Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж

Имаше поредица от технически проблеми
Обновена: 7 сеп 2024 10:11 | 7 сеп 2024 08:37, Елка Василева
138
Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж
Снимка: архив, БГНЕС

След поредица от технически проблеми космическият кораб "Старлайнер" успешно се приземи на полигона "Уайт сендс" в щата Ню Мексико, но без екипаж.

Завръщането се наложи да бъде без екипаж от съображения за сигурност, предаде кореспондентът на БНР.

Това е първото изпитание за космическия кораб "Старлайнер" с астронавти на борда, но след поредица от технически проблеми в края на август американската космическа агенция реши, че апаратът не е безопасен, за да върне  Бъч Уилмор и Суни Уилямс обратно на Земята.

Неуспешни се оказаха усилията на инженерите на "Боинг" да отстранят техническите проблеми и планираният полет се наложи да бъде променен.

Той трябваше да продължи 8 дни, а се наложи престоят на астронавтите да бъде с продължителност 8 месеца.

Според последните планове Бъч Уилмор и Суни Уилямс трябва да се върнат обратно на Земята с помощта на конкурентната компания SpaceX едва през февруари следвашата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от САЩ
Произнасянето на присъдата срещу Тръмп отложено за 26 ноември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 1 седмица
Освен Боинг и Еърбъс, да чул за други самолети, дори и в пРосия. Научи колко полета се извършват на ден с тези самолети, за да ти падне кacкeтa с червената петолъчка, сърпове и чукове.
106
2
 
8
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 1 седмица
Да, де! И около половин тона камъни докараха на Земята, но това да подробности.
105
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тие от Боинг не трябваше ли първо да се научат самолети да правят, преди да се насочат към космическите кораби?
104
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
"..изпрати и върна" трябва да е в кавички ..
103
7
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
преди половин век великата баба Наса изпрати и ВЪРНА седем пъти астронавти до Луната,но сега,при тая технология и суперкомпютъризация,не може да свали двама от 400 км !...?!...Правете си изводи !...Или се оставете да ви лъжат като най-наивни наивници ..
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 101. Не го ли виждаш колко му е акъла ? Хвали западната техника все едно той я е изобретил, проектирал или произвел, а той няма абсолютно никакъв принос в нея. И на това отгоре се подиграва и важничи. Капка мозък няма в кратунката си. Той самият е напълно неспособен и некадърен а си позволява да се подиграва на другите.
101
7
 
4
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 седмица
Накрая май ще ядем сварено жито и ще печем бляк ангъс хранен с царевица в памет на хамериканскити астронаФти.
100
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 92, За едни дънки, кола и банани си продадохте държавата бе пр имитиви. Къде ти е енергетиката, къде ти е напояването, къде са ядрените централи, къде е индустрията? Същите като индианците сте - на ти модерно огледалце, дай ми златото. Защо в хубавата демокрация сме с 3млн по-малко? Какво стана с тези работни места, няма ги май. Защо си мислиш, че западните коли са били много по-хубави от ладите? За едни дънки ли си разсипахме държавата, за това ли умря Левски? Еснафа да се продаде за ...
99
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Недейте да гоните kAпейките на фронта. Те ако искаха на фронта нямаше да стоят в удобния ЕС а щяха да бъдат вече в рая на голташка пРосия. Но е факт, че ни една kAпейка дори опит не направи опит да отиде в тинята. За разлика обаче от над 2 мил българи, които отидоха на Запад.
98
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както и да се въртите като пумпали американският космически кораб явно и доказано не струва.
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 92. По-заблуден индивид от теб едва ли има по света.
96
7
 
11
 
! Отговори
До 92 преди 1 седмица
Не опира до образованието, драги, а до експириънса. Гледали сме "качествени" съветски ТВ-та, шофирали сме супер-дупер автамабили Сделани в СеСеСеРе, а след това заминахме на Запад и вече сме идейно убедени, че Рассията е в каменната ера, а Путин нейният Флинтстоун.
95
2
 
1
 
! Отговори
mazen преди 1 седмица
До АнонименКато научиш български, ще рабереш. Марш на фронта ш.лю*ха
94
7
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
"Боинг" вече не е онази екзактна компания от миналото, защото е направила редица компромиси в техническо отношение за сметка финансите. Изобщо личи си липсата на фон Браун в САЩ.
93
6
 
8
 
! Отговори
До 90 преди 1 седмица
Така е, колега! Тук има матрьошки и блядолики, които могат да ти докажат, че телеграфът, телефонът, електрическите лампи, котлони, дори грамофони, микрофони, компютри са дело на пияните азиатски ***.
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спокойно kAпейки, просто ни делят вагони с книги. Няма се плашите обаче. Просто трябва да четете не само какво ви казва мутрофеевна и леко, леко с течение на времето ще започнете да разбирате. Важното е да не се отчайвате веднага. За начало си вземете учебници от 3 ти клас, ако ви се сторят неразбираеми може и от втори да пробвате.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трудно е за необразованите нервоатланти пък и за другите да разберат как стоят нещата по въпросите за напредъка на света...Като се спомене Русия защо се разбира зима първо... Значи руснаците живеят в по-неблагоприятни климатични условия. После пък следствие на разни разбирания за свобода, златни трески и т.н. американците станали къде 350 миниона в благоприятни условия за живот, земеделие и т.н. И така нататък..и така нататък...и така нататък...
90
3
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 1 седмица
Виждам, че си любопитно момче и дано се справяш с Инглиша и руския, щото си нацвъкал бисери, на които и пасоль пальковник Митрофановная ще се смее. ///// Государственная корпорация по космической деятельности "Роскосмос" /// и щатската The National Aeronautics and Space Administration /// Бягай да четеш!
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Тук някои яко се пънат. Дори ракетите на Спейс екс са по руска технология. " Хахахах, а батута работи ли ве kAпейки или мутрофеевна мълчи по този въпрос?
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 88. Глупостите ти никога не могат да бъдат разбрани. Затова са глупости.