Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
18
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 2 месеца
Точно тази да говори за пропаганда и Гьобелс е направо скандално
247
13
 
13
 
! Отговори
До 232 преди 2 месеца
Путин не е християнин. Той е атеист.
246
10
 
13
 
! Отговори
хах преди 2 месеца
aaaaaaa, е че те изгониха Алла Пугачова и Гари Каспаров от русия и ги обявиха за чуждестранни шпиони заради постове във ФБ ... :Д
245
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те на тая единственото и дете е в САЩ. Руското лицемерие.
244
19
 
16
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 месеца
И тая яростна пропагандаторка на Путиновия фашизъм се мисли за много оригинална?! Да,ама не !!!Днешна фашистйа Русия надмина многократно с лъжите и дезинформацията и Хитлерова Германия и нейните пропагандатори!!! Дано в ада да горите с вашите измисли ци и подли и коварни замисли !!!
243
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
242
20
 
15
 
! Отговори
В Масква преди 2 месеца
за изказано мнение против путинската инвазия в суверенна Украйна вкарват е затвора за 15 год . В Германия никого не вкарват в затвора , но германците забраняват гьобелската пропаганда на путинските фашисти.
241
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След разпада на ЕС Унгария и Сърбия ще бъдат най-важните фактори в западната окрайна на Континента. Основни енергийни хъбове и мост на Китай към страните от малкото северозападно кътче на Евразия. Сърбия ще бъде главния инвестиционен и технологичен хъб на Китай в западната окрайна. Не случайно Си беше в Сърбия и Унгария. А България минава към Турция.
240
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пния ден по зачовед на вдна министърка, която е писала за Antifa , като журналиат, закриха цяла медия. Без съд. Без нищо.
239
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Загубите на Украйна в конфликта вече възлизат на над 2 милиона убити и осакатени.
238
8
 
22
 
! Отговори
наркомана се насра преди 2 месеца
И европедерасляците в Брюксел се изпонасраха. Вицето на Тръмп в прав текст заявява, че Украйна не може да спечели, и трябва да отстъпи територии и да се договори с Русия.
237
21
 
14
 
! Отговори
да бе преди 2 месеца
крадеца вика дръжте крадеца,тая гьобелска тръгнала акъл да дава
236
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западната система беше създадена за борба със СССР - при комунизма няма да има пари, при нас ще бъде с пари, но ще има по много от всичко и за всички, и ще потреблявате все повече, и вашите деца ще потребляват повече от вас. 80те години се видя, че това не работи, и започнаха да взимат кредити, ще има много, и за всички, но на кредит. 2021 година тази система окончателно рухна, сега вече ще има все по-малко и по-малко.
235
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наша Маша заболела,захотела молоко, не попала под коровку,а попада под бика!
234
23
 
9
 
! Отговори
... преди 2 месеца
За да оправдаят всички престъпления, които руският башибозук извърши и продължава да извършва в Украйна, на руският Тролей все фашисти му се привиждат! Европа отдавна се отърва от фашизма и е забранен със закон! Германците се срамуват от Хитлер! Докато крепостните още се гордеят със Сталин, при когото по груби сметки има над 42 млна жертви на сталинизма! Сбъркана работа!
233
4
 
13
 
! Отговори
до 235 преди 2 месеца
Руските ветерани от ВСВ са изпитвали дълбоко уважение към германските и унгарските бойци за проявените от тях бойни качества и войнски дух! Същото не можело да се каже за италианските и румънските фашистки войски!
232
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Контранастъплението се радват, че кифлата Захарова се жалва за интервюто. Браво!
231
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
товариш Путин сказал че липсата на ток е заради копачите на криптовалути:)))))
230
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И фашистки САЩ и Великобритания!
229
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германският народ е народ престъпник - никой никога в историята на човечеството не е извършвал такива ужасни престъпления както германския народ. Нахлуха в чужда държава и избиваха цели села от старец до дете, жените изнасилваха преди да ги застрелят, избиха над 27 милиона, избиваха в концлагери хора защото не са от правилната националност. 80 милиона германци престъпници подкрепяха като един Хитлер, никаква съпротива. И днес това са същите германци, разказват митове за Хитлер и "неговата малобройна шайка", а те невинни!