у офиса и да харчи ток. Човечеството нанесе непоправими злини на тази планета. Ще се печем на бавен огън който самити ние запалихме с охолния си начин на живот
1
4
 
2
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Прецакахме планетата - ей това стана. Пожарите изгарят горите който помягат за пречистване на въздуха. Те са белия дроб на планетата. Влезнахме в омагьосан кръг от който излизане няма да има скоро. Затоплянето на климата е факт и не с 0.5 градуса ами с над 2 градуса. Ледниците се топят, водата се замърсява с всякаква битова химия, моретата са пълни в пластмаса. Това е началото на края