Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 194 Харковското настъпление на рашистите е пълен провал.
174
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Офтопик. Може ли програмистите на днесбг да направят така, че номерата на отговорите да остават, след като се изтрият предните? Голяма обърквация става, кой на кого отговаря. Ако не може, разбирам българските програмистчета с по 10000 лева заплата.
173
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
крайно врене е да стартира тъкмо ще си направя свуинарник от кремъл ще е голямо подобрение спрямо предните му обитатели
172
6
 
18
 
! Отговори
англоамериканските преди 3 месеца
чакали разбират само един език, езикът на голямата ядрена сопа. Удри ги там, където най-много ги боли и не жалИ.
171
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пращайте оръжие, инструктори, пари и войски в Украйна и след това пак ревете, че Русия пали световна война.
170
6
 
18
 
! Отговори
Нещастна Копейка преди 3 месеца
Ама нали вече 2 години ни обяснявате как Русия воюва с Нато, пък чак сега щели да се включат американци. Много плоско.
169
24
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
НЕ ВЕРВАЙТЕ НА РУСКИТЕ НАДУВКИ----И РУСКОТО ШУБЕ Е ГОООЛЕМ СТРАХ!!!!И НА ПУТИН МУ СЕ ЖИВЕЕ.....ЩОТО ЖИВОТА МУ Е БОГАТ И КРАСИВ.....И НЕ Е КАТО ВАШИЯ...ХАХАХАААА.....
168
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин е велик - и благодарение на него русия ще се разпадне +
167
0
 
9
 
! Отговори
Dff преди 3 месеца
До 198. За психично болните е присъщо да се смеят сами на тъпизмите си.
166
6
 
24
 
! Отговори
Пращай много преди 3 месеца
поздрави с Искандер към вашингтон дядя Вова. Напълни им празните глави. Отрежи главата на Змията и другите чакали ще подвият опашки.
165
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Във воено отношение дори само Турция е по силна от русия каква световна война ще е сафари и стрелба по руски носъри пък и на гнома вожд в кремъл не му се умирга а ще е един от първите
164
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пробвахте със санкции не стана, пробвахте с оръжие не стана, пробвахте със стотици милиарди долари не стана. Сега с жива сила ще пробвате. Ключовата дума е пробва. Не знаете дали ще стане, но послушни европейски граждани са готови да експериментират с тях. Що пък не пробвате с преговори за мир?
163
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
РУСИЯ---- СОЦ--- МЕНТЕТО НА СВЕТА....ХАХАХАААА
162
16
 
12
 
! Отговори
666 преди 3 месеца
Безмозъчните тролчетата не осъзнават, че лудите руснаци и фащисаните са в състояние да заличат човечеството за броени часове. Или може би си мислите, че руснаците няма да могат да изтрелят поне една трета от ядрения си арсенал преди да бъдат унищожени?
161
24
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
Кво стана с Харковското настъпление на рашките, БЕ...ХАХАХАААА....ЧИЙ е Часов яр....????!!!!
160
6
 
27
 
! Отговори
да преди 3 месеца
преди да се усетят щатите ще бъдат ударени от "оръжието на апокалипсиса"! ядрените торпеда са заложени и чакат на дъното на атлантика!
159
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По един Кинжал за вашингтон и лондон затова, че много им знаят устата и ще им охладнеят мераците за всичко.
158
7
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Американски кашици в Украйна. Даваме им три дена живот, да се нарадват първо на гледката на необятна руска шир.
157
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
русия е искуствена държава менте
156
6
 
37
 
! Отговори
Те и без инструктори преди 3 месеца
пак са във война с Русия, как така доставяш оръжие, а не си във война? Пари и оръжия са пращани от целия блок на нато, защо се правят на разсеяни? Какво още искате? Стигнахте до руските граници. Не ви ли стига? Как мислите, че би реагирал някой от вас ако Русия го беше обкръжила? Прав е Путин, шибай самара да се сеща магарето!