Седем загинаха в САЩ след срутване на кей

Няколко души са в болница
20 окт 2024 13:45, Стела Стоянова
8
Седем загинаха в САЩ след срутване на кей
Снимка БГНЕС, архив

Най-малко седем души загинаха в събота, след като част от фериботен кей се срути на остров Сапело в щата Джорджия, предаде Асошиейтед прес, като цитира говорител на държавната агенция, която управлява съоръжението.

Няколко души са откарани в болници, а екипи от бреговата охрана на САЩ, пожарната служба на окръг Макинтош, Департамента за природните ресурси на Джорджия и други институции претърсват водата за оцелели.

Говорител на Департамента за природните ресурси на Джорджия каза, че подвижна част от кея се е срутила и хората са паднали във водата. Това се е случило в момент, когато на острова се били събрали тълпи от хора за празник на местната чернокожа общност. Най-малко 20 души са паднали във водите на Атлантическия океан при срутването на подвижния мост на кея, докато хората чакали ферибот, допълва Ройтерс.

Остров Сапело се намира на около 100 км южно от Савана и до него се стига с лодка от континента, пояснява АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: загиналикей
Още от Свободно време.
Какъв ултиматум е дала Кейт на принц Уилям
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Не може всичко да е печалба, алчността на капиталиста убива. След разпадането на соц. страните качеството на всичко се срина, а за опазване здравето на хората да не говорим. Всички се юрнаха да трупат пари. Както се вижда така не става. И милиарди да има човек в даден момент напуска този свят без нищо. Алчността е болест.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тия умират кат мухи, върху фекалия, която някой е настъпил и не са успели да отлетят, щот не са искали да изпуснат "благото". Така *** и по разпродажби, кат се втурнат след отваряне на вратите на магазина и се изпогазят. Така стана и в България - роб на сащ в дискотека "индиго" преди доста години.
5
2
 
2
 
! Отговори
Буквало се разпадат преди 6 часа
ФАЩ се разпада пред очите ни буквално. На всеки 100 дни генерират 1 трилион долара дълг и изсипват трилиони за какво ли не, но нямат пари да си оправят инфраструктурата а 20 милиона души са бездомни.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
След десетилетия на лошо управление и печалбарство, американската армия също запада.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Инфраструктурата на САЩ се разпада не от вчера или оня ден.
2
2
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 8 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Това е нелепа смърт. 3. САЩ са ми враг като служби там. За хората винаги ми е мъчно. 4. Какво са виновни тези 7 души, че всяка стотинка отива за войни по света и няма за ремонти на кейове
1
6
 
5
 
! Отговори
Русия преди 8 часа
Рекетират целия свят и пак всичко там са срутва.