Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж

Имаше поредица от технически проблеми
Обновена: 7 сеп 2024 10:11 | 7 сеп 2024 08:37, Елка Василева
138
Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж
Снимка: архив, БГНЕС

След поредица от технически проблеми космическият кораб "Старлайнер" успешно се приземи на полигона "Уайт сендс" в щата Ню Мексико, но без екипаж.

Завръщането се наложи да бъде без екипаж от съображения за сигурност, предаде кореспондентът на БНР.

Това е първото изпитание за космическия кораб "Старлайнер" с астронавти на борда, но след поредица от технически проблеми в края на август американската космическа агенция реши, че апаратът не е безопасен, за да върне  Бъч Уилмор и Суни Уилямс обратно на Земята.

Неуспешни се оказаха усилията на инженерите на "Боинг" да отстранят техническите проблеми и планираният полет се наложи да бъде променен.

Той трябваше да продължи 8 дни, а се наложи престоят на астронавтите да бъде с продължителност 8 месеца.

Според последните планове Бъч Уилмор и Суни Уилямс трябва да се върнат обратно на Земята с помощта на конкурентната компания SpaceX едва през февруари следвашата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от САЩ
Произнасянето на присъдата срещу Тръмп отложено за 26 ноември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 1 седмица
Проектантския център на Росатом извърши една от най големите доставки за тази година на оборудване за термоядреното мега съоръжение. Към площадката за изграждане на ITER във Франция е изпратена рамата за първия от четирите изпитателни стенда. Металната конструкция с тегло над 20 тона е първата руска доставка за тази ключова за проекта система. Оборудването се произвежда в Брянск по съвременни, често единствени по рода си, РУСКИ технологии и разработки.... Това ще можеш сигурно да прочетеш.
66
1
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 1 седмица
Ти за други освен Китайски чувал ли си? Колко американски телевизора имаш у вас?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Зрител, то това преди 3 дена в западните жълти издания. Аз отварям биричка да чакам ударната вълна. Психиятрите като питат Швейк кога ще е краят на света, кой отговаря - не знам ваша милост, но в едно съм сигурен - няма да е днес. И така им подсказва рецептата за дълъг живот.
64
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 1 седмица
До Питане ЕТО... Πpoeĸтaнтcĸият цeнтъp нa Pocaтoм извъpши eднa oт нaй-гoлeмитe дocтaвĸи зa тaзи гoдинa нa oбopyдвaнe зa тepмoядpeнoтo мeгacъopъжeниe.Kъм плoщaдĸaтa зa изгpaждaнeтo нa ТЕR e изпpaтeнa paмaтa нa пъpвия oт чeтиpитe изпитaтeлни cтeндa.Meтaлнaтa ĸoнcтpyĸция c тeглo нaд 20 тoнa e пъpвaтa pycĸa дocтaвĸa зa тaзи ĸлючoвa зa пpoeĸтa cиcтeмa.Oбopyдвaнeтo ce пpoизвeждa в Бpянcĸ пo cъвpeмeнни, чecтo eдинcтвeни пo poдa cи, pycĸи тexнoлoгии и paзpaбoтĸи. НОВИНА ОТ ПРЕДИ 3 ДЕНА. Искаш ли ОЩЕ ?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези май там ще си останат
62
4
 
9
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Каквото и да си говорим, както и да го извъртаме, Истината си е ЕДНА... След трагедиите с американските астронавти в совалките са многократна употреба заради които НАСА обра всички негативи и критики. Космическата агенция на САЩ толкова я хвана страх за скъпоценната си репутация че ОТ ТОГАВА предпочита да наема подизпълнители за каквото и да било свързано с хора в Космоса. Преди руснаци а сега си намери нови удобни БУШОНИ като Мъск и Боинг. Авариите са неизбежни, но вече НСА няма да е виновна.
61
10
 
5
 
! Отговори
Питане преди 1 седмица
Някой да е чувал за путинско-*** компютри, телефони, качествени телевизори, леки коли, хладилници, самолети, овенна техника и так далее, да се напъне, но не много, и да даде немедлено ответ.
60
6
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 1 седмица
За любопитните дзрители тъдява: Asteroid will strike Earth later today, astronomers say but it should be fine /// Путин да побърза със Спец. Овенната Операция, защото не му остава много време. Армагедон иде със страшна сила.
59
4
 
5
 
! Отговори
Може и да не се преди 1 седмица
върнат. Късно днес, голям метеор ще изтряска Земята. Четете западната преса!
58
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тук ли путинистите отново ни доказват колко е инфантилна тяхната пропаганда - хората развиват технологии за овладяване на Космоса, техният фюрер завладява села, след като губи част от своята територия. Два Свята, путинисткият е излишен!!!
57
6
 
4
 
! Отговори
k преди 1 седмица
До АнонименЗа космическите кораби за многократна употреба пиша-не за ракетите.Имат космически кораб спейс Х,имат и Боинг/куц засега,ама си кацна/.Ракетите на спейс Х са съвсем друга бира.Пропаганда е да твърдиш,че СОЮЗ,дето вози само по 3 *** човека и който е от времето малко след Корольов е върхът на сладоледа.
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия кравари много изостанали ...генетично заложено
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До k, Нещо си се понадъхал с пропаганда без никакви знания. Мъск не е направил нищо за многократна употреба, защото той подменя цялата горивна система и двигатели след полет, за многократна употреба е само корпусът на ракетата. Освен това те не винаги успяват да кацнат, тази година 2 се разбиха, така че малко по-полекичката с пропагандата за преизползваемите ракети. На всеки 5-6 връщания едно е неуспешно.
54
3
 
8
 
! Отговори
Космо Нафта преди 1 седмица
Истински "СтарЛайнар" за 4.5 млрд. долара и с тия извадени от пенсионерския клуб на НАСА "астронаФти Бари и Сунита, какво друго да се очаква? До Анонимен : До сега на кого са умрели? Малък си, не помниш. НА НАСА умреха. ЧЕТИРИНАДЕСЕТ АСТРОНАВТА във взривове на две совалки за многократна употреба, такива с каквито сега експирементира Мъск. За тебе може да е нещо незначително, ама НАСА от тогава започна да използва руснаци да ги возят го МКС и СПРЯ всички свои програми с хора. Сега ползва Мъск
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Американците не мирясват докато някой не умре, сега в момента играят руска рулетка на кой ще се падне героизмът да загине в името на американската космическа програма, както в доброто старо време.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 58, ами на совалката Чалънджър умряха 7 човека, Колумбия също погреба 7 астронавта и американците прекратиха всякакви експерименти с хора. И тогава като Мъск си мислиха, че могат да направят преизползваем кораб, ама не им се получиха нещата. Освен това совалките не стигаха до космоса, а се пличкаха в термосферата, не са били в космоса, на кой му е нужен този разход за нищо?
51
9
 
5
 
! Отговори
k преди 1 седмица
Боинг такъв-онакъв,ама освен,че самолетите му летят постоянно и по целия свят успя да направи и космически кораб за МНОГОКРАТНА употреба,който успешно летя 3-4 пъти до МКС и обратно.Чакам Аерофлот или по-скоро Илюшин да речем,да направи нещо подобно.
50
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Вместо 8 дена, 8 месеца? Дали са си взели толкова бельо и дрехи? Да не осмърдят МКС.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 57. Досега на кого са умрели, че и на Мъск ще умират и що ще умират ?
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега и на мъск като му умрат 4 човека и всичко ще се закучи напълно.