Амнистия за 1800 престъпници във Влекобритания

Затворите в Кралството са пренаселени
10 сеп 2024 07:55, Петър Бойчев
19
Амнистия за 1800 престъпници във Влекобритания
Снимка БГНЕС

Във Великобритания 1750 престъпници днес ще бъдат пуснати на свобода по-рано, съгласно спешния план на Министерството на правосъдието за облекчаване на кризата с пренаселеността на затворите.

Миналата седмица броят на обитателите на затворите достигна рекордно ниво от над 88 500 души. Това означава, че почти всички от тях са пълни. Ситуацията е критична от месеци, но се изостри след безредиците през лятото.

Съгласно плановете за извънредни ситуации, обявени през юли, нарушителите, излежаващи присъди по-малко от пет години, ще бъдат освободени, след като са прекарали 40% от срока си в затвора, вместо обичайните 50%. Планът изключва нарушители, осъдени на затвор за насилствени престъпления с присъди от най-малко четири години, както и извършители на сексуални престъпления и домашни насилници. На 22 октомври схемата ще бъде разширена, за да включва нарушители, изтърпяващи фиксирани присъди над пет години.

Разрешението за освобождаване означава, че нарушителите ще подлежат на ограничения до края на присъдата си, включително полицейски час и маркиране, и ще бъдат наблюдавани от пробационни служители.

Схемата беше задействана дни след като лейбъристите спечелиха общите избори, но на практика беше изготвена от служители още докато консерваторите бяха на власт. Лейбъристите обаче отложиха прилагането на новите правила за освобождаване до тази седмица, за да дадат време на управителите на затворите, пробационната служба и организациите за презаселване и рехабилитация да се подготвят както подобава, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Свят
Порои заляха Хърватия, опасност и в Сърбия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е правосъдие, прокуратурата иска 10 години, заради бърз процес, признаване и /или извинение дават 5 от които лежииш ефективно 2-3
14
0
 
5
 
! Отговори
затворите пренаселен преди 1 седмица
това е западната демокрация бате!
13
0
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
И аз по добре нямаше да го измисля гениално "влекобритания",а скоро и "мизеробритания"
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е какво ми дреме аза влекобритания?
11
0
 
3
 
! Отговори
sherlock преди 1 седмица
..."Влекобритания'(????!!!!)
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срам и позор за бившата "Велико"британия, настояща Ислямобритания! Богата ужким държава, а нямат пари и воля да построят и отворят нови затвори, а вместо това пускат престъпници сред народа да го тъпчат, грабят, изнасилват и да избиват мирни граждани. А болшинството граждани, които са честни и не престъпват законите остава да работят като послушни овчици за изхранване на мигранти, за оръжия, за екополитика но спасяване на света.
9
0
 
8
 
! Отговори
Дзъ преди 1 седмица
Това некоя нова дрЪжава ли е????
8
0
 
4
 
! Отговори
и у нас ще ги преди 1 седмица
напускат - килъри , убиици , извратеняци , изнасилвачи . Англия не е в ЕС . Предразполага да се живее с престъпления и схеми . който хванат в панделата . нормално никой не живее . работа , семейство . само наркотици , далавери , убииства . затова са агресивни , крият се . трудно ги хващат .
7
0
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 1 седмица
Къде е Влекобритания къде се намира тази държава
6
0
 
14
 
! Отговори
Опаааа, преди 1 седмица
Обещаната помощ за киев.
5
1
 
9
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Да ги пратят в Украйна на фронта.
4
0
 
6
 
! Отговори
В казармата преди 1 седмица
научих че без детонатор, взрив трудно се постига.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Влеко-бротания, чупя се от смях!!!
2
0
 
10
 
! Отговори
да не ги пренасочат преди 1 седмица
тези затворници на някъде и да са подписали споразумение за услугата, че ги пускат по рано, нещо гнило има в тази работа, ще видим какво ще излезне и къде ще се появят.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
затворите в кралството са пренаселени, а в България празни