Ким Чен-ун очерта линиите за „незабавни военни действия“

Бе представен доклад за "сериозните провокации" на противника
15 окт 2024 08:15, Стела Стоянова
18
Ким Чен-ун очерта линиите за „незабавни военни действия“
Снимка БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун очерта линиите за „незабавни военни действия“ на съвещание на висши служители, посветено на националната сигурност, на фона на засиленото напрежение с Южна Корея, съобщиха севернокорейските държавни медии, цитирани от Франс прес.

Ким „определи насоките за незабавните военни действия и посочи важните задачи, които трябва да бъдат изпълнени в рамките на военното възпиране и упражняването на правото на самозащита“, съобщи официалната севернокорейска новинарска агенция КЦТА.

На днешната среща взеха участие най-висшите служители по сигурността на страната, включително началникът на генералния щаб и министрите на националната сигурност и отбраната.

Срещата се проведе на фона на високото напрежение с Южна Корея.

Северна Корея, която обвини Сеул, че изпраща дронове, пускащи пропагандни листовки над Пхенян, изпрати подкрепления на границата и предупреди, че само още един дрон ще се счита за „обявяване на война“.

На срещата беше представен доклад за „сериозните провокации“ на противника, а Ким „изрази твърда политическа и военна позиция“, съобщи KЦТА.

Южнокорейският министър на отбраната Ким Йон-хюн първоначално отрече Сеул да стои зад полетите на дроновете. По-късно Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че не може да „потвърди дали севернокорейските твърдения (са) верни или не“.

Войнствените групировки в Южна Корея имат навика да изпращат американска пропаганда и валута на Севера, обикновено с балони.

Макар че двете Кореи технически продължават да са във война, тъй като смъртоносният конфликт от 1950-53 г. приключи с примирие, а не с мирен договор, командването на ООН в Корея, което контролира примирието, заяви, че е запознато със севернокорейските обвинения.

„В момента командването провежда разследване в строго съответствие със споразумението за примирие“, заяви то.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от ЕС
ЕС удължава мисията си за обучение на военни в Украйна с 2 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 18 минути
Умнокрасивите , анексиране ли вече Северна Корея ? Питам щото през последните 50 г твърдите че сте го направили ? Чий е Тайван ? Чий е Хонконг ? Чуй е Крим ? (НЕ няма.дамсе умиря да ви го набивам) Чий е Донецк ? Чий е Луганск ?
16
4
 
2
 
! Отговори
Калашников преди 19 минути
И децата знаят , че краварите създават това напрежение между двете Кореи !
15
4
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 21 минути
Момчето на снимката е още един провал за умнокрасивите. Твърдяла, че бул умрял, радваха се като малки деца (това само умнокрасите го могат) на всяка новина за заболяване на този човек, брояга му гънките по з..ника да докажат, че това било всъщност двойник на умрелия и... умрелия ще ги надживее . Отделно, че за разлика от предците си , този не е сексист и вече е посочил за наследник сестра си, за регент на децата си., а.малката принцеса е по луда и от него. Ех, мъко умнокрасива....
14
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 28 минути
Единственият над 100 кг. в Сев.Корея е много луд. Накрая ще изяде шамарите.
13
3
 
8
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 32 минути
Поредна локална война започната от съвeцки изчaдия.
12
2
 
4
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 32 минути
На каманястите им дай един вагон измислени и въображаеми врази, те с това се хранят и заради това живеят, да имат всякакви врагове, които да заплашват "райския" им "строй" и с които да се борят до поредната въображаема победа :). Какво от това, че си е мотамо с дефинициите за параноидна шизофрения, 'со все халюцинациите, делюзиите etc. :).
11
4
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 38 минути
До Анонимен 8 Ще кажа че и Русия си развива военната промишленост уж за отбрана , а нападна братска страна.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
До 9 Краснадрусал се софииски детиняк с меки китки
9
6
 
6
 
! Отговори
Мъка преди 42 минути
Ако СК тръгне към южна , южнаците правят огромен заслон със всякаква храна. Северняците спират , наяждат се и се връщат за Ким.
8
6
 
7
 
! Отговори
Крас преди 42 минути
Ким е време да го обесят като Дучето с главата надолу! Северно корейците да се вземат в ръце . Изтрадал народ!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
Опитват да му докарат имидж като на най-войнствения човек на земята. Обаче Северна Корея не опасната Корея? Какво имате да кажете и изплюете по въпроса?е причинила нито една война . Те си развиват военната промишленост за защита от западната агресия. Да сравним колко войни са започнати от "миролюбивия" САЩ и колко от Корея? Какво имате да кажете по въпроса?
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
Ким ме кефи много. като кихне и евроатлантическатагендария се испуска в гащичките си
5
8
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 48 минути
Един милион севернокорейски войници фанатизирани войници има Ким.Така че не го е страх от нищо там.Въпроса е колко време ще издържи южнокорейската отбрана и каква помощ би оказала Америка в този случай.
4
1
 
5
 
! Отговори
@ преди 53 минути
До ЦецоTo затова трябва да хвърлят кадифените ръкавици и да почнат да раздават шамари с крак и да се кротнат всички.
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Къде тръгнал тоя серрсемин със заплата 1 долар месечно и килограм ориз 3 долара, да поставя червени линии и да воюва с Южна Корея и Запада. Нали ако тръгне с тая гладна армия тя ще се предава масово на юга за да се наяде.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
Обикновен социопат.
1
6
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 58 минути
Малкият е много ядосан.Ако продължават да го провокират като нищо да нападне Южна Корея.Така за американците ще стане доста сложна ситуация там.