Русия удари Запорожие, поне 16 ранени

Нанесени са седем въздушни удара по града и околностите му
23 сеп 2024 09:29, Александър Попов
53
Русия удари Запорожие, поне 16 ранени
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 16 жители, сред които и петнадесетгодишно момче, са ранени при руски въздушни удари през изминалата нощ срещу югоизточния украински град Запорожие, заявиха днес представители на местната власт, цитирани от Ройтерс.

Началникът на Запорожката областна военна администрация Иван Федоров написа в приложението "Телеграм", че Русия е нанесла най-малко седем въздушни удара по града и околностите му, причинявайки разрушения на тринадесет жилищни сгради, на учебни заведения, на автомобили, гаражи и частни имоти.

Спасителни екипи са евакуирали граждани от повредени сгради, обяви в "Телеграм" украинското Министерство на вътрешните работи. Ройтерс прави уговорката, че не може да провери информацията по независим път.

Междувременно украинските военновъздушни сили обявиха днес, че Русия е изстреляла тази нощ две управляеми ракети и е насочила четири щурмови дрона към Украйна, информира Ройтерс.

Три от дроновете са били свалени, написаха ВВС на Украйна в "Телеграм". Двете ракети и дронът, който не е бил прехванат, "не са достигнали зададените им цели благодарение на действията на противоракетната отбрана на украинските сили", се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: войната в украйна
Още от Водещи мобилна
Най-богатият 1% държи повече богатства, отколкото най-бедните 95%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Всичко опитаха само и само да им се случат бързо нещата..защото никой не иска да се проточва и да zaтъва в многогодишен конфликт..Славата идва от бърза и/или зрелищна победа! Следователно спокойно може да се каже че Украйна вече е победител!
27
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Крепостните ще работят за по добри пари и придобивки като ги "завладее" ЕС... Ще им пуснат пак олимпиадата и YouTube. Да провесят пуZер и да въведат еврото за да се оправят! с войни няма да стане
26
13
 
1
 
! Отговори
Блатомир пУтлер преди 2 часа
Абе тия руz наци са тотални ZАГУБЕНЯЦИ
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Преди си мислехме че расия е силна армия
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Do 19 sabluden zarvul vsimai meschkata I na fronta pomagame s vaselin
23
2
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 часа
Между другото в Полтава не беше база с наемници, нито училище както каза Зеленски, а военна академия за подготовка на офицери за работа с дронове, ПВО и РЕБ. За да им връщат дипломите се били построили пред академията. 720 дадоха фирма, а самолети караха инструктори от НАТО с 5 полета с чували.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Samo 16 Mnogo malko boi Po evroatlantizite I faschagite
21
3
 
3
 
! Отговори
AT преди 2 часа
Amerikaneca deto se yaseli v Donbas 2014 godina i se bi ya rusite separ atisti godini nared.....go ubiha rusite 2024....
20
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 2 часа
До до 10 Кани приятелите си, за да им нахлупи каски на главите и с пушка в ръка и мешка на гърба да заминават на фронта! Хайде да видим, колко хора ще се отзоват на поканата?!
19
15
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
Русия атакува жилищни сгради и училища.Украйна разбомби военни складове с боеприпаси и ракети.Кой е терориста? Отговорът е очевиден.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До до 10 - Ем те ги пращата тука, щото знаят, че ... ам ... няма да оцелята ..мУХАХУУХАУАХАХУ
17
8
 
2
 
! Отговори
TaTo преди 3 часа
Russia pros totia
16
6
 
7
 
! Отговори
Ми7 преди 3 часа
Русия има ракети за 3 дена .... хахахахахахахахахахаха
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Браво поздравления за руската армия , това си е проява дори на милосърдие като се замисля Израелския фашистки режим изтри Газа от лицето на земята и уби 40 000 палестинци ,половинат от които бяха деца.
14
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Гнусните рашки, как скоро ще каталясат и целият свят ще ги клати. Руснаците са животни
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Кога ще видим новина за Русия свързана с нещо позитивно . Всяка новина е свързана с разрушение и убийства !
12
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Смажи укропа за да е мирна Европа
11
7
 
12
 
! Отговори
до 10 преди 3 часа
Моли се да не идва денят, когато ще искаш да се спасиш където да е, дори в Сибир! Едната опция е подгонените от Нетаняху палестинци да се настанят тук и ще се чудиш накъде да тичаш! Русия съвсем коректно кани всеки неин приятел, застрашен от цивилизационни културни репресии да се спаси там, ако желае! Абе, как така уж приятелите на Русия са злодеи, а никого не са наранили!? Напротив, тях постоянн ги трепят - иранския президент, Фицо, два опита за 1 месец срещу Тръмп!? Хрисими хора!
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Путин чо нема как да победи, нема нито хората, нито ресурсите :))
9
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 часа
Путин няма как да победи, щом не поразява воените находища на Зеленски, а, цитиам - ,,причинявайки разрушения на тринадесет жилищни сгради, на учебни заведения, на автомобили, гаражи и частни имоти." Край на цитата, без коментар!