Мадуро отсече: Венецуела ще празнува Рождество Христово на 1 октомври

Не за първи път президентът прибягва до необичайни ходове
74
Мадуро отсече: Венецуела ще празнува Рождество Христово на 1 октомври
Снимка: БГНЕС

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че тази година Рождество Христово ще се празнува в страната по-рано от обичайното - на 1 октомври, предаде ДПА.

Не за първи път президентът прибягва до необичайни ходове, за да отклони общественото внимание от наложителните проблеми в южноамериканската страна. По време на коронавирусната пандемия Мадуро премести празнуването на Рождество Христово на 15 октомври, а следващата година - на 4 октомври.

Сега след изборите на 28 юли, на които официалните власти обявиха Мадуро за президент, но опозицията твърди, че е победил нейният кандидат Едмундо Гонсалес Урутия, страната е обхваната от ново напрежение. Вчера венецуелски съд издаде заповед за арест на Гонсалес, който е бивш дипломат.

САЩ и няколко латиноамерикански държави признаха победата на Гонсалес. ЕС и Организацията за американските държави също подлагат под въпрос официалните резултати от изборите във Венецуела.

Днес Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, осъди издадената заповед за арест на Гонсалес и заяви, че това е пореден опит на Мадуро да се задържи на власт със сила и да откаже да признае, че Гонсалес е спечелил мнозинството от гласовете по време на изборите, предаде Франс прес. (БТА, Габриела Големанска)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
112 преди 1 седмица
Генералите Пиночет, Перон и Франко със своите действия нагледно показаха на света как трябва да се изкорени комунистическата чума.
46
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 1 седмица
Не е събрал Пиночет народа в концлагери. Беше събрал определени хора в един стадион. Колко са жертвите вследствие на неговите репресии? Около ТРИ хиляди. Колко са убитите и изчезналите безследно в България през есента на 1944 г.? Над 30 хиляди! През 1973 г. и България, и Чили имат по около 8 милиона население. Пиночет управлява от 1973 до 1990 г. и днес населениетона чили е почти 20 милиона. Т. Живков също управлява до 1990 г. и населението ни набъбна само с 1 милион, а сега сме под 8 милиона.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Комунистите открай време прекрояват историята и природата, променят традициите, правят нововъведения във всяка сфера на живота, стига да решат, че това по някакъв начин им е изгодно. Дали е разумно, няма значение.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Свети възкресение Ленина кога ще се празнува а и Свети Мадурко оставали на същата дата...Абсолютно дрогиран турбо комунзер
43
1
 
3
 
! Отговори
До 56 САЩ преди 1 седмица
В България купуваш триетажна къща с голям двор в някое село за в пъти по-малко пари от в Тексас. София я сравнявай с големите градове в САЩ, а не със село в Тексас
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много милиони долари изляха САЩ във Венецуела, за да свалят президента от власт, но не успяха, както направиха в Украйна през 2014 година
41
3
 
8
 
! Отговори
САЩ преди 1 седмица
Който смята, че САЩ не е развита държава значи не е ходил и живял там! Да, има доста *** - факт! Но като цяло за размерите си страната е доста развита и смея да твърдя с ако не перфектна, то с много-добра инфарструктура. Дрехи, храна, горива, нови коли, - всичко е евтино! Разбира се скъпо е да имаш дом, но то тук не е ли? Тристаен в София е 00к евро, а в Тексас за 250к долара купуваш триетажна къща с двор. Има редица възможности са работа стига да не си мързелив. САЩ си е САЩ, развита страна!
40
0
 
6
 
! Отговори
Колко е хубаво преди 1 седмица
Една държава да се управлява от мъдри ръководители, дошли на власт след честни избори - като бат'Боко Чекмеджето и Дебелян Пеевски! Жалко че Меди Доган в го разкараха от посолството, иначе той бе голям професор по водомерите.
39
4
 
6
 
! Отговори
Всичко е наред преди 1 седмица
Всичко в България е наред и тя ще продължи да просперира, следвайки неотлъчно евроатлантическите ценности. Това ще се потвърди и на изборите, където 90% ще подкрепят евроатлантическия път на България. България в ЕС и НАТО, скоро в Шенген и Еврозоната! Това е единственото бъдеще за България. Няма друго! Амин!
38
1
 
3
 
! Отговори
До ДАНО преди 1 седмица
ДАНО по скоро те приберат пак в кapлyково
37
4
 
5
 
! Отговори
ДАНО преди 1 седмица
Дано Мадуро да вземе и нашите копейковци с еднопосочен билет за Венецуела.! АМИН!
36
6
 
9
 
! Отговори
Колко е страшно преди 1 седмица
Колко е страшно за една държава да бъде управлявана от самозабравил се и прогнил на поста си диктатор. Такива като Путин, Мадура, Лукашенко, дебелия Ким и други врагове на свободния свят и демокрацията трябва да бъдат изпепелени! Тези хора са врагове на собствените си народи и на света. Да сме благодарни на Господ, че ни отърва от пагубния за нас комунистически режим и ни предостави възможност да сме заедно с най-богатите и силни държави в света. Сега сме в златния милиард. Другото е пасмина!
35
9
 
8
 
! Отговори
Рейгън Победител?!? преди 1 седмица
Горбачов и шайката му развалиха СССР, те свалиха и бай Тодор с помощта на Луканов, Младенов и Джуров. Само КНР и КНДР запазиха комунистическите партии и резултатите са очевидни. Загниваща Европа, заедно със западните САЩ разпалиха война в центъра на континента и смело вървят към пълна разруха.
34
7
 
8
 
! Отговори
Влади преди 1 седмица
При социалистите са възможни всякакви дивотии. Помня , тук през първата половина на 70-те бяха обявили вторника за почивен ден, защото токът не достигал или друга тежка причина.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 56 Болният от Алцхаймер Рейгън победи великият СавеЦки съюз и освободи десетки милиони от руско робство. Представяш ли си?
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Събрал Пиночет народа и по заповед на Белия дом го вкарал в концлагери. После, като го подгонили да го съдят за убийствата, се направил на болен и Татчър го спасила. Татчър и Рейгън бяха болни от Алцхаймер, но това не им пречеше да управляват. Имаше един филм "Лудите на стадиона". И така бавно, но сигурно светът върви към нова световна война.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако искат всеки ден да празнуват. Това не е наш проблем.
30
10
 
3
 
! Отговори
Слава на Желю! преди 1 седмица
Стягайте се върли евроатлантик, наближава светлата дата 10 ноември! Нека пак милион борци за свобода и капитализъм да залеем площадите! Долу Мадуро тиранът червен! Слава на Джо Байдън, нека делото му пребъде през вековете!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Събрал Пиночет народа и казал: Първо - ЩЕ СЕ РАБОТИ! Част от народа избягали.... Второ: НИКАКВО КРАДЕНЕ! Още една част избягала ....Трето: НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ! Тоя път никой от Народа не избягал .Пиночет: ..Какво бе и един ли няма?? От народа: ..Комунистите още като чуха за работа избегаха!
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Путкинден ще е национален празник