Северна Корея е най-опасна за Киев от съюзниците на Русия

Това предупреждава шефът на украинското военно разузнаване
15 сеп 2024 09:20, Александър Попов
43
Северна Корея е най-опасна за Киев от съюзниците на Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От съюзниците на Москва Северна Корея представлява "най-големият проблем" за Киев поради масираните доставки на артилерийски снаряди за Русия, която ги използва на фронта в Украйна, каза днес ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов, предаде Франс прес.

„От всички съюзници на Русия най-големият ни проблем е Северна Корея, тъй като с обема на военните продукти, които тя доставя, наистина влияе на интензивността на боевете“, каза Буданов на конференция на форума "Ялтенска европейска стратегия" (Yalta European Strategy - YES) в Киев.

Севернокорейските власти „предоставят огромни количества артилерийски боеприпаси (...) това е критично за нас“, заяви влиятелният генерал Буданов. „За съжаление, (...) не можем да направим нищо по въпроса в момента“, призна той.

„Това, че доставят и балистични ракети, е неприятно, но” не толкова сериозно, тъй като са в по-малко количество, каза генерал Буданов.

САЩ и Южна Корея обвиниха Пхенян, че предоставя боеприпаси и ракети на Русия, за да подкрепи нейната инвазия в Украйна, която продължава от февруари 2022 г., отбелязва АФП.

Пхенян отхвърля тези обвинения, но разследващата организация „Конфликт армамент рисърч“ (Conflict Armament Research) потвърди тази седмица, че анализите на отломки показват, че „ракети, произведени тази година в Северна Корея, се използват в Украйна“.

Буданов също така потвърди, че Русия е „постигнала значителен напредък“ в производството на балистични ракети „Искандер“ и е увеличила „няколко пъти“ броя на авиационните планиращи бомби – оръжия, които руската армия използва за удари по цивилни и военни цели в Украйна.

 „Сега ясно виждаме масовото използване на ракети „Искандер-М“ в Украйна, докато „управляемите бомби представляват огромен проблем на фронтовата линия“, където се изстрелват срещу украинските войски, каза той.

Въпреки това генералът е на мнение, че Русия, която в момента е в настъпление на фронта в Украйна, ще се опита да сложи край на войната „преди 2026 г.“, за да избегне отслабването на позициите си поради натрупването на икономически проблеми, причинени най-вече от западните санкции и тези от мобилизацията на фона на значителни загуби на фронта.

 Буданов, чиято служба е известна с дръзки операции дълбоко в Русия, отхвърли страховете на Запада за ескалация на този най-тежък въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война.

"Всички тези дилеми: ще има ли ескалация или не? Каква ескалация? (...) Няма да има такава", каза той, като призова Запада "да не се страхува" да въоръжава по-добре Украйна.

Изтощени от две години и половина война, украинците ще продължат да воюват, увери Буданов. „Ние се борим за нашата земя и нямаме друг избор. Не можем да кажем: „Уморен съм, това е всичко, тръгвам си (...). Това е нашата силна страна“, каза украинският генерал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Хахах! преди 2 дни
Да пребориха вече Русия, Китай и Индия, остана само Северна Корея :D
30
2
 
0
 
! Отговори
До Урсула преди 2 дни
амря путинофиля продажен! няма да та питам дали гоните фашисти в Украйна! Щото та знам, че и идея си нямаш каква е разликата м/у фашист и нацист! все пак си предан и продажен путинофил! Ама ше зема да те попитам та в таз война, започнала да дата 24.02.2022 кой кого нападна, знаеш ли, барем това!?
29
1
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 2 дни
Будинов, тая земя може да я смятате за ваша, защото са ви я дали заедно с хората там, но хората там не са ваши. За какво се борите изобщо? Защо не се разбрахте с руснаците още 2014 година, а ги атакувахте?
28
0
 
7
 
! Отговори
КНДР преди 3 дни
Е една от малкото независими държави в света. Пхенян е най-чистият столичен град в света. А знаете ли защо там няма железни врати и решетки по жилищата? Дори и в Министерството на правосъдието! Защото са забранени от комунистите, начело с Ким Чен Ир.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Попитали украински генерал за Русия", така започва всяка истинска история. Пиеш истина директно от извора. Другият източник на самата истина е митичното Британско разузнаване.
26
3
 
15
 
! Отговори
Пудела преди 3 дни
То и Русия е най-опасна от съюзниците на Северна Корея за САЩ.и КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПО ВЪПРОСА - нищо!АЙ НАЗДРАВЕ С ДВОЙНА ПОД ИНДИГО!
25
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
24- моля обясни- кой е младият, енергичен и умен комунист- на снимката виждам грохнал едва предвижващ се човек- ТАКА ЛИ ИЗГЛЕЖДА МЪЖ НА 40ГОДИНИ? И ОЩЕ ДА ДОБАВЯ ДЪРЖАВАТА РЪКОВОДЕНА ОТ ТОЯ В ДЕМЕНЦИЯ СЕ НАМИРА НА 19 МЯСТО В СВЕТА ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ/по ООН/- А В СЕВЕРНА КОРЕЯ КОГА УСПЕЯТ НЕЩО ДА ЯДАТ СЪБИРАТ ФЕКАЛИИТЕ И ГИ ИЗПРАЩАТ НА ЮЖНА КОРЕЯ С БАЛОНИ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ ЧЕ СА ИМАЛИ КАКВО ДА ЯДАТ!
24
6
 
14
 
! Отговори
Просто и ясно преди 3 дни
Едната държава се ръководи от млад, енергичен и умен комунист, другата от стар пенсионер в деменция.
23
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
покрай русия, северна корея, ще остане без психопат, дано и скоро
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мисироцци, не си пускайте троловете , а си вижте заглавието и реалността. Киев оръжия няма. Оръжията са на съюзниците на Киев. Една малка Северна Корея стана опасна за цялото НАТО, защо ? Не е не заради конфликта в бандерия. Русия има достатъчно ракети за там. Северна Корея може да удари всяка точка на САЩ. Защото де юре още са във война със САЩ. Американците отказват да подпишат и до сега мирен договор. И се правят на заплашени от другия край на света. Ето това трябваше да напишете.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До ТероруZZя ... каква олимпиада, бе нужник ... това си беше чиста проба гейпарад..
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"като призова Запада "да не се страхува" ... че то и ингилизите призоваха окрите да не се страхуват от Русия, защото отдавна им свършиха ракетите.. ама...
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Най-опасни за Украйна всъщност са някои от съюзниците на самата Украйна. Без тях тя нито може да продължи, нито да спре войната. Тежко на украинския народ с такива съюзници - две и повече години жертви и разрушения с още по-мрачни перспективи.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хахахах... укритата да ударят Серверна корея и да изядат пет атомки и да се свършва. Кимчо не се бъзика като кремлинския.
17
2
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 3 дни
А за България-собсвените и управници
16
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Севернокорейският диктатор, фашистките Кремъл и Иран са заплахата за цивилизацията. Крайно време е да ги изтрием от лицето на земята.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя бот Христо Христов, пак се е активирал!
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И как така изостаналата икономически Северна Корея може да доставя повече оръжие на Русия отколкото най-развитите икономически страни в света...
13
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Иран и Северна Корея дават разрешение на Русия да използва техните ракети в Украйна, а САЩ не дават разрешение.Русия е неспособна и фашистка държава, която е заплаха за мира в света.
12
6
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Свободна Северна Корея е по-голяма икономическа сила от окупира на с джендъристка германия.