Китайският президент Си нареди обновяване на ядрения арсенал

Призова ракетните войски към укрепване на техния възпиращ потенциал
19 окт 2024 13:00, Александър Попов
13
Китайският президент Си нареди обновяване на ядрения арсенал
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайските държавни медии съобщиха, че президентът Си Цзинпин в четвъртък е инспектирал бригада на ракетните войски на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) и е призовал за укрепване на потенциала им за стратегическо възпиране и на способностите им за водене на реални бойни действия, предаде Ройтерс.

В рамките на на инспекцията китайският лидер поиска от тях "да изпълняват с решимост повелите на Партията и народа", посочи държавната осведомителна агенция Синхуа.

Ракетните войски на НОАК, които отговарят за конвенциалналните и ядрените ракети на Китай, получиха задача да обновят ядрения арсенал с оглед на развития като упрепването от страна на САЩ на тяхната противоракетна отбрана, разузнавателни способности и съюзи.

В рамките на инспекцията Си изтъкна необходимостта от "спазване на политическите директиви, изпълнение на мисиите с повишено чувство на отговорност и поощряването на висококачественото развитие при изграждането на силите", посочи китайското издание "Цайляншъ".

Миналия месец Китай извърши изпитания на междунаконтинентална балистична ракета в Тихия океан, каквито поначало рядко организира. Пробният пуск извади на преден план все по-засилващия се международен фокус върху укрепването на ядрения потенциал на азиатската страна, отбелязва Ройтерс.

През последната една година в редиците на китайската армия беше извършена голяма антикорупционна чистка. Няколко генерали, включително от Ракетните войски, а също и директори на предприятия от отбранителната промишленост бяха отстранени от националния законодателен орган.

През юни Си заговори за "дълбоко вкоренени проблеми" в армията от политическо, идеологическо, работно и дисциплинарно естество и добави, че в редовете на въоръжените сили не бива да има място за корумпирани елементи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 24 минути
До По-рано този нали се сещаш че си да привика руския военен министър и да нареди превъоръжаване тва означава че некой е сгазил лука много сериозно. дали па ракетите, разработени и произведени по време на и след перестройката са некво бостанско плашило?
12
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 26 минути
явно са изключително доволни от купуваната с години "безаналогова" технология"
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
10, преди броени дни китайски лидер каза: Ние имаме намерение да победим във война, без дори да я започваме. Това е дълъг процес, но ние сме търпеливи.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Никва голяма война няма да има откак се помня комунистите в китай се готвят за окончателният разгром над капиталистическият свят.Истината е че и тяхната върхушка блаженно и лениво си живее животът затънали в корупция и разкош.Лафовете как ей сега излитат ракетите и удрят бомбите са за глупците във фабриките да бачкат и да не надигат глава щото утре удрят бомбите и край. Само си представете децата на световният елит как ще излязат от дворците и ще отидат да живеят в бункер с дажба храна.ха ха ха
9
2
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 1 час
Tъпaк.
8
4
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 2 часа
Световните политици явно се стягат за огромната воина,след която населението ще остане едва половин милиард и то инвалиди. А...вие си се радвайте тук и си пишете кой щял да победи и заличи другия. Единствените заличени ще сте вие и всички ваши близки. Политиците, ще оцелеят. Няма значение дали сте кравофили, русофили, еврофили, ктайофили....всички ще измрете трагично.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До ПредложениеНе става.Уранът за централата е 3-5% а за да гръмне тряя да е 90-95% За да се обогати до 90% трябва много сложен и скъп завод. А в бг на тоя етап даже веро за чинии не можем да правим та го внасяме.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Старци накичени с по 200 медала.Нито един получен за някакви заслуги различни освен доноси,роднинство и преклонение пред ККРП или там както наричат вождът и върхушката.
5
2
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 2 часа
Ами хайде и ние! Щом имаме електроцентрала, значи имаме и технологиите, и гориво. Ще си направим една бомба и ще в тестваме около Търговище. Търговище е смотан град и можем и без него. После ще тестваме още една в Черно море и една подземна. И после ще почнем да си произвеждаме масово и да си ги трупаме. Щом другите го правят, сигурно е далавера.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Очакват демокрация сигурно.
3
6
 
2
 
! Отговори
Да си в ЕС е гордост преди 2 часа
Си никой го не бръсне за слива! Ако не са ЕС и САЩ да му изкупуват продукцията да е пукнал от глад! ***!
2
0
 
3
 
! Отговори
По-рано този преди 2 часа
месец министърът на отбраната на РФ Белоусов бе на официално посещение в КНР и се срещна с командващия НОАК.
1
0
 
3
 
! Отговори
Китай не се преди 2 часа
ръководи от президент. Си е Преседател на КНР.