Китай с антидъмпингови мерки върху вноса на бренди от ЕС

Депозитите ще оскъпят предварително вноса на ракия от ЕС
8 окт 2024 21:23, Гергана Попова
8
Китай с антидъмпингови мерки върху вноса на бренди от ЕС
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китай наложи временни антидъмпингови мерки върху вноса на бренди от Европейския съюз във вторник, засягайки марки от Hennessy до Remy Martin, след като блокът от 27 държави гласува за мита върху произведените в Китай електрически превозни средства (EVs), пише Ройтерс.

Още по темата
Разследване установи предварително, че дъмпингът на бренди от ЕС заплашва собствения сектор на бренди в Китай със "значителни щети", каза китайското министерство на търговията.

Намеквайки за потенциално предстоящи, китайското министерство каза, че неговото антидъмпингово и антисубсидийно разследване на продуктите от свинско месо в ЕС продължава и ще вземе "обективни и справедливи" решения в края на разследването.
Министерството добави, че обмисля повишаване на митата върху вноса на превозни средства с големи двигатели. По-високите данъци биха засегнали най-тежко производителите в Германия, като германският износ на превозни средства с двигатели от 2,5 литра или по-големи за Китай достигна 1,2 милиарда долара миналата година.

Считано от 11 октомври вносителите на ракия, с произход от ЕС, ще трябва да внасят гаранционни депозити в размер най-вече от 34,8% до 39,0% от стойността на вноса, съобщиха от министерството. Франция беше смятана за мишена на разследването на бренди от Пекин поради подкрепата си за митата върху произведените в Китай електромобили. Освен това представлява 99% от вноса на ракия в Китай през миналата година, като френските доставки на бренди достигат 1,7 милиарда долара.

Депозитите ще оскъпят предварително вноса на ракия от ЕС. Не беше ясно веднага как и кога вносителите ще могат да си върнат депозитите. Китайското министерство на търговията не даде подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: КитайракиямитаЕС
Още от Свят
Румъния ще закупи от САЩ радарни системи за въздушно наблюдение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Mikko преди 46 минути
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx
6
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
Бренди и ракия са съвсем различни продукти.Ракия се произвежа само на Балканския полуостров и едва ли се изнася в Китай.И е по-добра от прехваленото бренди.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Супер, ще остане повече ракия за европейците да си я пият, Наздраве!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На шерито ще слагат ли мита?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Поръчваш ракия получаваш бренди/коняк.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Фък тему и квартала му.
1
1
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 час
Бренди и Ракия ?На кое има Мито - Бренди се произвежда в Англия , Ракия в България ?Приличат си като дърво и камък .