7 неща, на които да научите децата си

Как да се извинят
Обновена: 13 авг 2024 22:05 | 13 авг 2024 18:52, Михаела Лазарова
0
7 неща, на които да научите децата си
Снимка: Istock

Както гласи една велика поговорка: „Не е нужно да възпитавате децата си. Те така или иначе ще станат като вас. Затова възпитайте себе си.“ Ето и някои от най-ценните съвети, които можете да им предадете и които ще ги направят устойчиви не само психически, но и емоционално. Научете децата си:

Как да показват чувствата си

Показването на чувства ще бъде едно от най-важните житейски умения, на които да научите децата си. Това не само ще им помогне да процъфтяват емоционално, но и така няма да се почувстват неподготвени в резултат на негативни чувства. Воденето на дневник е невероятен начин да научите децата да изразяват чувствата си по полезен начин.

Когато децата не знаят какво да правят с емоциите си, това може да доведе до безпокойство, депресия и други емоционални проблеми по време на юношеството и зрелостта. Помогнете им, като бъдете неосъждащото пространство, в което отиват, когато се чувстват разочаровани или ядосани.

Как да се справят с отхвърлянето или провала

Провалът и отхвърлянето вероятно са най-честите и неприятни неща, които се случват в живота ни. Във всяка ситуация, в която можете, оставете децата да видят как се проваляте, но също и какво правите с провала. Извинете се, когато ги онеправдаете – това им показва, че сте несъвършени точно като тях. Споделете им, когато кандидатствате за работа и ви откажат.

Ако се приберат от училище тъжни, защото са били отхвърлени от приятелите си, кажете им как всеки ще преживее отхвърлянето и че това е нормално явление в живота. Противопоставете се на тяхното отхвърляне, като покажете съпричастност, когато дойдат при вас с чувство на съмнение, тъга и объркване. Кажете им, че отхвърлянето или провалът не ги определят, а по-скоро какво правят с тях.

Източник: 7 неща, ако искате да бъдат силни 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.