Астронавт съобщи за странен звук от кораба „Старлайнър“

Буч Уилмор и Суни Уилямс пристигнаха на МКС в началото на юни
3 сеп 2024 08:14, Елка Василева
26
Астронавт съобщи за странен звук от кораба „Старлайнър“
Снимка: архив, БГНЕС

мериканският астронавт Буч Уилмор, който се намира на Международната космическа станция (МКС), уведоми НАСА за странен звук, идващ от високоговорител от кораба „Старлайнър“, съобщи изданието „Ню Йорк пост“.

Още по темата
Той се е свързал с Космическия център „Джонсън“ на НАСА в Хюстън, за да съобщи за проблема.

Буч Уилмор и колежката му от НАСА Суни Уилямс пристигнаха на МКС в началото на юни по време на първия пилотиран изпитателен полет на „Старлайнър“, който е дело на компанията "Боинг". Първоначално мисията им беше планирана за една седмица, но на апарата се появиха множество технически проблеми. Това наложи престоят им да бъде удължен.

В разговора си с центъра в Хюстън Уилмор допълва, че не е сигурен дали има някаква връзката между станцията и космическия кораб, която причинява шума, или нещо друго. Той смята, че ръководителите на полети в Хюстън трябва да прослушат звука от космическия кораб. Специалистите на НАСА потвърждават наличието на шум и обещават да проучат проблема.

Най-вероятно необичайните звуци не са свързани с някакъв сериозен проблем, но трябва да им бъде обърнато сериозно внимание.

„Старлайнър“ трябва да се върне самостоятелно на Земята в петък, 6 септември.  Планирано е Уилямс и Уилмор да се приберат през февруари следващата година с друг космически кораб – „Дракон“ на компанията „Спейс Екс“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 1 седмица
Шок и ужас.Това с българската вечния за възрастта на астронавтите на повечето българчета разбирачи от всичко не умесна.И това говори много лошо какъв лош човешки материал е останал вБГ.Това е една от причините да сме на този Хал и в икономическо и политическо положение.
23
0
 
2
 
! Отговори
Кацат на земята преди 1 седмица
И от СтарЛАЙНЕР излизат двама като звезди, но оцапани от лайнера, старлайнер-а. Вероятно те си говорят докато почистват вътре.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са те.Не сте ли гледали Чужденци...как завладяват кораба,
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От младите нищо не става. Затова се налага баба Лили да пее и разни дъртофелници да летят в космоса. Смятайте кой проектира колите и кой ви лекува по болниците. Ще се мpe не от глобалното затопляне ами от глобалното изпростяване. Ще се самозатрием.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пришълецът
19
2
 
3
 
! Отговори
крийте винтовертите преди 1 седмица
Космосът не е за всеки.. особено за 60+ годишни пенсионери с лабилна психика и с очакваенето за няколкодневен престой.
18
1
 
10
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
Буч на 61 години и Сунита на 58 години ..... са двама ПЕНСИОНИРАНИ МЛАДЕЖИ дето са избора на Боинг за астронафти. Нормално за велика страна като САЩ. Той президента им скоро ще чукне стотака а следващия им президент Тръмп и той на там се е запътил. На 60 години е прекрасна възраст за експедиции в космоса с лошо тествани дефектни ракети. А дано догодина да успеят да ги приберат от двуседмичния им тестов полет. Ако не догодина то поне до 2027 да се върнат че са се затъжили за внучетата си.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не пием ракия.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е съобщение от извънземна цивилизация. Слушах го вчера. Сега трябва ИИ да го декодира и ще получим достъп до неограничена енергия, пътуване във времето и още доста неща които нашите извънземни братя са открили отдавна. Време е да се присъединим към тях.
15
1
 
9
 
! Отговори
Кварталният експерт преди 1 седмица
Това ще да са извънземните. Подслушват ни! Обаче нещо в апаратурите им се е повредило и затова американският високоговорител е започнал да излъчва техни звуци! Сега мислителите от БАН нека да ги разшифроват! Ако не успеят, ще закриваме БАН.
14
3
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
Така става, когато правиш дивърсити
13
8
 
9
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
И тия са дърттофелници като президента им. Може да е някакво старческо "пишене в ушите" дето им се причува. Ама кой знае Може да са и извънземни, опитващи се да се свържат с великата раса на американостите.... Но най-вероятно е поредния дефект в модула на Боинг за който НАСА насипа на Боинг близо 4.5 МИЛИАРДА долара .
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
начи некой им почукал отвън - аеми отворете и го поканете на ракийка и салатка бре, що за негостоприемност - темеруди такива
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фанале са србете, баце, ама не инги а стигнало пиането та да са чуват ясно !
10
2
 
8
 
! Отговори
бл преди 1 седмица
Казах им аз на руснаците да си увиват чуковете в парцали за да не се чува, ама на...
9
0
 
11
 
! Отговори
Сети преди 1 седмица
Телеграма в резултат от изпратените сигнали от програма Сети. Ако се окаже нещо такова ще настане голямото шоу. Ще настане като онзи филм с Том Круз и нашествието на извънземните. Ама те ако ни гледат как си унищожаваме планетата и как унищожаваме себе си с войни като нищо може да дойдат да отърват земята от нас. Но мисля че не би било лошо. Не заслужаваме да живеем тук. Ежедневно го доказваме.
8
6
 
10
 
! Отговори
Ааа преди 1 седмица
Тея са пратени да съсипят и МКС. САЩ не създават нищо, те само рушат.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия са ненормални да летят дотам с Боинг!
6
2
 
9
 
! Отговори
Духи Kики Соларис преди 1 седмица
Тва съм аз, Кики;))) Чуакм им по микрофончето: - Ало, ало, проба, проба;))) И екипажа патладясва;)))
5
2
 
17
 
! Отговори
Oxaa преди 1 седмица
Дано да се окаже сигнал от тези дето сума ти време ги търсим пък те се крият. Пандвмията мина, войната в укр е към края. Трябва нещо ново да се появи да разтърси обществото както трябва ахахаха нямам търпение да започва веселбата.