5 причини винаги да се влюбвате в неподходящия

Липсва ви самочувствие
13
5 причини винаги да се влюбвате в неподходящия
Снимка: Istock

Можем да кажем, че има два типа жени – такива, които знаят какво искат, избират правилните мъже и действат рационално; и такива, които винаги избират „неподходящия“ – влюбват се лудо, изгубват ума си и позволяват на един човек да преобърне живота им. Ако сте от втория тип, със сигурност сте се замисляли защо се получава така. В следващите редове ще ви споделим за някои от възможните причини за това. Ето ги и тях:

Страхувате се да не останете сами

Често пъти взаимоотношенията се превръщат в самоцел – вие търсите някой, само и само за да не сте сами. Ако погледнете дълбоко в себе си, може би ще разберете, че истинският проблем е страхът да останете сами. Вероятно през по-голямата част от живота си вие не сте се научили да живеете сами и да се справяте с живота.

Може би просто не искате да се изправите срещу страховете си лице в лице или пък да се борите със собствените си емоции. Затова намирате за по-лесен вариант да преминавате от една връзка в друга. Съветваме ви да се осмелите и да останете сами за известно време. Използвайте подобен момент, за да си направите равносметка кои сте и какво наистина искате от живота си.

Съзнателно или не – вие избирате „познатото“

Вероятно с всеки следващ несполучлив опит за връзка вие се ядосвате на себе си. „Защо се случва едно и също – отново и отново?“. С риск да ви разочароваме, ще ви споделим, че най-вероятно вие сами привличате подобни ситуации и правите това, защото дълбоко в себе си предпочитате „познатото“. Промяната във всяко едно отношение може да изисква труд и постоянство, както и смелост, за да разкъсате „оковите“ на статуквото. Със сигурност обаче чувствата и емоциите ви ще ви покажат, че не сте на прав път. Ако страдате и не се чувствате добре – осмелете се да промените това.

Липсва ви самочувствие

Ако много пъти усещате, че избирате грешния човек, може би дълбоко в себе си вие не чувствате, че заслужавате нещо по-добро. Принизявате се, съгласявате се да приемете дори и малкото обич и внимание, които отсрещният човек е склонен да ви даде. Може би това е модел, който повтаряте постоянно, а коренът му се е зародил далеч в миналото – още с първите връзки, които сте имали.

Ако това е вашата ситуация, твърде вероятно е да мислите, че е по-добре да сте с когото и да е, защото иначе ще останете сами. За съжаление, няма човек, който да се постави на ваше място и да оправи начина, по който се чувствате. Застанете пред огледалото и заобичайте човека отсреща. Само така ще можете да бъдете истински щастливи.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако и миришат краката значи е неподходяща и няма влюбване.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато е млад, човек скача от една на друга любов, тласкан от нагона. И следняколко седмициили няколко месеца започва да разбира, че товане е влюбване, а страст, която постепенносе уталожва. И виждаш нещата по-трезво, забелязваш, че не е подходящ(а) и се отдалечаваш.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ИСТОРИЯ - Бог да го прости. Но е трябвало да разкара нея и да си намери друга, вместо да посяга на живота си.
4
0
 
4
 
! Отговори
Ами! преди 7 месеца
Под напора на силното сексуално влечение човек започва отношения и чак след известно време започва да оценява по-критично. Важното е навреме да осъзнаеш, че този човек не ти подхожда и да прекратиш връзката.
3
0
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 7 месеца
Едно време вуйчо, демек братът на моята майка, се обеси, защото разбра че вуйна ходи с друг мъж, изневяра. Обеси се много внезапно, трагедия беше за цялата семейство! Бях малък, помня всичко, цялата картинка, черно събитие! Не можа да го преживее. Беше чуждите лен човек. Намериха го една сутрин обесен в кухнята. Линейка, полиция, направо цялата фамилия в шок бяхме. Баба (майката на вуйчо и мама) само седеше отвънка и се вайкаше, оттогава насетне само ревеше. Вижте до къде докарва една изнев!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отгоре до долу взаимно!
1
5
 
8
 
! Отговори
Моите дядо и баба преди 7 месеца
много се обичаха! Макар че разликата в годините им беше голяма. Дядо беше роден 1913, а баба 1925. Дядо почина през 1994 на 80, а баба 2018 на 93! Отгледаха 4 деца, имат и едно починало като бебе! Моята майка е най-малка, 1964 г. е родена. Но са се обичали. Възрастта няма граници за любов:)))