Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
21
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
....У КРИМ--- нема вече ПВО.,украинците си разчистиха с Атакамс.
194
4
 
16
 
! Отговори
Никога не е късно преди 3 месеца
за две ракетки Булава. След тях ще станат пацифисти до мозъка на костите си.
193
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ упорито тласка светът към Трета световна война и така е от Втората световна война досега. Последните стъпки на САЩ по отношение на Русия бяха: организиране от САЩ на преврат в Украйна през 2014 година с 5 милиона долара на ден, натиск над Украйна да се присъедини към НАТО, за да може САЩ да разположи ядреното си оръжие близо до Москва, взривяването от САЩ на Северните потоци, все по-разширяващо се участие на САЩ и подчинените им държави от Европа във военните действия на Украйна срещу Русия
192
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия американски кашици се чудя, какво ще обучават укрите. Единственото, за което се сещам, е да им покажат как са напуснали бързо Афганистан. За друго не се сещам. Тия поколения, дето воюваха и оссирраха ггащщите, вече са полудели пенсионери, половината самоубили се, другата половина в лудницата.
191
23
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
Чий е Вовчанск, БЕ....нали беше превзет от рашките....ХАХАХА....май на "братушките" , много им тежат ботушките....и хич ги нема.
190
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нима мислите, че пращайки натовски войници ще промените нещо? Това ще мотивира още повече Русия да използва ядрено оръжие бе патенца, вие как я мислите тази, хе, хе. Това само легитимира войната на нато водена срещу Русия и блокира пътя към мира. Ще ви ядатгащите бой от Русия, че пушек ще се вдига.
189
2
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Трима чекиста в Белград чекат със стингери Столтенберг да отлети. Голям майтап ще става.
188
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще има само подпалени американски инструктори и нищо повече
187
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Е нали укри ни освободиха 1878-***. Как така сме били руснаците на война? Не са ли били укри?
186
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън Пууутлера ти с хеликоптер ли пътува до Узбекистана?
185
4
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Абе 208, ще се разбере кога са изчезнали. Ще има някоя друга катастрофа на вертолет, транспортен самолет и нещастни случаи. Всичко че се разбере, а и руснаците за такива неща не мълчат, награди се раздават.
184
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някакви смешни инструктори не могат да повлияят на войната по никакъв начин. Даже няма да се разбере кога са изчезнали.
183
26
 
7
 
! Отговори
Тежък живот преди 3 месеца
Радара за прихващане на СТРАТЕГИЧЕСКИ заплахи в Арамвир, Русия , с радиус от 4 200 километра е бил "посетен" от украински дронове и ударен многократно. Полека лека украинците систематично унищожават радарните способности на руснаците. АТАКМСите вече млатят почти ежедневно и почти безпрепиятствено. А *** бълнуват некви искандерета и кравеферми.
182
1
 
5
 
! Отговори
кракен преди 3 месеца
До Единственото, 202 тебе специално ще те обесим
181
4
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Кравефермата отдаена не е удряна. Май за последно бе есента на 2001-ва. Макар че много хора ще споряд мен, че не е удар, а самоатентат. Все пак отидохме до Афганистан, кой жив кой не, добре че набързо избягахме. Майййнатта му на техниката, останала там
180
5
 
18
 
! Отговори
Оракул преди 3 месеца
Отговора е че тия дето ги пращат тия инструктори те ще разпалят ТСВ а колкото до инструкторите пишете ги че са дали фира
179
6
 
18
 
! Отговори
Даже много ги търпя преди 3 месеца
Путин. Трябваше да направи на пепел и стъкло два града в америка, както направиха американците в Япония и всичко щеше да приключи завинаги. Но, още не е късно.
178
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
няколко камшика най добре смиряват руснака робска му е душицата страхлива и жалка...
177
7
 
16
 
! Отговори
Единственото, преди 3 месеца
което се зпалва са задниците на натовците. Всеки ден научаваме как някой хотел, супермаркет и др. са ударени. Там със сигурност е имало натовци дали фира.
176
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 200 Русия да се измита от Украйна и то БЪРЗО. Иначе е тръгнала да пали световна война.